توضیحات
عنوان تحقیق: تاثیر راندمان پمپ بر سود حاصل از تولید در صنایع نفت با تمرکز بر صنایع بالا دستی
- پمپ
- موارد پر استفاده از پمپ ها در صنعت نفت
- Process Pumps (پمپ های فرایندی)
- Drilling fluid (سیال حفاری)
- Offloading
- Waste oil
- کاربرد پمپ ها در صنعت بالادستی نفت
- تقسیم بندی پمپ ها
- پمپ های جابجایی مثبت
- پمپ های میله مکش
- سرعت پمپ
- پمپ هیدرولیکی رفت و برگشتی
- PCP
- پمپ های دینامیک
- پمپ های الکتریکی شناور
- توان و بازده پمپ
- راندمان کل
- عوامل موثر بر بازدهی پمپ
- مشکلات تولید هنگام استفاده از پمپ ها
- تاثیر راندمان و توان پمپ های درون چاهی بر افزایش تولید در مخازن هیدروکربنی ایران
- نتیجه گیری
- منابع
پمپ
پمپ به دستگاهی اطلاق می شود كه به سیال انرژی می دهدوباعث می شود ازیك نقطه به نقطه دیگرمنتقل شود. انرژی منتقل شده به سیال شامل انرژی فشاری جنبشی و پتانسیل است كه درمكانیك سیالات باهد انها بیان می شود.
موارد پر استفاده از پمپ ها در صنعت نفت
Process Pumps (پمپ های فرایندی)
در مواقع کار با هیدروکربن با ویژگی ویسکوزیته (گرانروی) و دمای بالا و همچنین با سیالات اشتعال پذیر به همراه گاز و ذرات جامد بسیار خورنده، پمپ های فرایندی کاربرد بسیار زیادی دارند. پمپهای فرایندی یکی از مهمترین اجزاء پالایشگاهها و پتروشیمی ها هستند و به منظور کارکرد مطمئن و تضمین شده صنایع نفت و پتروشیمی کاربرد وسیع و قابل ملاحظه ای دارند. این پمپها مطابق با استاندارد API 610 طراحی و تولید می گردند.
Drilling fluid (سیال حفاری)
پمپ های موجود در سکو های حفاری (خشکی و دریا) با عملکرد منحصر به فرد و طراحی ویژه قادر به مکش سیال بوده و می توانند گل و سیالات چند فازی حاوی ذرات جامد به همراه مایع و گاز را از گودالهای عمیق مکش نموده و به سطوح مورد نظر پمپاژ نمایند. این پمپ ها یکی از ارکان های اصلی فرایند حفر یک چاه به حساب می آیند و از جمله موارد موثر بر عملکرد اقتصادی تولید و توسعه یک میدان نفتی نیز می باشند.
Offloading
این پمپ ها جهت تخلیه و پر کردن مخازن و تانکهای سوختی پیشنهاد می گردند. این نوع پمپها با خاصیت کارکردن در دو جهت در سیستم، قابلیت تخلیه و پرکردن با تعویض جهت چرخش شفت را دارا می باشند که می تواند به صرفه جوئی بسیاری از حیث زمانی و مالی درا ین نوع عملیات منجر گردد.
همچنین این نوع پمپها دارای NPSHA بسیار کمی بوده و می تواننند تا مقدار بسیار زیادی از حجم تانک را بدون ایجاد مشکل کاویتاسیون در پمپ مکش نمایند. که خود باعث صرفه جوئی قابل ملاحظه در مصرف انرژی و زمان می باشد.
Waste oil
فاضلاب نفتی جزو سیالات با گرانروی بالا و حاوی مواد و ذرات بسیاری هستند که این مساله انتقال و پمپاژ آن را توسط پمپهای سانتریفیوژ بسیار مشکل می نماید. با این حال پمپهای Rotary lobe به راحتی و با قابلیت و اطمینان بالا می توانند جهت پمپاژ فاضلابهای نفتی و روغنی مورد استفاده قرار گیرند.
کاربرد پمپ ها در صنعت بالادستی نفت
در سال های اخیر در صنعت بالادستی (منظور مخزن نفتی، چاه و تاسیسات بهره برداری)، پمپ ها جایگاه ویژه ای پیدا نموده اند هم به منظور انتقال مواد هیدروکربنی و هم به منظور افزایش تولید از مخازن و ازایش بهر وری در چاه های نفتی. در این پژوهش تمرکز بر بهبود عملکرد و بهره وری چاه های نفتی با استفاده از انواع پمپ ها می باشد که ذیلا به آن پرداخته خواهد شد.
چاه های تولیدی یا تولید طبیعی دارند و یا به طور مصنوعی فرازآوری می شوند.یک چاه با تولید طبیعی چاهی است که فشار ته چاهی کافی برای تامین فشار سرچاهی مناسب با دبی قابل قبول را دارا باشد. بنابر این اگر فشار سازند (مخزن نفتی) بسیار کم باشد و تزریق آب و گاز نتواند فشار را آن را بالا نگه دارد ، چاه باید به صورت مصنوعی فراز آوری شود. همچنین ممکن است چاه تولید طبیعی داشته باشد اما سیاست های موجود بر تولید بیشتر از آن باشد. لذا در چنین شرایطی هم از پمپ های درون چاهی استفاده می شود. پمپ های درون چاهی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که هر کدام شرایط کاری خاص خود را دارد. با توجه به ویژگی های مخزن مثل روابط عملکرد مخزن ، نسبت گاز به نفت و … ، ویژگی های چاه مثل میزان انحراف ، عمق و… ، شرایط اقتصادی ، تجهیزات موجود، صلاحدید های فنی و سایر پارامتر ها می توان نوع پمپ مورد نیاز را انتخاب کرد.
