توضیحات
عنوان: بررسی مزایا و معایب قطعات آلومینیومی و چدنی (ریخته گری) در صنایع موتور سازی
- چکیده
- تاریخچه
- مقدمه
- مقدمه ای بر اهمیت متالوگرافی در شناسایی اجزاء ریزساختاری
- تاریخچه متالوگرافی شیمیایی آلیاژهای چند فازی
- چدن های سفید مقاوم به سایش
- مزایای چدنهای آلومنیومدار
- بررسی تأثیر مخات پوشان بر حفرههای داخلی در قطعات ریختگی چدنی
- تولید چدن خاكستری مغزهگذاری شده با سیم آلومینیوم
- چدنهای نشكن پراستحكام با حداقل عناصر آلیاژی جزئی و بدون استفاده از عملیات حرارتی هم دما
- تاثیر افزودن 6/2 درصد آلومینیوم بر ریزساختار و خواص مكانیكی چدن خاكستری هیپویوتكتیك
- جمع بندی و نتیجه گیری
- مراجع
1 چکیده
چدن خاكستری یكی از مهمترین مواد مهندسی میباشد كه در صنایع كاربردهایی گوناگون دارد. با توجه به نیاز به كاهش وزن در سازههای صنعتی، روز به روز كاربرد این ماده رو به كاهش میباشد و پیشبینی میشود كه با سبكتر شدن این محصول، كاربرد آن افزایش یابد. بدین منظور، به چدن خاكستری ذوب شده به وسیله كوره دوار، 6/2 درصد آلومینیوم درون بوته مذاب اضافه شده است. پس از ریختهگری مذاب تولیدی در قالب ماسه خشك، تعیین تركیب شیمیایی و بویژه درصد آلومینیوم، بررسیهای ریزساختاری به وسیله میكروسكوپ نوری و الكترونی، بررسیهای خواص مكانیكی شامل سختیسنجی، آزمون كشش و آزمون فشار و بررسیهای فازی به وسیله تحلیلگر تفرق اشعه ایكس (XRD) میگیرد. نتایج حاكی از آن است كه افزودن آلومینیوم به چدن خاكستری سبب كاهش مقدار ورقههای گرافیت میشود و یك فازی ثانویه حاوی مقادیر زیاد كربن و آلومینیوم در زمینهی حاوی مقادیر زیاد آهن و سیلیسیم ایجاد میكند. ایجاد چنین فازهایی و كاهش درصد گرافیت منجر به افزایش سختی و كاهش استحكام كششی و فشاری میشود.
چدنهای مقاوم به سایش امروزه به جهت مسائل صنعتی، تولیدی و اقتصادی جایگزین بسیاری از فوالدهای ضد سایش گردیدهاند. این مواد به دلیل خواص سایشی و متالورژیکی سالها در صنایع معادن، غلطکها و گلولههای آسیاها، لاینرها، پاروها در دستگاههای مخلوط کنی، غلطکهای نورد، چرخ های مخلوط کنی، دسته های پیشران در قطارها و بسیاری از کاربردهایی که نیازمند مقاومت به سایش بالا هستند، استفاده شده اند. چدنهای مقاوم به سایش یکی از پرجزءترین مواد مهندسی قابل دسترس برای کاربردهای مقاومت به سایشی هستند که دارای ریزساختار و خواص عجیب هستند. رنج خواص سایشی، مکانیکی و ترموفیزیکی آن ها یک رنج وسیعی از بررسیها را فراهم میکند، بطوریکه روش بنیادی و اهمیتی اقتصادی دارد. مقاومت به سایش شبیه سختی یا استحکام کششی یک خاصیت مشخص ماده نیست اما به ساختار ماده و محیط ساینده وابسته است. مخلوطی از محیط و ریزساختار بیشتر به صورت مجموعهای در نظر گرفته می شود که با تغییر آنها بر عمر سرویس یا عملکرد قطعه تأثیر میگذارند. یک چدن مقاوم به سایش خوب نه تنها باید عملکرد سایشی عالی داشته باشد بلکه تافنس کافی برای عدم شکست ناگهانی را نیز نیاز دارد. انجام تحقیق
