توضیحات
عنوان تحقیق: تحلیل عملگرهای نیوماتیکی در رباتها
- چکیده
- مقدمه
- رباتیک
- تعریف ربات
- حسگرها
- نیوماتیک
- قانون پاسکال
- مقایسه کلی بین سیستمهاي هیدرولیک و پنوماتیک
- ایمنی سیستمهای نیوماتیکی
- نگهداري وتعمیرات ایمن در سیستمهاي هیدرولیک و نیوماتیک
- بازرسی
- سرویس و نگهداري
- تعمیرات
- ایمنی تخصصی سیستمهاي نیوماتیک
- لوله ها واتصالات کاري بین تجهیزات ومصرف کننده ها
- الاین بودن پمپ وموتور الکتریکی
- شارژ گاز به آکومولاتورها
- تیم راه انداز
- عملگرهای رباتیکی
- دستهبندی رباتها
- سیستم انتقال نیرو
- حسگرها
- کنترلرها
- منبع تغذیه
- عملگرهای نیوماتیکی در رباتیک
- روشهای عیبیابی عملگرهای نیوماتیکی
- کنترل سیستم سروونیوماتیک
- عملگرهای نیوماتیکی در توانبخشی
- بحث و نتیجهگیری
- منابع و مراجع
چکیده:
بازوهاي رباتیک مدتها است که چهارچوب اصلی بسیاري از فعالیتهاي صنعتی، پژوهشی و نظامی را شکل میدهند. یکی از بخشهاي نسبتاً جدید، شاخه رباتهاي ساختار پیوسته است. فعالیتها در این زمینه از حدود 40 سال پیش آغاز شده است. ربات ساختار پیوسته از طبیعت ایده گرفته شد- است. ساختار حرکت پیوسته و دامنهدارِ مار، قابلیت حرکت گسترده بازوان هشتپا و ماهی مرکب با حرکت موجداري که به پیشرانش منجر میگردد، الهام بخش پژوهندگان بوده است.
برای حرکت این رباتها، بازوهای عملگر نقش ویژهای دارند. این بازوها در اصل نقش عضلات بدن جانداران، که ایده اصلی این اختراع میباشند را تشکیل میدهند. این عملگرها با توجه به هدف استفاده از رباتها میتوانند ساختاری متفاوت داشته باشند. در رباتهای صنعتی به صورت عمده این عملگرها قدرتمند و دارای ساختارهای نیوماتیکی و هیدرولیکی برای انتقال توان بالا هستند.
در این پروژه، استفاده از عملگرهای نیوماتیکی در علم رباتیک مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین ساختارهای ربات های نیوماتیکی و بخشهای مختلف آن به تفصیل آوده شده است. در نهایت استفاده از رابتهای نیومایتکی در توانبخشی و زندگی روزمره انسان به عنوان یکی از اصلیترین کاربردهای آن آورده شده است.
واژگان کلیدی: رباتیک، نیوماتیک، عملگرهای رباتیکی، رباتهای توانبخش
1 مقدمه
امروزه دانش مکاترونیک و رباتیک در تمام فعالیتهاي روزمرهي انسان، حضور فعال و مستمري دارند. این علوم در بسیاري از کارخانجات، صنایع هوا و فضا و حتی تجهیزات پزشکی کاربرد قابل توجهی دارند. در این راستا افراد بسیاري علاقهمند به توسعه این علم در جهان و بخصوص در کاربردهاي صنعتی و تولیدي میباشند. حضور در اقتصاد و بازار جهانی نیازمند دقت، کیفیت بالا، یکسان بودن همه جانبهي محصولات از نظر کمی و کیفی است. آموزش منابع انسانی نیز در این امر اهمیت بسزایی دارد. امروزه مهندسان فعال در صنعت می بایستی با سیستم هاي رباتیک، مکاترونیک و نیز اتوماسیون صنعتی آشنایی داشته باشند.
رباتها ابزارهای بسیار مهمی برای صنعت امروز هستند. در اتوماسیون صنعتی، استفاده از رباتها با در نظر گرفتن انعطافپذیری برای حفظ کیفیت و کمیت تولید، بسیار حیاتی است. بررسیهای دقیق از زمان ورود سیستمهای رباتیک به حوزه ساخت و تولید، این واقعیت را نشان میدهد که برای اولین بار، شرکتهای ساخت خودرو از رباتها در خطوط تولیدشات استفاده کردهاند. با این حال، در سالهای اخیر، در دیگر بخشهای صنعتی از قبیل تولیدکنندگان لوازم خانگی، مواد غذایی و صنایع دارویی و … وجود سیستمهای رباتیک به تصویب رسیده است. دلیل اصلی برای رشد در استفاده از رباتهای صنعتی کاهش هزینه تولید است. در سالهای اخیر، قیمت استفاده از رباتها کاهش یافته در حالی که هزینه نیروی انسانی افزایش یافته است. همپنین رباتها سریعتر، هوشمندتر، دقیقتر و قابل انعطافپذیرتر هستند.