پمپ های درون چاهی روش های متداولی برای افزایش بهره دهی چاه با کاهش فشار جریانی ته چاه می باشند.علاوه بر کاهش گرادیان فشار در لوله مغزی(tubing- لوله نصب شده درون چاه برای حمل نفت) برای کاهش فشار ته چاهی، همانند فرازآوری گاز، پمپ های درون چاهی فشار را در ته لوله مغزی به اندازه کافی افزایش می دهند تا جریان مایع را به سمت سطح بالا آورد. در حقیقت تغییرات فشار در لوله مغزی در یک چاه دارای پمپ نسبت به چاه بدون پمپ بالاتر است، چون بیشتر گاز تولیدی همراه مایعات از فضای حلقوی بین جداره و لوله مغزی خارج می شود.
اساس کار پمپ تبدیل جریان کم فشار به پر فشار است.پمپ های درون چاهی که امروزه به طور متنوع دراندازه های مختلف و قدرت های متفاوت وجود دارند درون لوله مغزی قرار می گیرند و با افزیش فشار سیال ته چاه ،امکان تولید آنرا به سطح زمین فراهم می کنند.
در واقع پمپ ها فشار سیال را با تبدیل کار مکانیکی به انرژی پتانسیل ، که همان فشار است افزایش می دهند. سیال در یک فشار معین )فشار مکش) وارد پمپ می شود و در یک فشار بالاتر )فشار تخلیه( پمپ را ترک می کند.پمپ ها با مکانیزم منحصر به فرد خود باعث فرازآوری خواهند شد. در پایان نیز مقایسه ای بر پمپ ها و تفاوت آن ها با فراژ آوری با گاز خواهد شد.
تقسیم بندی پمپ ها
پمپ ها عموما بر اساس مفاهیم فیزیکی که از آنها در تبدیل نیروی رانش به فشار استفاده شده تقسیم بندی می شود. شکل 1 انواع اصلی پمپ های متعارف را نشان می دهد : پمپ های جابجایی و پمپ های دینامیکی.
شکل 1. انواع پمپ
پمپ های جابجایی مثبت
پمپ های جابجایی مثبت از پمپ های گل دکل حفاری الگو برداری شده اند. شامل یک پیستون متحرک که با متراکم کردن نفت به کمک حرکت رفت و برگشتی پیستون )به کمک مفهوم تغییر حجم ( فشار نفت را افزایش می دهد. در پمپ های جابجایی مثبت هر چه طول ضربه پیستون (stroke length ) بیشتر باشد دبی و فشار خروجی از پمپ بیشتر می شود بنابراین، این پمپ ها تابع فشار سیال نفتی در دهانه چاه نیستند بلکه سیال ورودی به محفظه پمپ را به فشار مشخص می رساند و امکان تولید آن را فراهم می کند.
پمپ های میله مکش
یک پمپ رفت و برگشتی است که در آن مایع با حرکت رفت و برگشتی پیستون متراکم می شود. پیستون با تعدادی میله مکنده ، که از ته چاه در محل قرار گرفتن پمپ تا واحد پمپاژ مستقر در سطح امتداد یافته اند ، به کار می افتد . این نوع پمپ ها که اصطلاحا به آنها پمپ های کله اسبی گفته می شود امروزه بطور وسیعی کاربرد پیدا کرده اند و در چاه های با عمق کم و دبی پایین بسیار کاربرد دارند.
سیستم کامل یک پمپ میله مکش در شکل 2 نشان داده شده است. نیروی رانش پمپ با یک موتور الکتریکی یا یک موتور احتراق داخلی تامین می شود. به این قسمت تامین نیرو اصطلاحا Prime Mover گفته می شود. حرکت چرخشی این قسمت با یک سیستم چرخش و تسمه به گیربکس منتقل و پس از آن در یک مکانیزم میل لنگ و شاطون حرکت مداوم چرخشی به یک حرکت دوره ای تبدیل می شود. این حرکت دوره ای به دسته متحرک منتقل و در آنجا به یک حرکت رفت و برگشتی تبدیل و از طریق زنجیره میله های مکش این حرکت رفت و برگشتی به پمپ منتقل می شود و زمینه حرکت آن را فراهم می کند.
شکل 2. پمپ کله اسبی
چرخه پمپ شامل دو مسیر می شود: مکش و تخلیه. در زمان حرکت رو به بالای پیستون، سیال موجود در بالای آن تخلیه و در عین حال در بشکه مکش ایجاد شده و سیال وارد آن می شود. به این مرحله اصطلاحا مرحله مکش گفته می شود و در زمان حرکت پیستون به سمت پایین، سیال موجود در بشکه تخلیه و به فضای بالای پمپ وارد می شود که به این مرحله اصطلاحا مرحله تخلیه گفته می شود. در مرحله تخلیه پیستون به سمت پایین حرکت می کند و شیر متحرک آن نیز باز است تا سیال بتواند از آن عبور کند و به فضای بالای پیستون وارد شود. در همین زمان شیر ثابت به عنوان یک شیر اطمینان عمل می کند و بسته می شود تا از خروج سیال از درون بشکه و بازگشت آن به داخل سنگ مخزن جلوگیری کند. سپس در زمان حرکت پیستون به سمت بالا شیر متحرک بسته می شود و از برگشت سیال به داخل بشکه زیر پیستون جلوگیری می کند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.