توضیحات
عنوان: تحلیل روانشناختی آسیب اجتماعی طلاق در جامعه
- مقدمه
- طرح مسئله
- پیشینه پژوهش
- تاریخچه و تحقیق
- انواع طلاق
- علل و عوامل طلاق
- تعریف آسیب شناسی اجتماعی
- آثار و پیامدهای اجتماعی طلاق بر خانواده
- پیامدهای اجتماعی برای مردان
- پیامدهای اجتماعی و فرهنگی بر فرزندان
- آسیب های اجتماعی طلاق
- آثار و پیامد طلاق بر جامعه
- بحث و جمع بندی
- منابع
مقدمه
خانواده به عنوان مهم ترین نهاد موجود در جامعه همواره در طول تاریخ با آسیبهای مواجه بوده که مسئله طلاق بزرگترین معضل این نهاد اجتماعی محسوب می شود طلاق در لغت جدا شدن زن از مرد، رها شدن از قید نکاح و رهایی از زناشویی است در یک تقسیم بندی کلی می توان طلاق را به دو نوع 1- طلاق رسمی 2- طلاق عاطفی (خاموش) تفکیک کرد. طلاق عاطفی رابطه ای است که در آن همسران در محیط های اجتماعی خوب و صمیمی به نظ رمی رسند ولی در خلوت قادر به تحمل یکدیگر نیتسند وقتی سخن های بین زن و شوهر کوتاه می شود چه بسا به مکاتبه و مبادله یادداشت های کوتاه منجر می شود طلاق عاطفی آغاز شده است. انجام تحقیق
اگرچه طلاق تاریخچه ای بسیار کهن و طولانی به قدمت تاریخچه ازدواج دارد، اما در هیچ عصر و زمانی مانند عصر حاضر تا این حد شیوع و فراوانی نداشته است و در نتیجه تا این اندازه مشکل آفرین و دردسرساز نبوده است. هرچند که در اکثر جوامع بشری و شرایع و مذاهب مختلف ( به ویژه در دین مقدس اسلام) به ازدواج به عنوان یک پیوند صمیمانه، مقدس، سازنده و ضروری نگریسته شده است. لیکن همه ازدواج ها پایان و فرجام خوشایند و شیرینی ندارند و این پیوند خجسته انسانی در پاره ای از موارد به دلایل مختلف از قبیل عدم مسئولیت پذیری یکی از طرفین یا هر دوی آنها، داشتن سوءظن و حتی گاهی متأسفان ه در اثر هوس بازی و بهانه جویی های بی مورد و گسسته و به طلاق منتهی می گردد.
قطعا در هر طلاق فرزندان معصوم و بیگناه بیشترین و شدیدترین ضربه را خورده و عذابی را متحمل می شوند که بی شک هیچ گناهی را در قبال آن انجام نداده اند. کودکان طلاق علاوه بر اینکه از نظر عاطفی و اجتماعی با محرومیت مواجه می شوند و به بن بست می رسند بدلیل اینکه شخصیت آنها در قالب هنجارهای خانواده و اجتماع ریخته نشده و از بسیاری از معیارهای سنجش اخلاقی، اجتمعی محروم بوده اند احتمالا به رفتارهای ضد اجتماعی و نابهنجار دست بزنند که اثرات آن قطعا به همه افراد جامعه بر خواهد گشت.
طرح مسئله
پدیده ی اختلافات زناشویی دارای عوارض و پیامدهایی است که از دیرباز آن را به عنوان یک مسئله ی اجتماعی مطرح ساخته اس. وجود اختلاف در خانواده، و نتایجی که گریبانگیر خود همسران، فرزندان آنها، و جامعه بزرگ تر خواهد شد. بزهکاری نوجوانان، دزدی های مسلحانه و به وسیله ی آن ها، رها کردن تحصیل، اعتیاد و بسیاری دیگر از آسیب های فردی و اجتماعی را در پی خواهد داشت (سفیری و محرمی، 33:1388).
مسئله ی طلاق در بین مردان و زنان مبتلا به ان، آثار و تبعات متفاوتی بر جای می گذارد و از آنجایی که زنان به طور سنتی در جامعه ی ما، معمولا از حمایت های اجتماعی کمتری نسبت به مردان برخوردار هستند، لذا پدیده طلاق بر جنس زن، فشار بیش تری تحمیل می کند تا جنس مرد، این امر با نگاهی به آمار روزافزون طلاق، زمینه ساز طرح این مسئله می باشد که چه مشکلاتی برای زنان و مردان، پس از طلاق به وجود می آید. آمار طلاق در دو دهه اخیر، دارای فراز و نشیب بوده، به طوری که آمار طلاق در سال 71، هشت درصد و از سال 72 تا 75 دارای سیر صعودی بسیار آرام و پس از ان به مدت پنج سال (76تا79) این روند تقریبا ثابت بوده است. آمار طلاق از سال 80 به بعد با شتاب بیش تری نسبت به سال های گذسته دارای سیر صعودی بوده است که بالاترین نرخ آن در استان تهران در سال 88 با میانگین 8/20 درصد می باشد. این آمار حاکی از آن است که در سال گذشته یعنی سال 1388 از هر پنج ازدواج در تهران یک ازدواج منجر به طلاق شده است. طبق آخرین آمار طلاق، کشور ایران رتبه چهارم را در دنیا دارد که رشد طلاق در آن 8 درصد و رشد ازدواج 5/5 درصد می باشد (صادقی، 1396).
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.