توضیحات
عنوان تحقیق: تأثیر افکار عمومی بر محیط و تأثیر محیط بر افکار عمومی
- مقدمه
- 2- تأثیر محیط بر افکار جامعه از نظر مسائل اجتماعی-فرهنگی
- 3- تأثیر محیط بر افکار جامعه از نظر مسائل دینی-مذهبی
- 4- تأثیر محیط بر افکار جامعه از نظر مسائل اقتصادی
- نتیجه گیری
- منابع
مقدمه
انسان از زمانیکه چشم به دنیا میگشاید، اجباراً با محیط اطراف خود سرو کار پیدا میکند و تمام ویژگیهایی که در خود دارد (توارث)، در محیط، قابل به فعل رسیدن است. ارتباط تنگاتنگ انسان با محیطی که در آن زندگی میکند، موجب شده است که محیط به عنوان یک محور اساسی در شکل گیری رفتار و باورهای انسان دخالت نماید و به دنبال آن در شکل گیری رفتار و باورهای انسان دخالت مینماید و همچنین در شکل گیری شخصیت انسان نقش تعیین کننده داشته باشد به نحوی که محیط عامل زیربنایی در تکوین و تکامل طبیعت و اخلاق انسان و تأثیر بر رفتار میتواند باشد. و این امروزه، توجه ویژه دانشمندان را به خود معطوف نموده است.
در حوزه روان شناسی، روان شناسان غرب بر عامل محیط به عنوان محوری اساسی که فرد با آن رابطه مبادلهای دارد، تأکید دارند، محوری که فرد از آن تأثیر پذیرفته و در آن تأثیر میگذارد. و این تأثیرگذاریها رفتار و اخلاق وی را شکل میدهند. محیط در این دیدگاه نقش اساسی در تکوین و پایه ریزی شخصیت فرد دارد. البته، اگرچه عامل محیطی، عامل اساسی در شکل دهی به طبیعت مردم، اخلاق آنها و باورها در رفتارشان باشد، ولی این به معنای آن نیست که این عامل، در شکل دهی به زندگی اجتماعی و ویژگیهای عملی افراد در تمام شرایط و احوال است.
2- تأثیر محیط بر افکار جامعه از نظر مسائل اجتماعی-فرهنگی
محیط اجتماعی عامل مهمی در تکوین خصوصیات روحی و اخلاقی انسان است. زبان انسان، آداب عرفی و اجتماعی، دین و مذهب، غالباً همان چیزی است که محیط اجتماعی بر انسان تحمیل می کند. شرایط محیط اجتماعی بر تكوین شخصیت و نوع رفتارها و باورهای افراد جامعه تأثیر زیادی دارد. گرچه شرایط محیط طبیعی به مقدار قابل ملا حظه ای در ساختن خلق و خوی آدمی مؤثر است، ولی عامل بسیار مؤثری كه استعداد اجتماعی فرد را به فعلیت می آورد، شخصیت را پایه گذاری می كند و او را به صفات خوب یا بد اجتماعی متصف می كند و افکار و باورها را در وی پرورش میدهد، محیط تربیتی او می باشد.
افراد جامعه بسیاری از صفات اجتماعی خود را از كسانی می گیرند كه در محیط های مختلف خانواده، مدرسه، آموزشگاه و كوچه و محله به طور متناوب با آنان در تماس هستند و در بسیاری از موارد شاهد رفتارهایی از آنان هستیم كه از محیط اجتماع كسب كرده اند. كشش های اجتماع به اندازه ای نیرومند و تواناست كه عموم مردم به استثنای افراد بزرگ و نوابغ از تمام مقرراتش پیروی می كنند و بدون اندیشه و فكر،خویشتن را با آداب و سنن آن منطبق می سازند.
آنچه در یك فرهنگ به صورت ارزش و آداب و رسوم پذیرفته شده و قوانینی كه برای اداره نظام جوامع بر اساس مصلحت اندیشی ها و فرهنگ آنها وضع می شود، مسائلی است كه از طریق محیط اجتماعی به فرد انتقال پیدا می كند. فرد وقتی در جامعه ای قرار می گیرد سعی می كند كه در شكل لباس پوشیدن و آداب معاشرت بر طبق آداب و افکار عمومی جامعه خود عمل كند، چرا كه زمانی كه با افراد جامعه ای زندگی می كند، می خواهد از مردم آن جامعه از نظر مادی و معنوی بهرمند شود و این بهرمندی منوط به نوعی رابطه عاطفی است و لااقل ناشی از این نیاز است كه دیگران نسبت به او عاطفه منفی نداشته باشند.
