توضیحات
عنوان: تحلیل وضعیت شرکتهای سرمایه گذاری تامین اجتماعی(شستا)
- چکیده
- سرمایه
- هیئت مدیره
- اعضای هیئتمدیره
- شرکتهای تابعه
- هلدینگهای زیر زمجموعه
- معرفی شرکت سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی ( شستا )
- شستا
- شرکتهای تحت پوشش شستا
- تاریخچه و هدف از تأسیس شستا
- موضوع فعالیت شستا
- بیانیه چشم انداز، ماموریت و راهبردهای شستا
- راهبردهای شستا
- چارت سازمانی شرکت های سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)
- هلدینگ اول
- شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین
- فهرست شرکت های سرمایه پذیر شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز و پتروشیمی تامین
- هلدینگ دوم : سرمایه گذاری دارویی تامین
- شرکت های سرمایه گذاری دارویی تامین
- هلدینگ سوم : سرمایه گذاری صبا تامین
- شرکت های سرمایه ای صبا تامین
- هلدینگ چهارم، سرمایه گذاری سیمان تامین
- موضوع فعالیت شركت :
- شرکت های سرمایه ای سیمان تامین شستا
- سرمایه گذاری صنایع عمومی تامین
- شرکت های سرمایه ای صنایع عمومی تامین شستا
- سرمایه گذاری صدر تامین
- سرمایه گذاری عمران و حمل و نقل تامین
- شرکت های سرمایه ای عمران و حمل و نقل تامین
- سرمایه گذاری انرژی تامین
- شرکت های سرمایه ای سرمایه گذاری انرژی تامین
- سرمایه گذاری صنایع نوین تامین
- سهم شستا از صنایع کشور
- سهم صنایع شستا از کل سرمایه گذاری ها
- سهم شستا از اقتصاد ملی
- منابع تامین مالی شرکت های شستا از سال 65 تا 93
- مشکلات شستا
- سهام مجموعه ای شستا در بورس و فرابورس
- تحلیلی کلی در مورد سازمان تامین اجتماعی و شستا
- سوالات کلیدی در مورد شستا
- مقایسه نمونه شستا در کشورهای دیگر
- نتیجه گیری و پیشنهادات
- منابع
چکیده
شرکت سرمایهگذاری تأمین اجتماعی، (بهاختصار: شستا) شرکت هلدینگ سرمایهگذاری متعلق به سازمان تأمین اجتماعی ایران است، که در زمینه مدیریت سرمایهگذاری، تجارت و بازرگانی، مدیریت دارایی و مبادلات سهام شرکتها، فعالیت میکند.
شرکت شستا در سال ۱۳۶۵ در قالب یک شرکت سهامی خاص، با سرمایه اولیه ۲ میلیارد تومان، از داراییهای سازمان تأمین اجتماعی ایران تأسیس گردید. در حال حاضر، ۱۰ درصد ارزش بورس اوراق بهادار تهران، متعلق به شستا میباشد.
شرکت شستا مالک شمار زیادی شرکت میباشد، که برای نمونه میتوان به: شرکت کارخانجات داروپخش، داروسازی اکسیر، داروسازی فارابی، شرکت کشت و دامداری فکا، شرکت داروسازی زهراوی، داروسازی ابوریحان، داروسازی دانا، لابراتوارهای رازک، پارس دارو و شرکت ژلاتین کپسول ایران اشاره کرد.
سرمایه
شستا یک شرکت سرمایهگذاری مادر (هلدینگ) است که مجموعهای با بیش از ۱۷۰ شرکت و مؤسسه را اداره میکند. مجموع داراییهای این شرکت سرمایهگذاری در سال ۱۳۹۱ بالغ بر ۳۹ هزار میلیارد تومان و سود سالانه آن نزدیک به ۳۰۰۰ میلیارد تومان بوده و این درحالی است که سود ۴۰۰ شرکت دیگر که در بورس فعال میباشند جمعاً ۱۶۰۰۰ میلیارد ریال بوده است. گفته میشود بازدهی واقعی شستا ناشی از سرمایهگذاری در شرکتها بهمراتب بیش از آن میزانی است که به لحاظ مالی و حسابداری نشان داده میشود.