در این پروژه تحلیل عملگرهای نبوماتیکی در رباتها مورد بررسی قرار می گیرد. در بخش مقدمه، اطالاعتی کلی در مورد رباتیک و نیوماتیک ارائه میگردد.
1.1 رباتیک
روش هاي عملياتي انجام شده در يك سيستم توليدي همراه با گذشت زمان تغيير كرده است. در ابتدا وظايف موجود در توليد اساساً به اپراتورها بستگي داشت تا به صورت دستي عمل بارگذاري و بارگيري را انجام دهند و ماشين ها را بكار بياندازند.
همزمان با بازار رقابتي شديد و علاوه بر آن پيشرفت و توسعه در ماشين هاي هوشمند و اعمال كنترل يك واحد توسط كامپيوتر، نياز به فعل و انفعال بشري كاهش پيدا كرده است. از وقتي كه حقوق هاي اپراتور ها تمايل به افزايش داشته در حالي كه هزينه ماشين هاي هوشمند و سيستم هاي كنترل اتوماتيك كاهش داشته است، بسياري از كارها و وظائف به صورت خودكار و اتوماتيك شده است.
امروزه با توجه به اينكه چرخه هاي عمر محصول به طور قابل توجهي كوتاه شده و تقاضاي اكثر محصولات به صورت سفارشي شده است، توليد كنندگان پي برده اند كه نمي توانند سهم بيشتري از بازار كسب كنند و سود بيشتري را توسط توليد حجم بزرگي از محصولات استاندارد براي يك بازار انبوه بدست آورند. موفقيت و توليد در اين دهه به فرآيند هايي نياز دارد تا بتواند به نرمي و به سرعت نسبت به تغييرات شرايط بازار واكنش نشان بدهد. علم رباتیک مجموعهای از کلوم کامپیوتر، مکانیک، برق و ریاضی است.
با پیشرفت علوم و انقلاب صنعتی در اروپا، نیاز به بردههایی بیشتر با سرعت بالاتر، دقت بیشتر و خستگی کمتر، بیشتر احساس میشد. تا آن زمان علم در زمینهي برق و مکانیک کمی پیشرفت کرده بود، از آن به بعد در قسمتهایی از کارخانهها از ماشینهاي الکترومکانیکی استفاده میشد. و بدینگونه مکانیزاسیون صنعتی آغاز شد. ماشینهاي الکترومکانیکی یک عیب بزرگ داشتند و آن هم تک منظوره بودن و عدم انعطافپذیري آنها بود؛ یعنی با تغییر قسمتی از کارخانه یا نوع محصول تولیدي ماشینها باید دوباره طراحی میشدند.
به منظور مواجه شدن با افزايش تقاضاهاي محصولات سفارشي و كاهش اندازه انباشته توليد، تكنيك هاي جديد و مفاهيم توليدي همراه با معرفي انعطاف پذيري در سيستم هاي توليدي توسط صنعت عرضه شد تا اينكه محصولات گوناگون بتوانند بر روي تجهيزات مشابهي توليد شوند.
با گذشت زمان و پیشرفت روز افزون علم، کامپیوترها اختراع شدند و گسترش یافتند و کمکم راه خود را به صنعت یافتند. اینجا بود که صنعتگران به فکر ترکیب کامپیوتر با ماشینهاي الکترومکانیکی افتادند تا بتوانند از طریق کامپیوترها، ماشینهاي الکترومکانیکی را برنامهنویسی کرده و با یک دستگاه بتوانند چندین کار را انجام دهند.
اتوماسیون در بخشهاي مختلف صنعت و کارهاي تولیدي در چند دههي اخیر ظهور پیدا کرده است و روز به روز نیز در حال توسعه میباشد. بیش از چند دهه از ظهور کارخانجات کامال مکانیزه که در آنها تمامی پروسهها اتوماتیک بوده و نیروي انسانی در آن نقش اجرائی ندارد، نمیگذرد. بازوهاي رباتیک جدیدترین مرحلهي تلاش انسان جهت صنایع اتوماتیک به شمار میروند. رباتها آن دسته از ماشینهاي ساخت بشر هستند که لزوما حرکتهایی شبیه انسان ندارند ولی توان تصمیمگیري و ایجاد و کنترل فعالیتهاي از پیش تعیین شده را دارند.
از آنجا که رباتیک بخشهاي مختلفی شامل مکانیک، الکترونیک، کنترل و … را شامل میگردد، امروزه به عنوان یکی از معیارهاي پیشرفته بودن یک کشور در نظر گرفته میشود. رباتهاي صنعتی از شگفتیهاي دنیاي مهندسی هستند. اما در چند سالهي اخیر شاهد به وجود آمدن کارخانجات مکانیزهاي بودهایم که طراحی، ساخت و نحوهي کار آنها واقعا حیرتانگیز است. ایده و دانش کنترل اتوماتیک و استفاده از سیستمهاي مکانیزه در کارخانجات به جنگ جهانی دوم میرسد. اما تحولات عظیم و چشمگیر آن در سالهاي اخیر به وقوع پیوست.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.