توضیحات
عنوان: تأثیر جنسیت بر مذاکرات
- چکیده
- مقدمه
- مبانی نظری
- نقش های اجتماعی مردان و زنان
- رفتار مذاکراتی
- جنسیت و رفتار مذاکراتی
- عوامل مرتبط با جنسیت در رفتار مذاکراتی
- منابع
چکیده
همانطور که مردان و زنان دارای نقش های مختلفی در جامعه هستند، در انجام مذاکرات نیز دارای سبک ها و رفتارهای متفاوتی اند. موفقیت مردان و زنان در مذاکرات بستگی زیادی به نوع مذاکرات (یکپارچگی یا پراکنشی بودن) و عقیدۀ قالب جنسیتی (نگرش کلیشه ای) دارد. نظر کلی در این قضیه این است که؛ زنان در مذاکرات دارای روحیۀ همکاری و مشارکتی هستند ولی مردان دارای روحیۀ رقابتی و تهاجمی اند. در جهت تشریح بهتر این مسائل، ما در این پژوهش به بررسی تأثیر جنسیت بر مذاکرات می پردازیم.
- مقدمه
با افزون شدن دانش بشری، محوری ترین ابزار و توانمندی ای که از اولین برخورد انسان با انسان مطرح می شود و تا آخرین لحظات زندگی دوام پیدا می کند، طرز و چگونگی ارتباط گیری با دیگران است (میرمسعودی و همکاران، 1393؛ آتش پور، 2008). مذاکره یکی از راه هایی است که افراد با وجود تفاوت ها و چالش های بسیاری که با آن رو به رو هستند، به انجام آن مبادرت می ورزند. مردان و زنان در سازمان و یا در طول زندگی خود، با موقعیت های فراوانی رو به رو می شوند که سعی می کنند تا از طریق مذاکره آن ها را حل و فصل نمایند. افراد تصمیم می گیرند در چه مکانی ناهار بخورند، دربارۀ خرید و فروش مذاکره نمایند، درخصوص مسائل مدیریتی، برنامه ریزی، همکاری، حل اختلافات و یا درخصوص مرزهای موجود بر کسب و کار و… به مذاکره بپردازند (خجسته نیا، 1395؛ دابریجویک[1]، 2014؛ میرمسعودی و همکاران، 1393؛ رهنورد و مهدوی راد، 2006). هرچند ممکن است ما از جزئیات همۀ مذاکرات آگاه نباشیم ولی همۀ افراد در تمامی زمان ها در حال مذاکره اند (دابریجویک، 2014).
این امر بدیهی است که برخی از افراد به دلیل تفاوت های فردی، دارای مهارت مذاکره ای بهتری نسبت به سایرین باشند. همۀ ما دارای یک سبک طبیعی هستیم که بر مذاکرات مان تأثیر می گذارد و آن را از بقیه متمایز می سازد (دابریجویک، 2014؛ دابریجویک، 2009). یکی از مهم ترین عوامل اصلی در سبک مذاکرات، جنسیت[2] است که در سایۀ بهره مندی افراد مذاکره کننده از دانش و مهارت روز به ایفای نقش می پردازد (میرمسعودی و همکاران، 1393؛ رهنورد و مهدوی راد، 2006).
در طول دهه های گذشته، تحقیقات بسیاری در زمینۀ نقش های جنسیتی و تأثیر آن بر مذاکرات صورت پذیرفته است، که خود بیانگر نقش با اهمیت جنسیت در طی مذاکرات می باشد (لینه پادوک[3] و کری[4]، 2011؛ کری، 2007؛ کری، گالینسکی[5]، و تامپسون[6]، 2002؛ کری و تامپسون، 2005؛ کری، تامپسون و گالینسکی، 2001).
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.