هیئت مدیره
در حال حاضر هیئتمدیره این شرکت متشکل از ۵ عضو میباشد. تا پیش از روی کارآمدن دولت یازدهم ایران، این تعداد ۷ نفر بود که با روی کارآمدن دولت جدید و انتخاب مدیرعامل جدید سازمان تأمین اجتماعی، در جلسه ۳ شهریور ۱۳۹۲ هیئتمدیره آن سازمان تصمیم گرفته شد تا اعضای هیئتمدیره شستا به ۵ نفر کاهش یابد. طبق این تصمیم، در همان موقع سعید مرتضوی و احسان یارمحمد (مدیرعامل سابق) از هیئت مدیره خلع شدند. مراسم معارفه اعضای هیئتمدیره جاری این سازمان در ۳ شهریور ۱۳۹۲ برگزار شد و اعضای هیئتمدیره فعلی منصوب شدند.
اعضای هیئتمدیره:
مرتضی لطفی (مدیرعامل و عضو هیئت مدیره)
اکبر ترکان (رئیس هیئت مدیره)
محمدرضا رستمی (عضو هیئت مدیره)
عبدالحسین ثابت (عضو هیئت مدیره)
احمد فیاض بخش (عضو هیئت مدیره)
شرکتهای تابعه
شستا دارای ۳۰ شرکت زیرمجموعه و ۷ شرکت هلدینگ میباشد، که فعالیتهای گستردهای را در صنایع مختلف در ایران انجام میدهند. این فعالیتها شامل ۴۰ درصد کار توزیع دارو، سرمایهگذاری ۴۰ درصدی در بازار سیمان، در اختیار گرفتن ۳۰ درصد از بازار قیر، ۱۷ درصد بازار تایر، ۷۰ درصد ترابری ریلی و برخی فعالیتهای اقتصادی دیگر است. بعضی از مؤسسههای وابسته که تمام یا عمده سهام آنها متعلق به شستا است، عبارتند از: شرکت تاپیکو، بانک رفاه کارگران، کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، شرکت فولاد مبارکه اصفهان، شرکت ملی صنایع مس ایران، دانشگاه علوم قضایی، نفت ایرانول، پتروشیمی جم، شرکت سرمایهگذاری خانهسازی ایران، خدمات بهداشتی درمانی میلاد سلامت تهران، گروه پزشکی حکمت و مؤسسههای دیگر.
هلدینگهای زیر زمجموعه:
هلدینگ دارویی تامین
هلدینگ عمران، حمل و نقل
هلدینگ سیمان تامین
هلدینگ صنایع عمومی تامین
هلدینگ نفت، گاز، پتروشیمی
هلدینگ صبا تامین
هلدینگ صدر تامین
هلدینگ صنایع نوین تامین
معرفی شرکت سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی ( شستا )
شرکت سرمایه گذاری سازمان تامین اجتماعی که به اختصار شستا نامیده می شود، جزو بزرگترین حوزه کاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی به حساب می آید که در سال 1365 به منظور حفظ و ارتقاء ارزش ذخایر سازمان تامین اجتماعی با سرمایه اولیه 20 میلیارد ریال تاسیس شد و در سالهای بعد در طی چند مرحله مبادرت به افزایش سرمایه گردید.شستا با بیش از 10000 هزار میلیارد تومان دارایی، سود سالانه نزدیک به 3 هزار میلیارد تومان و سهامداری در بیش از 170شرکت بزرگ با تغییرات سیاسی مجدد، این روزها بار دیگر به نُقل محافل سیاسی تبدیل شدهاست. در حال حاضر این شرکت وابسته به تامین اجتماعی به عنوان پشتوانه اقتصادی این سازمان درآمده است.
شستا
شرکت سرمایهگذاری تامین اجتماعی به منظور سرمایهگذاری و کسب سود از محل ذخایر سازمان تامین اجتماعی در جهت تامین امکانات مورد نیاز برای ایفای مسئولیتها، تعهدات بیمهای و حقوق بازنشستگان مشمول سازمان تامین اجتماعی در تاریخ 1365/06/01تاسیس شد.در واقع، این شرکت وظیفه سرمایهگذاری از محل حق بیمهای را دارد که ماهانه از میلیون ها بیمهشده سازمان تامین اجتماعی برداشت میشود که اکثر پول این حق بیمه ها از جیب کارگران پرتلاش کارگاه ها و کارخانه ها پرداخت می شود.
