توضیحات
عنوان: بیان مساله
- اهداف بیان مساله
- ویژگیهای مهم و کلیدی بیان مساله
- ساختار نگارش بیان مساله
- نکات مهم در نوشتن بیان مسئله
- اجزای بیان مسأله
- مقدمه
- تعریف مساله
- نحوه بیان مساله تحقیق و نگارش آن
- تعاریف مفهومی و عملیاتی
- پرسش های اساسی پژوهش
- نكاتی در مورد سوالات اساسی پژوهش
- انواع پرسش های پژوهش
- روش نگارش و ارزیابی مساله تحقیق
- جدول کنترل و ارزیابی نگارش مساله تحقیق
- چرا به بیان مسئله نیاز داریم؟
- ﻣﺮورﻣﺘﻮن
- نکات قبل از نگارش بیان مسئله
- طبقه بندی بیان مسئله
- خصوصیات یک بیان مسئله خوب
- هدف از بیان مسئله
- منابع اصلی بیان مسئله
اولین و مهمترین مرحله در نگارش یک پژوهش (معمولاً در قالب مقاله ) نگارش بیان مساله است. در بیان مساله محقق مسالهای را که تصمیم به حل آن دارد و سوالی که میخواهد تا به آن پاسخ دهد را مطرح میکند. سوال پژوهش ممکن است شامل یک دغدغه در یک حوزه خاص، شکاف موجود در علم، یا پدیده غیرطبیعی باشد که نیاز است تا آن پدیده مورد بررسی قرار گیرد. بیان مساله معمولاً به این جهت ارایه میشود که یک مشکل یا سوال را برجسته سازد و ضرورت انجام یک پژوهش را تبیین کند.
– اهداف بیان مساله
هدف نهایی بیان مساله تبدیل یک مساله کلی و مبهم به یک مساله تعریف شده، دقیق و مشخص است؛ به صورتی که بتوان آن را از طریق یک پژوهش علمی مورد بررسی قرار داد و راهحلهایی نیز برای حل آن ارایه نمود. نوشتن بیان مساله باید به شما کمک کند تا هدف پژوهشی که قصد انجام آن را دارید معین سازید. در نگارش بیان مساله احتیاجی نیست که آن را طولانی بنویسید؛ اینکه اگر بتوانید در طول یک صفحه مساله مورد بررسی خود را مطرح کنید بسیار ایدهآل است. اگر شما به مقالات قوی که در مجلات معتبر نیز چاپ میشوند نگاه کنید عمدتاً در طول یک و نهایتاً یک و نیم صفحه نگارش شدهاند.
– ویژگیهای مهم و کلیدی بیان مساله
یک بیان مساله خوب باید عناصر زیر را در خود داشته باشند:
الف) به شکافی موجود در علم اشاره کند.
ب) اهمیت مساله مورد بررسی را نشان دهد تا مشخص سازد که انجام پژوهش در این حیطه الزامی بوده است.
ج) راهنمای پژوهشهای آتی باشد.
د) رویکردی که برای حل این مسله ارایه میدهد رویکردی اخلاقی باشد.
ساختار نگارش بیان مساله
نگارش بیان مساله معمولاً در سه بخش نوشته میشود:
الف) حالت ایدهآل و خوب را توضیح دهید.
ب) بیان کنید چه موانعی باعث ممانعت از رخداد حالت ایدهال و خوب در مورد الف شده است.
ج) معین کنید که از چه روشی میخواهید وضعیت ایدهآل و خوب را که در بند الف توضیح داده شد بازگردانید و موانعی که در بند ب گفته شده را از سر راه بردارید.
در زیر قالبی برای نگارش بیان مساله آماده شده است. این قالب برگرفته از منابع علمی و معتبر میباشد:
در (ذکر نام سازمان یا ناحیه و یا منطقه خاصی) مشکلی به وجود آمده است. علی رغم (ذکر تلاشهای صورت گرفته برای جلوگیری)، مشکل (ذکر اتفاق ناخوشایند یا مشکل اصلی) اتفاق افتاده است(ذکر شواهد دال بر وقوع رخداد). این مشکل تاثیر منفی گذاشته است (ذکر اهم تاثیرات منفی). یک دلیل رخداد این مساله (ذکر یکی از دلایل رخداد مساله). شاید پژوهشی که بخواهد (ذکر مساله پژوهش) را از طریق (ذکر روش یا پارادایم پژوهشی) مورد بررسی قرار دهد برای حل این مشکل کمک کننده باشد.
یک روند ثابت در تامین مالی شرکتهای کوجک در کشور کنیا ایجاد صندوق مالی است. برخی از این صندوقهای تامین مالی عبارتند از صندوق جوانان و صندوقهای متعلق به زنان. وجوه موجود در این صندوقها در به وجود آمدن برخی مشاغل کمک نموده است؛ با این حال، پس از شروع به کار این مشاغل، مشکلات ظاهر میشوند. اولین مشکل این مشاغل ان است که آنها با مشکل مدیریت مواجه هستند که این مشکل باعث میشود تا این مشاغل در بازاریابی به مشکل بربخورند و در نهایت به رکود و ورشکستگی برسند. انجام تحقیق
پژوهشی که توسط موسسه مطالعات توسعه انجام شد نشان داد که فقط ۳۸ درصد از کسب و کارها در حال پیشرفت و گسترش هستند و ۵۸ درصد آنها هیچ پیشرفت و گسترشی نشان ندادهاند. برحسب این پژوهش شرکتها در سه سال اول فعالیت خود این خطر را دارند که ورشکسته بشوند. چهار سال بعد، همین موسسه پژوهشی دیگر را بر روی این کسب و کارها انجام داد و معین شد که ۵۷ درصد از شرکتها در رکود هستند و تنها ۳۳ درصد از آنها میزان رشد را نشان میدهند.
در این پژوهش، ما قصد بررسی عواملی را داریم که در ماندگاری این کسب و کارها بیشترین تاثیر را دارند. جهت بررسی این هدف، از روشهای کمی و کیفی به طور همزمان استفاده خواهیم نمود تا بتوانیم برای بررسی این عوامل هم به اطلاعات دست اول و هم به اطلاعات دست دوم دسترسی داشته باشیم تا مطالعه دقیقی بر روی این مشکل انجام دهیم.
طبیعی است که شما میتوانید در نمونه بالا از شواهد زیادی استفاده کنید (مانند شواهد موجود در پژوهش موسسه مطالعات توسعه) تا بیشتر مستند باشید و هرچه از رفرنسهای جدیدتر استفاده کنید به این معنی است که مشکل مورد اشاره از سوی شما در جامعه موجودیت دارد. وقتی شما از رفرنسهای قدیمی استفاده میکنید تا شواهدی دال بر وجود مساله مورد پژوهش در جامعه جمع آوری کنید، این شائبه وجود خواهد داشت که احتمالاً آن مشکل دیگر در جامعه مسالهساز نیست چون رفرنسها قدیمی هستند و پژوهش جدیدی وجود ندارد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.