توضیحات
عنوان: بررسی مسیریابی در شبکه های حسگر بیسیم با استفاده از الگوریتم تئوری بازیها و pso
- چکیده
- فصل اول شبکه های حسگر بی سیم
- مقدمه
- تعدادی از کاربردهای شبکه حسگر بی سیم
- مزایا شبکههای حسگر بی سیم
- چالش شبکه های حسگر بی سیم
- عوامل موثر در شبکه های حسگر بی سیم
- تنگناهای سخت افزاری
- توپولوژی
- قابلیت اطمینان
- مقیاس پذیری
- قیمت تمام شده
- شرایط محیطی
- رسانه ارتباطی
- توان مصرفی گرهها
- ارتباط بلادرنگ و هماهنگی
- امنیت
- عوامل پیش بینی نشده
- انرژی مصرفی در شبکه حسگر بی سیم
- نتیجه گیری
- فصل دوم ساختار شبکه های حسگر بی سیم
- ساختار شبکه
- پروتکل های مسطح
- روش سلسله مراتبی
- مدل ارتباطی
- پروتکل های مبتنی بر پرس و جو
- پروتکل های مبتنی بر انسجام
- پروتکل های مبتنی بر مذاکره
- توپولوژی پایه
- روش مبتنی بر مکان
- پروتکل مبتنی بر جابجایی
- مسیر قابل اعتماد
- پروتکل های چند مسیره (Multipath)
- پروتکل مبتنی بر کیفیت سرویس(QoS)
- فصل سوم الگوریتم psoو تئوری بازی ها در مسیریابی شبکه حسگر بیسیم
- الگوریتم بهینه سازی ازدحام ذرات(PSO)
- بررسی یک طرح پیشنهادی
- معماری سیستم
- تئوری بازی و مسیریابی در شبکه حسگر بیسیم
- توصیف مشکل در مسیریابی شکه حسگر بیسیم
- مدل بازی مسیریابی قیمت گذاری
- نتایج شبیه سازی
- فصل چهارم نتیجه گیری
- نتیجه گیری
چکیده
شبکه های حسگر بیسیم از تعداد زیادی گره های حسگر تشکیل شده اند. این شبکه ها دارای گره های با توان مصرفی محدود و اغلب غیر قابل تجدید می باشند و معمولا امکان شارژ مجدد یا تعویض گره های مرده امری غیر ممکن است. از آنجایی که در شبکه های بی سیم طول عمر شبکه دارای اهمیت زیادی می باشد، پس باید در مسیریابی دقت نمود تا مسیر بهینه انتخاب شود. بنابراین مدیریت انرژی، یکی از نکات مهم در این نوع شبکه ها می باشد. جهت کاهش مصرف انرژی در این شبکه ها از الگوریتم های گوناگونی استفاده می شود که با توجه به قابلیت های جالب توجهی که “نظریه ی بازی ها و الگوریتم pso” در این زمینه در اختیار ما قرار می دهد، می تواند بستر بسیار خوبی را برای مدیریت و کاهش مصرف انرژی در این شبکه ها ایجاد کند. از اینرو در ادامه این تحقیق به بررسی مسیریابی در شبکه های حسگر بیسیم با استفاده از الگوریتم تئوری بازیها و psoپرداخته می شود.
کلمات کلیدی: نظریه بازی ها، مسیریابی، شبکه ی بی سیم، بهینه سازی.
مقدمه
یک شبکه حسگر بی سیم[1] مجموعهای از تعداد بسیار زیادی گره حسگر با ابعاد کوچک و قابلیت های مخابراتی و محاسباتی محدود است که به منظور جمعآوری و انتقال اطلاعات از یک محیط به سمت یک کاربر و یا ایستگاه پایه به کاربرده میشودکه این گره ها می توانند از تعداد کمی تا چند صد و یا حتی هزاران عدد تغییر کنند و در آن هر گره به گره دیگر متصل می باشد. چشم انداز پژوهش شبکه های حسگر بی سیم یکی از زمینه های رو به رشد در حال ظهور و سریع در این دوره ی علمی است. این امر منجر به توسعه ی گره های حسگر کم هزینه، کم قدرت و چند منظوره شده است
هر کدام از حسگرهای شبكه معمولا چند بخش دارند:
1- گیرنده / فرستنده رادیویی با آنتن داخلی یا اتصال به آنتن بیرونی
2- میکروکنترلر که مداری الکترونیکی برای برقراری ارتباط با سنسورها و منابع تغذیه بکار می رود.
3 –باتری یا دستگاه ذخیره سازی انرژی
یک گره حسگر می تواند در اندازه های مختلف وجود داشته باشد. هزینه این گره های سنسوری نیز متغیر است که بستگی به ساختار درونی گره حسگر و پیچیدگی معماری آن دارد. پروتکلها و الگوریتمهای شبکههای حسگری باید دارای تواناییهای خودساماندهی باشند. دیگر خصوصیت منحصربهفرد شبکههای حسگر، توانایی همکاری و هماهنگی بین گرههای حسگر است. هر گره حسگر روی برد خود دارای یک پردازشگر است و به جای فرستادن تمامی اطلاعات خام به مرکز یا به گرهای که مسئول پردازش و نتیجهگیری اطلاعات است، ابتدا خود یک سری پردازشهای اولیه و ساده را روی اطلاعاتی که به دست آورده است، انجام میدهد و سپس دادههای نیمه پردازش شده را ارسال میکند.چون حسگر های موجود در این نوع شبکه ها در ابعاد و با وزن اندک ساخته می شوند، امکان قرار دادن منبع انرژی جهت استفاده طولانی در آنها وجود ندارد و معمولا از باتری های کوچک برای تغذیه حسگر ها استفاده می شود. همچنین تعویض باتری تقریبا غیر ممکن است. توان مورد نیاز ممکن است با بخش های جمع آوری توان، مانند سلول های خورشیدی تامین شود. به موازات تولید توان، تلاش برای کاهش مصرف انرژی در شبکه بسیار مهم است. صرفه جویی در مصرف انرژی در حالت کلی از دو طریق ممکن است. یک راه ساخت حسگرهایی با مصرف انرژی کمتر و راه دیگر به کاربردن روش های مدیریت توان در طراحی نرم افزار شبکه است. روش های منایب پیکربندی هندسی و یا انتخاب Parent می تواند مصرف انرژی را کاهش دهد. این واقعیت مهم که گره های حسگر به دلیل تخلیه ی سریع انرژی زود می میرند، یک محدودیت بوده و بسیاری از پروتکل های مسیریابی کارآمد انرژی به منظور حل این مشکل و افزایش طول عمر شبکه ارائه می شوند. این یکی از دلایلی است که پروتکل های مسیریابی در شبکه های حسگر بی سیم به طور عمده در انجام حفاظت از انرژی تمرکز دارند. ارائه الگوریتم های مطلع از انرژی با هدف افزایش طول عمر شبکه حسگر از جمله مباحث مهم تحقیقاتی است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.