براساس اعلام دفتر آمار و محاسبات اقتصادی و اجتماعی سازمان تأمیناجتماعی، تا پایان خرداد سال 90، بیش از 10 میلیون نفر بیمهشده اصلی و بیش از 18 میلیون نفر بیمهشده تبعی با این سازمان طرف قرارداد هستند.
هدف از تشکیل شستا، سرمایهگذاری منابع حاصل از حق بیمههایی بوده که کارگران و بیمهشدگان به مدت 30 سال و به طور ماهانه پرداخت میکنند. مسئولان شستا در دو دهه اخیر در راستای همین هدف یعنی افزایش سودآوری از محل حق بیمهها اقدام به خرید شمار زیادی شرکتها و کارخانجات کردهاند. اما از آنجا که شستا عملاً زیرمجموعه و تحت اختیار دولت محسوب میشود، تصاحب شمار زیاد شرکتها علاوه بر آن که به دولتها قدرت مانور بالایی در استفاده از منابع این شرکتها داده، دردسرهایی را هم ایجاد کرده است.از سال 1370 تاکنون با الحاق شرکتهای جدید به زیرمجموعه شستا از طریق رفع دیون به سازمان تامین اجتماعی، درآمد و سوددهی شستا، افزایش چشمگیری پیدا کرد. مجموع داراییهای جاری شستا طبق ترازنامه این شرکت در سال منتهی به خردادماه 1390 سال گذشته 2114 میلیارد تومان و داراییهای غیرجاری آن 7727 میلیارد تومان بوده است.
بدین ترتیب مجموع داراییهای این شرکت سرمایهگذاری به 9842 میلیارد تومان میرسد. همچنین سود قابل تخصیص این شرکت در 31 خردادماه امسال بیش از 3 هزار میلیارد تومان محاسبه شده است. این در حالی است که کل سود بیش از 400 شرکت فعال در بورس تهران، جمعاً حدود 16 هزار میلیارد تومان است که سهم 3 هزار میلیارد تومانی شستا، حجم این شرکت و قدرت مانور آن را در اقتصاد کشور نشان میدهد.البته داراییهای شستا بیشتر خارج بورس و تجدید ارزیابی نشده است و داراییهای واقعی این شرکت بسیار بیشتر از ارقام یادشده است.بازدهی واقعی شستا ناشی از سرمایهگذاری در شرکتها بهمراتب بیش از آن میزانی است که به لحاظ مالی و حسابداری نشان داده میشود.
شرکتهای تحت پوشش شستا
شرکتهای تحت پوشش شستا، در 10 هلدینگ تخصصی شامل صنایع داروئی، سیمان، صباتامین، صدر تامین، صنایع پتروشیمیایی و شیمیایی، صنایع عمومی، ساختمان و عمران، نفت و گاز، صنایع نوین و حمل و نقل اداره میشوند.شستا در هر 10 حوزه یادشده، نقش بزرگی در اقتصاد کشور بازی میکند. مثلاً با توجه به در اختیار داشتن سهام بسیاری از شرکتهای سیمانی، شستا بزرگترین بازیگر صنعت سیمان کشور محسوب میشود. همچنین شرکتهای تحت پوشش شستا 75 درصد صنایع تولید و توزیع دارو و همچنین درصدهای بسیاری از شرکت های فعال در صنایع نفت ،کاشی، لاستیک، کاغذ و… را در کشور دارا است.شستا سهامدار اصلی بانک رفاه و کشتیرانی جمهوری اسلامی هم هست. شستا سهام بسیاری از شرکتهای بورسی را نیز در اختیار دارد و تا همین چند سال پیش، بهطور متوسط نزدیک به 20درصد حجم معاملات و بیش از 10درصد ارزش روز بازار بورس، به مجموعه شرکتهای تحت پوشش شستا تعلق داشت، سهمی که در دو سه سال اخیر به علت سوءمدیریت در این شرکت رو به کاهش گذاشته است.
با این وجود، هنوز هم شرکت شستا سهامدار بیش از 200 شرکت بزرگ و کوچک دیگر، چه سهام کنترلی (بیش از نصف مجموع سهام و قدرت تعیین مدیریت) و چه سهام غیرکنترلی (کمتر از نصف مجموع سهام) است.این واقعیت موجب ابراز علاقه همیشگی دولتها به شرکت شستا شده است. نمایندگان مجلس و سایر فعالان سیاسی نیز از این ابراز علاقه، محروم نیستند و در دورههای مختلف دیده شده که برخی افراد فرصتطلب برای حضور خود یا نزدیکانشان در هیئت مدیره شرکتهای زیرمجموعه شستا، واردات معاملات و لابیهای نادرست با مدیریت تامین اجتماعی میشوند.
