توضیحات
عنوان: بسته بندی pcm در صنایع غذایی
- مقدمه
- مواد تغییر فاز دهنده
- خصوصیات مواد تغییرفاز دهنده
- کاربرد مواد تغییر فاز دهنده
- کاربرد فناوری نانو در ذخیرهکنندههای انرژی حرارتی
- مقالات کار شده در زمینه بسته بندی نوین pcm در صنعت غذایی
- منابع
مقدمه
در این عصر ضرورت و اهمیت بسته بندی مواد غذایی به منظور محافظت از کیفیت محتویات بسته از زمان تولید تا مصرف بر همگان واضح است. بسته بندی از طریق کنترل جرم بین ماده غذایی، مواد بسته بندی و اتمسفر محیط از ایجاد آسیب های فیزیکی، شیمیایی، و بیولوژیکی در محصولات غذایی جلوگیری می کند. با توجه به وابستگی پلیمرهای مصنوعی متنوع به سوخت های فسیلی، افزایش قیمت نفت و همچنین مشکلات زیست محیطی ایجاد شده توسط این مواد مسئله ذخیره انرژی از اهمیت بالایی برخوردار است.
رشد روز افزون جمعیت، توجه ویژه دولت ها در تامین و تولید بیشتر مواد غذایی مورد نیاز که امروزه تحت عنوان امنیت غذایی مطرح می شود را طلب می نماید. در امنیت غذایی نیز توجه به بهداشت و پیشگیری از آلودگی مواد غذایی موضوعی است که بایستی توجه ویژه ای به آن صورت گیرد. لذا بحث بسته بندی مواد غذایی که ساده ترین روش برای محافظت از مواد غذایی است پیش می آید. معمولا بسته بندی از مواد غذایی در مقابل نفوذ عوامل خارجی و همچنین حفظ خواص داخلی آن محافظت می نماید با توجه به اهمیت بسته بندی در کاهش فساد مواد غذایی و تاثیر آن بر روی فروش محصول، توجه به جنبه های مختلف آن بسیار ضروری است برای بسته بندی از مواد مختلفی (فلزات، شیشه، پاکت و …) استفاده می شود. پلاستیک ها طیف گسترده ای از موادی هستند که در سال های اخیر استفاده روز افزونی از آن ها جهت بسته بندی مواد غذایی صورت می گیرد. یکی از مسایلی که در استفاده از مواد بسته بندی باید مورد توجه واقع شود امکان هر گونه واکنش بین ماده بسته بندی و ماده محتوی آن و انتقال مواد میان آن ها می باشد. هدف از بسته بندی کردن مواد غذایی این است که هم زمان نگهداری آن ها افزایش یابد و هم بطور کلی از خطر عوامل فساد درونی و بیرونی حفظ شود. همچنین حمل و نقل مواد غذایی بهتر و آسانتر انجام گردد.
انسان ها به منظور رفع نیاز تغذیه ای و تداوم حیات خود، احتیاج به مصرف مواد غذایی در طول سال دارند بدین لحاظ بسته بندی مواد غذایی از اهمیت خاصی برخوردار است.
به منظور مدیریت حرارتی در برخی از فرآیندهای حرارتی از گروهی از مواد که دارای ویژگی های مناسبی مانند گرمای نهان بالا – دمای تغییر فاز مناسب و تغییر حجم کم در هنگام تغییر فاز است استفاده می شود. از این مواد اصطلاحا به عنوان مواد تغییر فاز دهنده نام برده می شود.
تغییر فاز می تواند به صورت جامد – جامد ، جامد – مایع ، جامد – گاز ، و مایع – گاز صورت گیرد.
مواد تغییر فاز دهنده
مواد تغییر فازدهنده انرژی حرارتی را به دو صورت انرژی گرمایی محسوس و نهان میتوان در مواد ذخیره کرد. در ذخیره انرژی محسوس انرژی حرارتی با افزایش دمای جسم جامد یا مایع در آن ذخیره میشود. میزان انرژی محسوس ذخیره شده در جسم تابعی از دما، ظرفیت گرمایی ویژه و مقدار جسم میباشد. ذخیره انرژی گرمایی توسط جسم به صورت نهان به هنگام تغییر فاز جسم از حالت جامد به مایع یا مایع به گاز یا جامد به جامد صورت میگیرد. مواد تغییر فازدهنده انرژی را به صورت گرمای نهان ذوب ذخیره میکنند. همانطور که گفته شد ذخیرهسازی گرما از ۳ طریق تغییر فاز صورت میگیرد، در حالت اول که تغییر فاز از جامد به جامد است به دلیل اینکه انتقال گرما بسیار آهسته و اندک میباشد مناسب نیست. در حالت دوم یعنی تغییر فاز ا مایع به گاز هم به دلیل نیاز به گرما و حرارت بالا و همچنین ایجاد حجم فشار بالای گاز عملی نمیباشد. اما تغییر فاز از جامد به مایع مناسب تر است که این ویژگی در مواد تغییر فازدهنده PCM وجود دارد، که در دمای ثابت با جذب گرما از فاز جامد به مایع تبدیل میشوند. این مواد انرژی را تقریباً در همان دمایی که جذب میکنند، آزاد نیز میکنند. این مواد در دمای اتاق جامد اند.
انواع مواد تغییر فاز دهنده: PCMهای آلی را میتوان به گروه پارافینها (ذخیره آلکانها) و غیرپارافینها مانند استرها، اسیدهای چرب، الکلها و گیلکولیک اسیدها تقسیمبندی نمود. دی هیدرات، سولفات سدیم، هگزاهیدرات کلرایدکلسیم و پارافین جز مهمترین PCMها هستند. PCMها را بر اساس دمای تغییر فاز، به سه دسته مهم میتوان تقسیم نمود که عبارتند از: یوتکتیک، هیدرات نمکها و مواد آلی. یوتکتیکها نمکهای محلول در آب هستند که دمای تغییر فاز آنها کمتر از است و هیدرات نمکها، نمکهای خاصی هستند که دمای تغییر فاز آنها بالای است. مواد آلی نیز معمولاً از زنجیرههای بلند کربن و هیدروژن تشکیل شدهاند که دمای تغییر فاز آنها نیز بالای است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.