توضیحات
عنوان: بررسی وقایع ، عوامل محیطی و انسانی در کشور و راه حل های پیشنهادی
- مقدمه
فصل 1 : آیا محل زندگی خود را توسعه یافته می دانید.چرا؟ - جايگاه كشور از جهت توسعه يافتگي يا عدم آن
- منبع 2012 و HDR و UNDP
- ویژگی های مشترک کشورهای جهان سوم و درحال توسعه
- علل توسعه یافتگی و توسعه نیافتگی از دیدگاه اقتصاد دانان برجسته جهان
- ويژگيها و خصلت هاي توسعه يافتگي و عدم آن در ميان ايرانيان
- فصل 2 :شهدای انقلاب بویژه شهدای مدافع حرم چه نقشی در حفظ انقلاب اسلامی و زندگی دارند؟
- ایثارگر
- هدف ایثارگران
- نقش ایثارگر و فداکاری در جامعه امروزی (پس از جنگ)
- شهادت و فرهنگ شهادت
- چرایی اتفاق جنگ تحمیلی؟
- تحریف اهداف انقلاب
- فصل 3 :چرا باید در زندگی شخصی به حق خود قانع باشیم؟
- افزايش اعتماد به نفس و خودباوري
- افزايش اعتماد به نفس و خودباوري
- دروني سازي رضايت
- عدم قضاوت خود و مقايسه با ايده آل ها
- واکنش صحيح در برابر افکار و رفتار نامناسب ديگران
- فضیلت و برتری قناعت
- فصل 4 :میزان مطالبه گری در مردم ما چقدر است
- مطالبه گری اجتماعی یکی از ویژگی های بارز جوامع حق مدار است
- مطالبه گری ، شاخصه نظامهای دموکراتیک
- مطالبه گری مجازی در جامعه پر هزینه
- آیا فرد گرایی درد مشترک همه جوامع نیست؟
- این وضعیت تا کی می تواند قابل دوام باشد
- فصل 5 :برای حفظ و حراست از محیط زیست محل زندگی و استان مان چه نقش و وظایفی داریم
- انسان و محیط زیست
- طبیعت، بستر رشد و تعالی انسان
- حفظ طبیعت در جهان بینی اسلامی
- آبادگری در بینش اسلامی
- جنگل؛ طلای سبز
- نقش خاک در محیط زیست انسان
- دنیای امروز و محیط زیست بی روح
- سوراخ شدن لایهی اوزون
- آلودگی
- جنگل زدایی
- نتیجه گیری
- منابع
مقدمه:
در این مقاله قصد داریم با مفهوم هایی آشنا شیم که در جامع امروزی و بخصوص در کشور ما ، شدیدا مورد توجه است .
موضوعات کلی ای همچون محیط زیست ، توسعه کشور ، میزان مطالعه در کشور و … ، و موضوع شهادت در کشور ما شدیدا مورد توجه است . اگرچه موضوع شهادت را نمیتوان به صورت کلی در این مقاله گنجاند ، چون تاریخ کشور ما را شهدا رقم زدند و نقش ویژه ای در زندگی مردم و کشور ایران دارند ، ولی بازهم سعی براین بوده که گوشه ای از واقعیات را به صورت کلی در این مقاله بیاوریم . برای جامعه ما شهادت و مفاهیم مرتبط با آن از قبیل فرهنگ شهادت، ایثار و … مفهومی آشناست، اما به همان اندازه که آشناست دستخوش تحریف و ابهام نیز بوده است. کلمه ایثار و شهادت و کلمات هم خانواده با آن نظیر شهید، شاهد و مشهود به جهت ژرفا و گستره ای که دارد در گذر زمان و در فرهنگ های رایج در هر مکان دچار نوعی سطح نگری و یا گاهی برداشت های نادرست می شود. البته توجه و پرداختن به معنی ایثار، شهادت و شهید پایه شکل گیری صحیح و مناسب فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه خواهد بود. انقلاب اسلامی ایران و جنگ تحملی از جمله وقایع بزرگی بودند که شهادت و ایثار را نه در عرصه نظر، که در عرصه عمل معنا نمودند و امروز با گذشت سال ها از انقلاب، جامعه ایران اسلامی با تقدیم هزاران شهید در مرحله تثبیت پایه ها و سیر تکاملی خود است.
فصل 1 :
آیا محل زندگی خود را توسعه یافته می دانید.چرا؟
جايگاه كشور از جهت توسعه يافتگي يا عدم آن
كشورهاي جهان سومي اصطلاحي است كه به كشورهاي توسعه نيافته اطلاق مي شود و هر چند بسياري از كشورهاي آسيايي از جمله ايران در اين تقسيم بندي گنجانده شده اند اما با توجه به پيشرفت هاي مختلفي كه در ابعاد گوناگون در كشورمان پس از پيروزي انقلاب اسلامي تاكنون صورت گرفته است، كشور ما تلاش مي كند كه با پيمودن راه هاي رشد و توسعه، فاصله ايجاد شده با كشورهاي توسعه يافته را كم كند و عقب ماندگي هاي تاريخي خود را جبران كند. از اين رو كشور ايران را مي توان كشوري در حال گذار از توسعه نيافتگي به توسعه يافتگي يا از جمله كشورهاي در حال توسعه دانست كه با توجه به ظرفيت ها و امكانات كشور در عرصه هاي مختلف و عزم و اراده مردم و مسئولان نظام، دستيابي به توسعه يافتگي و شاخصه هاي آن و رسيدن به جايگاه مناسب و شايسته آن در عرصه بين المللي و دور از دسترس نيست.
