توضیحات
عنوان فارسی: تصفیه پساب نساجی
- مقدمه
- معرفی پسابها نساجی
- استانداردها محیط زیستی
- روشها تصفیه پساب نساجی
- فیزیکی و شیمیایی
- روش بیولوژیکی
- غشایی
- مطالعات انجام شده
- اکسیداسیون
- بیولوژیکی
- غشا اولترافیلتراسیون
- غشا نانوفلتراسون
- روشی بهینه برای تصفیه پساب نساجی
- منابع
مقدمه
امروزه با توجه به گسترش جمعیت و به تبع آن پیشرفت فناور، نیاز بشر به مواد مصرفی افزایش یافته است.در این میان، صنایع مختلف نقش عمده ا در تامین این نیازها بر عهده دارند. همان طور که میدانیم صنایع از عمده ترین مصرف کننده ها آب و همچنین از عمده ترین منابع تولیدکننده پساب میباشند، به طور که بسیار از این صنایع، پسابی تولید می کنند که حاو مواد شیمیایی و همچنین رادیواکتیو بوده و پیامدها زیان آور و جبران ناپذیر را برا محیط زیست به ارمغان می آورد.
امروزه با توجه به کمبود منابع آب و همچنین به منظور حفاظت از محیط زیست، روش ها مختلفی برا حفاظت از منابع آب و جلوگیر از آلودگی آبها سطحی وحفاظت از محیط زیست وجود دارد. از روشها مختلف میتوان به کاهش حجم پساب تولید و انجام عملیات تصفیه بر رو پساب ها تولید اشاره نمود. به طور که با انجام عملیات تصفیه، بتوان پساب تصفیه شده را به استاندارد ها لازم محیط زیستی رسانده و بتوان آن را دوباره در صنایع مورد استفاده قرار داد و یا به سایر مصارف نظیر کشاورز رساند تا از اتلاف آب مصرفی و همچنین زیان رساندن به محیط زیست کاسته و به ذخایر زیرزمینی کمک نمود. در این میان صنعت نساجی یکی از صنایعی میباشد که در سالها اخیر رشد قابل چشمگیر داشته است. این صنعت خود شامل واحدها زیاد است که سهم عمده ا در مصرف آب دارند. صنعت نساجی یکی از صنایع پر مصرف آب میباشد و لذا پساب تولید این صنعت نیز زیاد میباشد. لذا تصفیه پساب این کارخانه ها از اهمیت زیاد برخودار میباشد. در این فصل کلیاتی از روشها تصفیه این نوع پساب ارائه میشود.
2-1- معرفی پسابها نساجی
صنعت نساجی یکی از صنایع پر مصرف آّب میباشد، به طور که در صنایع نساجی به ازا هر کیلوگرم محصول تمام شده 2/0 تا 5/0 مترمکعب آب مصرف می شود . صنعت نساجی دارا قسمت ها، مختلفی میباشد .از عمده ترین قسمتها این صنعت میتوان به واحد ها آهارزنی، آهارزدایی
شستش ، سفیدگر، مرسریزه کردن، رنگرز، چاپ و عملیات پرداختکار اشاره نمود . از مهمترین
ویژگی پساب واحدها نساجی، می توان به بالا بودن رنگ، BOD و COD بالا، کدورت زیاد و همچنین وجود مواد سمی اشاره نمود. لذا تصفیه پساب برا رسانیدن کیفیت آن به استاندارد ها لازم محیط زیستی ضرور میباشد. در یک دسته بند بر اساس نوع پساب تولید، میتوان صنعت نساجی را به دو گروه کارخانجات با فرآیند خشک وکارخانجات با فرآیند تر دسته بند نمود به طور که دسته اول دارا ضایعات جامد بوده و دسته دوم دارا پساب مایع میباشد.
2-2- استانداردها محیط زیستی
با توجه گسترش روز افزون صنایع و به تبع آن افزایش مشکلات محیط زیستی، کشورها با تصویب قوانینی در پی آن هستند که از میزان این مشکلات بکاهند. کشور ایران نیز یکی از این کشور ها می باشد که با تصویب قوانین محیط زیستی صنایع مختلف را مکلف نموده که با رعایت این قوانین، برا حفظ محیط زیست بکوشند. در واقع رعایت این قوانین که البته با صرف هزینه ها اقتصاد نیز همراه است و همچنین اعمال جریمه، طبق ماده 134 و همچنین بند ج/ماده 104، راه حلی برا جلوگیر از انتشار آلودگی و همچنین کمک به حفظ محیط زیست میباشد.
همان طور که میدانیم پسابها تولید را میتوان در محیط تخلیه نموده و یا آنها را مورد استفاده مجدد قرار دا . در این میان تخلیه پسابها به محیط، به آبها سطحی و آبها زیر زمینی صورت میگیرد و بیشترین مورد استفاده مجدد از پسابها در کشاورز میباشد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.