توضیحات
عنوان فارسی: بررسی منطق فازی در سیستم های خبره
- چکیده
- فصل اول: مقدمه
- مقدمه
- ساختار تحقیق
- فصل دوم: سیستم های خبره و منطق فازی
- سیستم خبره
- كاربردهای سیستم های خبره
- ساختار سیستم های خبره
- منطق فازی
- فصل سوم: بررسی منطق فازی در سیستم های خبره
- مقدمه سیستم خبره فازی
- سیستم استنتاج فازی
- مزایا و مشکلات استفاده از منطق فازی در سیستم های خبره
- بررسی یک مثال کاربرد منطق فازی در سیستم خبره
- کارهای انجام شده
- فصل چهارم: نتیجه گیری
- نتیجه گیری
- منابع
فصل اول
مقدمه
فناوری اطلاعات در زمینه ی مدیریت یک وسیله ی تصمیم گیری کلیدی است که بر روی ارزش و کیفیت تصمیم گیری به عنوان یک محصول در محیط رقابت بین المللی و ملی و پویا تأثیر می گذارد. با تشریح روابط نزدیک در مدیریت تصمیم گیری فناوری اهمیت سیستم های حمایتی در تصمیم گیری به عنوان ابزار مدیریت تشریح می شود. سیستم دانش محور به عنوان یک سیستم پویا، تعامل محیط بیرونی و توانایی تصمیم گیری تحت موقعیت های محدود منبع را تسهیل می کند و توانایی حذف موانع را دارا می باشد. اجرای این سیستم ها از سال 1950 با تحقیق در مورد هوش مصنوعی شروع شد و با توسعه ی اطلاعات و توانمندسازی موتورهای جستجو پیشرفت کرد.
هدف نهایی این سیستم ها حمایت فعالیت های سیاست سازی و برنامه ریزی و تصمیم گیری است. اصلیت این سیستم ها به مطالعه ی هوش مصنوعی برمی گردد. اصلیت این سیستم ها و هوش مصنوعی توانایی برآورده ساختن وظایف و وظیفه ی کار کامپیوتر مانند نیازهای انسانی به دانش، دقت، آموزش و دیدگاه تالش ها برمی گردد. به نظر می رسد که هوش مصنوعی نماد دوره ی متاصنعتی و قرن بعدی است. امروزه، هوش مصنوعی یک چالش عادی در میان کارشناسان کامپیوتر و دیگر کارشناسان و تصمیم گیرندگان است.
یک سیستم ادهوک یک برنامه ی کامپیوتری است که پروسه ی تفکر یک شخص حرفه ای است.
این به دنبال کمک به کارشناسان و خبرگان است و محدوده ی محدود را تداعی می کند. این سیستم ها سیستم های دانش اولیه و ساده هستند که داده ها را به عنوان قوانین و مؤلفه ها در دانش ها بررسی می شوند و با استفاده از روش های خاص میانجی بدست می آیند.
هر فعالیتی که به طور ارادی از انسان سر میزند، آشکار و نهان، یک نکته حتمی دارد: «تصمیم گیری». به بیان ساده، تصمیم گیری عبارت است از انتخاب یک راه از میان راههای مختلف. رشد بشریت همراه با ایجاد ابزارهای جدید و توانمندی برای تصمیمگیری بوده است و روشن است که این روند همچنان ادامه خواهد داشت.
یکی از این ابزارها، سیستم خبره است. سیستم خبره، یک برنامه هوش مصنوعی تهیه شده برای حل مسائل و مشکلات مربوط به یک حوزه خاص است. اطلاعات لازم برای ایجاد یک سیستم خبره، از افرادی که در آن زمینه خبره هستند، جمع آوری میشود. به بیان دقیقتر سیستم خبره به وسیله مجموعه ای از قواعد «اگر- آنگاه»، حالات مختلف یک موضوع را بررسی می کند و سرانجام به یک نتیجه مناسب دست پیدا می کند. سیستم خبره فازی، نسخه جدیدتری از سیستم خبره است که برای پردازش، از منطق فازی بهره میجوید. منطق فازی، یک منطق چندارزشی است. در این منطق به جای درست یا نادرست، سیاه یا سفید، صفر یا یک، سایه های نامحدودی از خاکستری بین سیاه و سفید وجود دارد.
1-2 ساختار تحقیق
در فصل دوم به بیان مفاهیم سیستم های خبره و منطق فازی پرداخته می شود. در فصل سوم، به بررسی منطق فازی در سیستم های خبره و بیان پیشینه تحقیق پرداخته می شود. نهایتا، در فصل چهارم نتیجه گیری بیان می شود.
فصل دوم
سیستم های خبره و منطق فازی
2-1 سیستم خبره
سامانههای خِبره یا سیستمهای خِبره[1] به دستهای خاص از نرمافزارهای رایانهای اطلاق میشود که در راستای کمک به کاردانان و متخصّصان انسانی و یا جایگزینی جزئی آنان در زمینههای محدود تخصّصی تلاش دارند. این سامانهها معمولاً اطلاعات را به شکل واقعیت ها و قواعد در دادگانی به نام پایگاه دانش به شکل ساختار مند ذخیره نموده، و سپس با بهرهگیری از روش هایی خاص استنتاج از این دادهها نتایج مورد نیاز حاصل میشود.
در واقع این سیستم ها دارای درک هستند هر چند بسیار ساده اما روش هایی برای ایجاد این سیستم ها در حال حاضر ایجاد شده است. مطمئنا هنوز سیستم ها در حدی نیستند که بتوانند همه کار را مثل انسان انجام دهند. اما تلاش هایی صورت گرفته است تا بتوانیم سیستم های خبره داشته باشیم که هم بتواند در برخی موارد کمک حال متخصصان و انسان های خبره باشند و هم در برخی اوقات جایگزین های خوبی به جای انسان های خبره باشند.
[1] Expert systems
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.