تاریخچه و هدف از تأسیس شستا
تأسیس شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) ضرورتی برخاسته از رسالت عظیم صندوق تأمیناجتماعی درحفظ و صیانت از نیروهای مولد کشور می باشد . صندوق تأمین اجتماعی بعنوان محوری ترین صندوق بیمه ای کشور و یکی از بزرگترین نهادهای بیمه ای منطقه غرب آسیا در راستای تأمین آتیه نیروی کار کشور وخانواده هایشان نیازمند برنامه ریزی دقیق اقتصادی و سرمایه گذاریهای پربازده بمنظور حفظ ارزش ذخایر بیمه شدگان و تأمین منابع لازم برای ایفای حمایت ها و تعهدات بلندمدت و کوتاه مدت خود می باشد. سازمان بین المللی تأمین اجتماعی (ISSA) در چارچوب های هدایتی خود برای پایداری صندوقهای تأمین اجتماعی توجه به موضوع سرمایه گذاری را برای تمام صندوقهای مزبور امری ضروری می داند تا این صندوق ها درگذر زمان بتوانند ارزش دارائی ها و منابع خود را حفظ و صیانت نمایند . به همین منظور شرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) بعنوان یک مجموعه تخصصی در امر سرمایه گذاری در تاریخ 6/1/1365 بصورت یک شرکت سهامی خاص با سرمایه اولیه 20 میلیارد ریال تأسیس گردید.
هدف اصلی شستا مدیریت کارآمد منابع مالی تخصیص یافته با رویکرد سودآوری و ارزش افزوده حداکثری در بازارهای سرمایه داخلی و خارجی از طریق فعالیت های تولیدی، خدماتی و بازرگانی میباشد. امروز پس از 5/2 دهه فعالیت مستمر ، شستا به یکی از شرکتهای بزرگ اقتصادی در سطح خاورمیانه تبدیل شده است و با تدوین چشم انداز و افق های آرمانی خود و برنامه ریزی استراتژیک می رود تا در آینده ای نه چندان دور به یک بنگاه اقتصادی تراز اول در سطح جهانی تبدیل شود.
موضوع فعالیت شستا
موضوع فعالیت شركت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا)، سرمایه گذاری و مشاركت در فعالیت های اقتصادی و بازرگانی اعم از فعالیت تولیدی، بازرگانی، خدماتی(مالی، مدیریتی و…) و تشكیل انواع شرکتها به جهت نیل به اهداف شركت به شرح زیر میباشد:
1- خرید و فروش و پذیره نویسی سهام شركت های تولیدی، بازرگانی و خدماتی پذیرفته شده در بورس و خارج از بورس. اولویت اجرای این بند برای شركت های پذیرفته شده بورسی میباشد.
2- مشاركت در شركت های جدید به منظور تحقق اهداف شركت به تنهایی و یا با مشاركت با سایر بنگاههای اقتصادی.
3- خرید و فروش سهام و سرمایه گذاری در شركت های خارجی.
4- آماده سازی و ورود شركت های سرمایه پذیر به بورس اوراق بهادار.
5- خرید و فروش اموال منقول و انجام فعالیت های بازرگانی و تجاری.
6- استفاده از تسهیلات مالی و اعتباری بانك ها و موسسات مالی و اعتباری داخلی و یا خارجی و یا تأسیس اینگونه موسسات.
7- اخذ نمایندگی از موسسات و شرکتهای سرمایه گذاری معتبر داخلی و خارجی جهت تحقق اهداف و موضوع فعالیت شركت.
8- ایجاد شعب و نمایندگی داخلی و خارجی جهت تحقق اهداف و موضوع فعالیت شركت.
9- ارایه خدمات مشاور مالی و اقتصادی و سرمایه گذاری به اشخاص حقیقی و حقوقی معتبر داخلی و خارجی.
10- انجام كلیه امور و فعالیت هایی كه بطور مستقیم و یا غیر مستقیم برای تحقق اهداف و موضوع فعالیت شركت لازم و مفید باشد و یا در جهت تحقق موضوع فعالیت شركت ضرورت داشته باشد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.