توضیحات
عنوان فارسی: تاثیر هوش معنوی بر عملکرد کار: مطالعات موردی در بیمارستان های دولتی از ساحل شرقی مالزی
- چکیده
- مقدمه
- هوش معنوی
- عملکرد کار پرستار
- روش
- نمونه گیری
- مقیاس
- ویژگی های جمعیت شناختی
- هوش معنوی یکپارچه –ISIS (عمرام و درایر، )
- مقیاس شش بعدی شویریان (Schwirian،)
- غربالگری و تحلیل اطلاعات
- روایی و پایایی پرسشنامه
- تحلیل عاملی تأییدی (CFA)
- مدل مفروض و استراتژی مدل سازی
- تجزیه و تحلیل تغییرناپذیری
- بحث و تجزیه و تحلیل
- مدل هوش معنوی بر اساس عوامل جمعیت شناختی
تاثیر هوش معنوی بر عملکرد کار: مطالعات موردی در بیمارستان های دولتی از ساحل شرقی مالزی
چکیده
این مطالعه به بررسی رابطه علت و معلولی هوش معنوی بر عملکرد کار در میان پرستاران در سه ایالت مالزی یعنی پاهانگ، ترنگانو و کلانتان می پردازد. پرسشنامه توسعه یافته و در بیمارستان های دولتی منتخب توزیع شد که 506 پاسخ دهنده زن در سن 20-45 سال را شامل می شود. داده های جمع اوری شده با استفاده رویکرد تحلیل عاملی تأییدی (CFA) و مدل معادلات ساختاری کامل (SEM) به منظور آزمون مدل مفروض از تاثیر هوش معنوی بر عملکرد کار انجام شد. علاوه بر این، تجزیه و تحلیل تغییر ناپذیری نیز در تعدیل جمعیت شناختی مانند سن و سابقه انجام شد. مدل SEM مفروض تجدید نظر شده مقادیر زیر را نتیجه داد: p-value = 0.000 ، normed chi-square = 3.999، 0.972 = CFI، TLI = 0.963، GFI = 0.939 و RMSEA = 0.077. از نتیجه، می توان یافت که عملکرد کار تحت تاثیر هوش معنوی قرار می گیرد. همچنین، عامل تعدیل سن و سابقه معنادار نیست و مدل قابل اجرا در تمام بیمارستان های درگیر است. این یافته می تواند راه را برای توانمندسازی هوش معنوی در دانشکده پرستاری و آموزش به منظور افزایش عملکرد کار پرستاران رو به جلو هموار کند.
کلمات کلیدی: هوش معنوی، پرستاران، عملکرد کار
- مقدمه
محققان برای سال های بسیار و حتی هنوز هم در حال مطالعه عوامل موثر بر عملکرد کارکنان بوده اند. عملکرد کار به منظور رسیدن به هدف شرکت، توسعه محصولات، ارائه خدمات و رسیدن به مزیت رقابتی برای شرکت کلی یا سازمان مهم است. آن همچنین برای افزایش سرعت بالا و حفظ دقت و صحت در حین کار به سمت یک هدف عملیاتی می شود. مطالعات قبلی بر روی انواع تاثیر بر عملکرد کار روشن است. عملکرد کار را می توان با مهارت ها و توانایی های فرد ، کار سخت، شرایط مثبت و سهولت نسبی کار در دست ؛ کیفیت کار و مقدار آن ، عملکرد ضمنی وظیفه، عملکرد انطباقی ، دانش اعلانی، دانش و مهارت های رویه ای ، و انگیزه تحت تاثیر قرار داد .
مشخص شد که دینداری و معنوی بودن در نگرش موثر (وبر، 1958) و شکل دادن به تجربه انسان، معنا و رفتار مفید می باشد. تحقیقات نشان داده است که یک رابطه بین هر دو وجود دارد ؛ افراد با سطح بالاتری از معنویت، زندگی سالم، شادتر و سازنده تر در محل کار دارند . افراد دیگر رابطه معنی داری بین هوش معنوی و سلامت روانی، شخصیت، بازتوانی، فرایند شناختی پدیده های اجتماعی و سلامت جسمی، انگیزه، رهبری و عملکرد کار را مورد بررسی قرار دادند. به طور خاص در پرستاری، هوش معنوی کمک می کند تا پرستار خوب و شاد باشد .
1.1 هوش معنوی
هر قومی ظرفیت های ذاتی معنوی خود را دارد (ولمن، 2001) که به زندگی معنا و هدف می بخشد. با درک تعریف گاردنر از هوش که توانایی حل مشکلات و یا مد شدن محصولات که در یک یا چند محیط فرهنگی با ارزش است، امونس (2000) توصیه می کند که معنویت به عنوان یک عنصر هوش می باشد چرا که آن عملکرد و سازگاری و قابلیت هایی را پیش بینی می کند که افراد را قادر به ارائه راه حل مشکلات و رسیدن به اهداف می سازد.
در همان زمان این توصیه ها توسط نظر زوهر و مارشال (2000) که هوش معنوی را به عنوان هوشی که مردم به ان توجه دارند و مسائل معنا و ارزش را حل می کند ، اقدمات آنها را جای می دهد و زندگی انها را به طور معنی داری روح می بخشد تعریف کرده اند دنبال شد. هوش معنوی سپس توسط بسیاری از محققان مورد بررسی قرار گرفت .
هوش معنوی برای کمک به یک فرد در پیدا کردن عمیق ترین و درونی ترین منبعی که از آن ظرفیت مراقبت از خود، قدرت تحمل و انطباق به دست آمده است مهم است (جورج، 2006). در محل کار، هوش معنوی به کارگر در چارچوب روابط کمک می کند و ارزش های شخصی را با یک حس روشن از هدف همسو می کند که سطح بالایی از یکپارچگی در کار را نشان می دهد .
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.