باید گفت به تعداد صاحبنظران و اندیشمندان رشته توسعه، تعریف از توسعه شده است. یک تعریف کلی از توسعه که اغلب اتفاق نظر دارند این چنین است: توسعه یعنی رشد و پیشرفت در چهار زمینه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی.
مفهوم کلی توسعه، یعنی زندگی بهتر، بهبود درآمد، کاهش فقر و بیکاری و نابرابری، دگرگونی در ساختارهای نهادی، اقتصادی، اجتماعی، اداری و تفکر و نظر مردم یا پیشرفت مستمر یک جامعه به سوی زندگی بهتر. اگر بخواهیم به صورت جزیی تعریف کنیم: آزادی سیاسی، عدالت اجتماعی، کاهش فقر، افزایش درآمد و اشتغال و نوآوری، افزایش ثروت، کاهش فقر و نابرابری، مردم سالاری، امنیت، رعایت حقوق نسلهای حاضر و آینده، افزایش کیفیت زندگی و دسترسی به خدمات و امکانات، افزایش سطح فرهنگ، بهداشت و آموزش. حفظ محیط زیست.
بحث توسعه بعد از جنگ جهانی دوم، یعنی دهه 1950 میلادی (1330) مطرح گردید و البته انقلاب صنعتی در قرن هیجدهم نقطه عطفی در شکاف و طبقه بندی بین کشورهای جهان گردید. اساس توسعه هم علم و دانش بود.
بعد از جنگ جهانی دوم کشورهای جهان به دو دسته شمال و جنوب، یا توسعه یافته و توسعهنیافته، یا غرب و شرق، یا صنعتی و کشاورزی، مدرن و سنتی یا کشورهای جهان اول و جهان سوم تقسیم شدند. در این نوشتار مجال آن نیست که به طور کامل ریشه های عقب ماندگی کشورهای جهان سوم را بررسی نماییم.
ابتدا توسعه یافته ترین و محروم ترین کشورهای جهان را معرفی می نماییم تا ویژگی های این کشورها را بررسی نماییم. سازمان ملل از سال 1990 میلادی (مطابق با 1370 شمسی) براساس چند شاخص درآمد سرانه ، بهداشت و آموزش کشورهای جهان را رتبه بندی میکند. این گزارش هرساله توسط سایت گزارش توسعه انسانی (Human Development Report) منتشر می شود.
در این رده بندی کشورهای جهان به سه دسته1- توسعه یافته،2- درحال توسعه و 3- توسعه نیافته یا جهان سوم دسته بندی می شوند. کشورهای 1- نروژ، 2- استرالیا،3- آمریکا، 4- هلند،5- نیوزلند، 6-کانادا، 7-آلمان، 8-ایرلند، 9-سوئیس، 10- سوئد در رتبه یک تا ده قرار دارند. کشورهای ژاپن، کره جنوبی، هنگ کنگ، ایسلند، دانمارک، بلژیک، اسرائیل، فرانسه، اتریش، ایتالیا و انگلستان در ردههای بعدی قرار دارند. کشورهایی مانند فنلاند و سنگاپور، اسلونی و امارت هم موقعیت بسیار خوبی دارند. باید یادآوری نمود که موقعیت این کشورها بسیار بهم نزدیک است و اختلاف چندانی باهم ندارند. به طور مثال میزان باسوادی در همه این کشورها به غیر از کشور امارت بالای 97 درصد و درکشورهایی مانند ژاپن و آمریکا و کانادا، میزان باسوادی 99 درصد میباشد. از نظر جغرافیایی کشورهای جهان به چند قاره آسیا، اروپا، آمریکای شمالی و جنوبی و آفریقا و اقیانوسه تقسیم میشوند. در کل به کشورهای اروپایی و آمریکایی، غرب گفته میشود و اغلب این کشورها توسعهیافته هستند. همچنین کشورهای اروپایی از نظر اقتصادی، رفاهی، بهداشتی، آموزشی و دسترسی به خدمات و امکانات در سطح بالایی قرار دارند و بسیار توسعهیافته میباشند. کشورهایی آسیایی هم به دو دسته تقسیم میگردند. 1- کشورهای شرق مانند (ژاپن، کره جنوبی، سنگاپور، هنگ کنگ، تایلند، مالزی). 2- کشورهای غرب آسیا مانند ایران، عربستان، قطر، امارات، لبنان، افغانستان، پاکستان، عراق و غیره… وضعیت کشورهای بلوک شرق بسیار بهتر از کشورهای غرب آسیا است و کشورهای شرقی از نظر صنعت و کشاورزی و تکنولوژی و ثروت بسیار فراتر از کشورهای غرب آسیا هستند. به طور مثال کشور ژاپن سومین اقتصاد برتر دنیا است و 99 درصد مردم این کشور باسواد و امید به زندگی(میانگین عمر در این کشور) 83 سال است که رتبه اول جهان میباشد. وضعیت کشور ایران بعد از انقلاب سال 57 در شاخص های آموزش و بهداشت پیشرفت خوبی داشته است و ایران در بین کشورهای درحال توسعه و روبه توسعه یافتگی می باشد و رتبه ایران 76 جهان بوده است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.