توضیحات
عنوان: بررسی تفاوت های روانشناسانه ی زن و مرد از دیدگاه اسلام
- مقدمه
- مفهوم شناسی تفاوتهای زن و مرد
- تفاوت های زن و مرد
- تفاوت های روانی
- تفاوتهای جسمانی
- تفاوت توانایی های شناختی در طبقه بندی بلوم
- تفاوت در وظایف
- تفاوت ها در اصل خلقت
- تفاوت زن و مرد در ادارك از منظر قرآن
- شباهت ها
- اشتراك زن ومرد در برخورداری از گوهر انسانی
- اشتراك زن و مرد در هدف غایی آفرینش
- نتیجه
- منابع
مقدمه
در متون دینی و کتاب آسمانی متن هایی که دال بر تفاوت های جنس زن و مرد است ذکر شده است. یکی از آیاتی که شاید مهم ترین و صریح ترین آیه درباره خلقت زن و مرداست که می توان به آن استناد کرد آیه اول سوره نساء می باشد که می فرماید((یا اَیهَا النَّاسُ اتَّقُواْ رَبَّکمُ الَّذِی خَلَقَکم مِن نَّفْس وَاحِدَة وَخَلَقَ مِنْهَا زَوْجَهَاوَبَثَّ مِنْهُمَا رِجَالا کثِیراًوَنِسَاء…))
قرآن پس از سفارش به تقوا داشتن از پرودگاری که انسان را خلق کرده است، می فرماید: همان پروردگاری که شما را از نفس واحدی آفرید و همسرش را نیز از همان نفس و ماهیت خلق کرد و از این دو صنف، مردان و زنان فراوانی پدید آمدند.
با نگاهی به طبیعت و ویژگیهای تکوینی زن و مرد، با اندکی تأمل میتوان به اشتراکات فراوان، در کنار برخی تفاوتهای موجود میان آنان پی برد. چرا که زن و مرد به عنوان دو صنف از یک نوع، به واسطۀ برابری در انسانیت و خلقت مشترک، در تمام ویژگیهایی که مقوم انسانیت انسان است، کاملاً با یکدیگر مساوی و یکسان میباشند.
نظر به آموزههای دینی و احکام تشریعی نیز حاکی از آن است که احکام شرعی مشترک میان زن و مرد، بسیار بیشتر از احکام متفاوت آنان میباشد. حتی در اغلب موارد اختلاف در احکام، هر یک از زن و مرد در اصل حکم با یکدیگر برابرند و تمایز صرفاً در جزئیات مربوط به آن احکام است.
از مجموع ویژگیهای تکوینی و تشریعی زن و مرد میتوان دریافت که آنان در انسانیت همسان بوده و بر اساس یک هدف مشترک آفریده شدهاند و صرفاً در مقومات جنسیت – یعنی زنانگی و مردانگی- و احکام مربوط به آن، میان این دو صنف، تفاوت میباشد. لذا تکلیف الهی به هر دو تعلق گرفته و اما نوع تکلیف ممکن است به واسطۀ جنبههای متفاوت آنان، متمایز از یکدیگر باشد. انجام تحقیق
مفهوم شناسی تفاوتهای زن و مرد
در زن و مرد، شاهد دو دسته تفاوت میباشیم. برخی خاستگاهی محیطی داشته و حاصل تربیت اجتماعی و مربوط به ویژگیهای فرهنگی بوده و لذا در اعصار گوناگون، تفاوت کرده است.
دسته دوم، تفاوتهایی هستند که خاستگاه طبیعی داشته و تفاوتهایی ذاتی و نه عرضی میباشند. بدین جهت، گذشت زمان خللی در آن ایجاد نمیکند. البته این بدان معنا نیست که چنانچه طبیعی بودن یک تفاوت میان زن و مرد اثبات شد، نتوان هیچ مورد استثنایی برای آن پیدا کرد. ضمن آنکه تفاوتهای تکوینی گر چه ناشی از خاستگاهی طبیعیاند ولی در برخی از آنها، این امکان وجود دارد که عوامل تربیتی و محیطی، آن ویژگیها را تضعیف یا تشدید کنند.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.