با گسترش در زمینه چدنهای سفید مقاوم به سایش، این چدن ها به ترتیب از گروه چدن سفید پرلیتی، نای هاردها به چدن های پرکروم توسعه یافتند. چدن های پرلیتی به دلیل ساختاری شامل کاربید پیوسته M3C و پرلیت جوابگوی نیاز مقاومت به سایش و سختی توام با تافنس باال نبودند. لذا با اضافه شدن عناصر آلیاژی بیشتر، دسته ای دیگر با نام نای هارد در 4 دسته نای هارد3 ،2 ،1 و 4 توسعه یافتند. اما پس از چندی، گروه دیگری از چدن های مقاوم به سایش برای افزایش خواص فیزیکی و مکانیکی با افزایش مقادیر عناصر آلیاژی به خصوص کروم تا 33 درصد به مقاومت به سایش بالایی دست پیدا کردند. تمام انواع چدن های سفید مقاوم به سایش با دارا بودن عناصر آلیاژی گران قیمت و در مقادیر باال نظیر: کروم، منگنز، مولیبدن، نیکل، هزینه تولید خیلی بالایی دارند. مشکل بعدی برای تولید این نوع چدن ها، نیاز شدید این آلیاژها به عملیات حرارتی های طولانی مدت در دماهای بالا (حدود 1100 درجه سانتیگراد) رسیدن به ماکزیمم سختی و خواص سایشی خود می باشد. اما صنایع معدنی امروز به دلیل نیاز مبرم به انواع این چدن ها با خواص سایشی باال ناگزیر به استفاده از آن ها میباشند.
2 تاریخچه
در مطالعات تجربی پیرامون ساختار بازارها و تعیین رقابتی یا انحـصاری بـودن آنها، اساساً از مفهوم تمرکـز اسـتفاده مـیشـود. تمرکـز بـازار از جملـه متغیرهـای ساختاری است که از آن برای اندازهگیری سطح فعالیتهای رقـابتی و انحـصاری در مطالعات تجربی استفادهی وسیعی شده است و از جمله مفاهیمی است کـه هـم در مباحث نظری و هم در دنیای واقعی به ویـژه در دعـاوی حقـوقی مـورد اسـتفادهی وسیع قرار میگیرد. بسیاری از صاحبنظران و تصمیمسازان اقتصادی با اسـتفاده از اندازهی تمرکز، راجع به قدرت انحصاری هر بازار قضاوت مینمایند. در واقع، بـرای تعیین میزان رقابت و انحصار در یک بازار، روش منطقی این است که ابتدا به تعـداد بنگاهها و شرکتهای فعال در بازار و سپس به نحوهی توزیع بـازار بـین آنهـا توجـه شود. هرچه تعداد بنگاهها کمتر و بخش وسیعی از بازار در اختیار تعـداد محـدودی از بنگاهها باشد، ساختار بازار بـه انحـصار نزدیکتـر و از حالـت رقابـت دورتـر اسـت. مرکز بازار و شاخصهای اندازهگیری تمرکز، ایـن امکـان را فـراهم مـیسـازند کـه اطلاعات مربوط به تعداد بنگاهها و نحوهی توزیع بازار بین آنها در قالب یک کمیـت مشخص خلاصه شود. ساختار هر بازار را با توجه به درجهی تمرکز کالا، موانع ورود به بـازار و صـرفههـای مقیـاس، مـیتـوان شناسـایی نمـود. در بـسیاری از مـوارد، اندازهگیـری موانـع ورود و صـرفههـای مقیـاس آسـان نیـست. بنـابراین، در اغلـب مطالعات برای شناخت ساختار بازارها از شاخصهای تمرکز استفاده میشود .صنعت آلومینیوم از جمله مهمترین صنایع معدنی به شمار میرود و گروه مـواد و محصولات آلومینیوم رتبهی چهـارم را در تجـارت جهـانی 31 مـادهی معـدنی در سال 2005 به خود اختصاص داده است. تولید شـمش آلومینیـوم اولیـه، تـابعی از تولید آلومینا و انـرژی اسـت. نخـست کانـسنگ آلومینیـوم (بوکـسیت) اسـتخراج، فرآوری و سپس طی یک سری مراحل تکمیلی، پودر آلومینا (مادهی اولیـه سـاخت آلومینیوم) استحصال و با استفاده از روش ذوب الکتریکی، آلومینیـوم مـذاب تولیـد میشود. از آلومینیوم مذاب محصولاتی به شکل شمش، اسلب و بیلت که در صنایع مختلف مورد استفاده قرار میگیرد، قابل استخراج است.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.