از آنجائی که فرهنگ به مجموعه شیوه زندگی افراد یک جامعه اطلاق می شود، جوهره هستی و ذات زندگی آدمی است. فرهنگ بزرگ ترین نیاز جامعه بشری است و عامل اصلی پویایی، نشاط و تداوم حیات جوامع می باشد. امروزه مباحث حوزه فرهنگ به عنوان مهم ترین عامل در توسعه اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و انسانی و اخلاقی کشور در کانون توجه صاحب نظران، اندیشمندان و نخبگان قرار گرفته است. موضوع فرهنگ از دیرباز در کانون مطالعات علمی قرار گرفته است، چرا که یکی از مهمترین پدیده های زندگی اجتماعی انسان میباشد. از آنجائی که فرهنگ مصداق عینی و نمادی پیدا میکند ، یکی از جایگاههای وجود فرهنگ، در جوامع انسانی است. لذا آدمیان با رفتار اجتماعی و جامعه پذیری به نوعی کنش فرهنگی می پردازند. چون امروزه فرهنگ اندیشی مدنظر بیشتر قرار گرفته و اهمیت تأثیر آن بر رفتار اجتماعی بیشتر گسترده تر شده است.
فرهنگ مجموعه ای از سنت ها، باورها، آداب و اخلاق فردی یا خانوادگی اقوامی است که پای بندی ایشان بدین امور باعث تمایز آنها از دیگر اقوام و قبایل می شود. فرهنگ جوهره هستی و ذات زندگی آدمی است. حقیقیتی است که انسان را صاحب هویت و شخصیت می نماید. شیوه زندگی و رفتار یک اجتماع را در تطور تاریخی تعیین می کند و عامل انسان ساز و در برگیرنده ویژگیهای معنوی و مادی است. فرهنگ مجموعه ای است از آداب و رسوم، عقاید و افکار، پندارها و باورها، گفتارها و کردارها، ابداعات و اختراعات، هنجارها و اعتقادات، هنر و ادبیات که طی زمان در جامعه شکل گرفته و از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و عموم اعضای جامعه آنها را به صورت عادت به منصۀ ظهور می رسانند. این فرهنگ است که به یکایک افراد جامعه می آموزد که کدام یک از هدف های مادی و سخنهای رفتاری ارزشمند و کدام یک عبث و بیهوده و در نهایت باید کنار گذاشته شوند. فرهنگ به افراد جامعه احساس هویت و متعلق بودن بخشیده و حقوق، رسالت، وظایف و چگونگی رفتار و کردار افراد را شکل می دهد. فرهنگ با عناصر درونی خود می تواند تنش های درونی جامعه را کاهش دهد و با توسل به راه های متناسب، همبستگی اجتماعی را افزایش دهد.
به طور مثال، افکار عمومی و باور مردم در جوامع غربی با افکار و باورهای ما بسیار متفاوت است.اجتماع آنها دارای افکار و باورهایی است که شاید از لحاظ جوامع ما، چنین افکار و باورهایی مورد پسند نباشد مانند، طرز لباس پوشیدن، آداب معاشرت، آداب ازدواج و غیره. چنین تفاوتهایی حتی در شهرهای مختلف کشورمان نیز دیده میشود به طور مثال افکار مردمانی که در شهرهای مذهبی زندگی میکنند، با افکار مردم در شهری مثل تهران خیلی متفاوت است. به طور مثال، پوشش لباس زنان در شهری مانند قم، چادر است و اگر کسی پوششی غیر از این داشته باشد، ممکن است از دید مردم، خلاف عرف باشد چون همگی به این باور رسیدند که پوشش چادر برای زنان بهتر است ولی در شهری مثل تهران نوع لباس پوشیدن کاملاً متفاوت است پس به طورکلی شکل گیری افکار عمومی مردم متأثر از فرهنگ و اجتماعی است که در آن زندگی میکنند. و محیط و اجتماع رابطه متقابل با هم دارند و بر روی هم اثر میگذارند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.