توضیحات
عنوان: بررسی نقش بام های سبز و اکوهتل ها درجهت ارتقای کیفیت محیط زیست شهری ازنظرمعماری پایدار
- چکیده
- مقدمه
- بام سبز
- تاثیرات با سبز
- مشکلات پیش رو
- راه کار
- اکو هتل ها
- پیامد ها
- پیشنهادات
- منابع
چکیده
پس از طرح نظریه توسعه پایدار و تأكید بر حفظ محیط زیست ،صرفه جویی در مصرف انرژی و صیانت از ارزشهای محیطی، مفهوم بام سبز یكی از رویكردهای نوین معماری و شهرسازی و برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار می باشد به میان آمد كه از آن میتوان در جهت افزایش سرانه فضای سبز، ارتقای كیفیت محیطزیست و توسعه پایدار شهری بهره برد. استفاده كاربردی از بام ها میتواند به عنوان امكان بهرهبرداری بهینه از زمینهای شهری قلمداد شود. هدف اصلی این تحقیق بررسی نقش بامهای سبز به عنوان راهبردی در جهت ارتقا كیفیت محیطزیست شهری از منظر معماری پایدار میباشد. نتایج به دست آمده از مطالعه انجام شده نشان میدهد بام های سبز در راستای ارتقای كیفیت محیطزیست و توسعه پایدار شهری از اهمیت ویژهای برخوردار میباشند. بامهای سبز میتوانند اثرات منفی ساختمانها در اكوسیستم محلی و در پی آن مصرف انرژی در بناها را كاهش دهند و در تغییرات جریان انرژی ساختمانها نقشی تعیین كننده داشته و در عین حال جنبه زیبا شناختی برای ساكنان شهر داشته باشد. همچنین به عنوان رویکردی جدید در زمینه ارتباط بیشتر دوران مدرنیته با طبیعت موضوع مهم اکوهتل ها در این مطالعه مورد بحث و ببرسی قرار گرفته است. این مطالعات نشان می دهد که ارزشهای زیست محیطی و تنوع جغرافیایی مناطق مختلف ایران در كنار استفاده اصولی از ارزشهای نهفته در محیط الزام می نماید كه یك سری دستورالعملهای ویژه جهت الگوهای ساخت و مدیریت هتلها و اقامتگاهها متناسب با ویژگیهای مختلف جغرافیایی تدوین و ملاک عمل و ارزشیابی قرار گیرد.
کلمات کلیدی: بام سبز، توسعه پایدار، اکوهتل، محیط زیست، حفظ منابع
مقدمه
امروزه بناهای چند طبقه و برج ها ی مسکونی و غیره بدون نمودی از طبیعت وارد شهر ها و محیط پیرامون ما شده اند و نواحی مجاور بناها نیز پوشانده شده با بتون و یا آسفالت دیده می شود، که امکان نفوذ آب به خاک را نمی دهند. سطوح سیاه بام ها و سنگ فرش ها انرژی حاصل از نور خورشید را جذب، و در شب منعکس می کنند. اکوسیستم های شهری اغلب باعث مشکلات زیست محیطی می شوند این مشکلات را می توان با اصلاح ویژگی های سطحی بناها تا اندازه ای تخفیف داد. با این توصیف احداث پارک ها و بناهای مسکونی با منظر طبیعی سبز درمقیاس وسیع با این روند توسعه پرشتاب شهر های بزرگ در خیلی از مواقع غیرممکن به نظر می رسد. بام سبز یکی از رویکرد های نوین معماری و شهر سازی و برخاسته از مفاهیم توسعه ی پایدار است که از آن می توان در جهت افزایش سرانه فضای سبز، ارتقای کیفیت محیط زیست و توسعه پایدار شهری بهره برد. در این میان شهرها می توانند از مزایای بام های سبز هم به جهت بصری زیبایی شناختی و هم به جهت بهبود اقلیم و افزایش سرانه سبز و توسعه پایدار شهری بهره مند شوند,که مکان بنا های شهری را به عنوان نقاط میانی فضا های سبز شهری به شمار می آورد.
در این میان شهرها میتوانند به واسطه خلاء ایجاد شده، از مزایای انواع بام های سبز هم به جهت بصری- زیبایی شناختی و هم به جهت بهبود اقلیم بشری بهعره مند شوند. در واقع بام سبز استفاده از فضاهای بدون استفاده ساختمانهای شهری در جهت ایجاد لكه های سبز میباشد. این امر علاوه بر جنبه های زیبا شناختی شهر، موجب تلطیف هوا در مقیاس خرد اقلیم و كاهش آلودگی هوا و در نهایت بهبود محیطزیست ساكنان شهر میشود.
همچنین در امر نگاه عمیق تر به پیگیری حفظ بیشتر محیط زیست و استفاده تجاری پایدار ا آن، به دنبال تبعات زیست محیطی، اقتصادی و اجتماعی كه الگوهای رشد مبنا در بسیاری از مناطق جهان بویژه كشورهای توسعه یافته و در پی رویكرد توسعه پایدار از دهه 60 و 70 به بعد مبنای تصمیم گیری ها، هدایت برنامه ها و مدیریت فضایی و اقتصادی پروژهها قرار گرفت و به تبعیت از دستوركارهای مصوب نهادهای بین المللی همچون هبیتات، یونسكو و یونیسف اقدامات دامنه داری توسط كشورهای مختلف در زمینه همخوان سازی برنامه های خود با اصول مصوب دستوركارهای جهانی آغاز شد. در یك نگاه كلی در نظام طراحی و مدیریت هتلهای كشور مقتضیات جغرافیایی و محیطی لحاظ نشده است. پس نحوه تحقق این هدف و رفع این نارسایی مسألهایی است كه این تحقیق تالش خواهد كرد ضمن روشن سازی زوایای آن راهكارهایی را برای برون رفت از وضعیت ارائه دهد.
دو نوع سیستم بام سبز وجود دارد (از نقطه نظر دست اندركاران صنعت):
- بام سبز فشرده یا متمركز ( (intensive
- گسترده یا وسیع (extensive )
بام های متمركز، با وزن بیشتر، هزینه های كلی بیشتر، دامنه گیاهان قابل كشت بیشتر و ملزومات نگه داری بیشتر شناخته میشوند و بام های سبز گسترده با وزن كم و هزینه نگه داری پایین مشخص میشوند. محیط رشد در این بام ها معمولا از مخلوط معدنی شن، ماسه، آجر خرد شده، لیكا، كود گیاهی، مواد آلی و مقداری خاک تشكیل شده است كه از لحاظ عمق محیط قابل كشت، بین 3 تا 103 میلی متر متغیر است. در طبقه بندی دیگری، بام های سبز را از نظر دسترسی به دو گروه بام های سبز قابل دسترسی و غیر قابل دسترسی تقسیم بندی مینمایند. یک بام سبز قابل دسترسی، یک فضای بیرونی باز است كه افراد میتوانند از آن به عنوان باغچه استفاده نمایند. این دسته از بام ها معمولا شامل سطوح قابل كشت، جعبه های كاشت، راه عبور و مرور، محله عای توقف و نشستن، تجهیزات و آبرسانی، محله های بازی و سایبان هاست.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.