توضیحات
عنوان فارسی: بررسی تطبیقی ساختار بلایا در دو کشور ایران و ژاپن از نظر نوع مدیریت
- چکیده
- مقدمه
- نقش دولت ها در مدیریت بلایا
- سابقه تاریخی وقوع بلایای طبیعی در کشور ژاپن
- مراحل طرح پیشگیری از بلایا در ژاپن
- ساختار سلسله مراتبی مدیریت بلایا در سطوح مختلف در ژاپن
- ساختار تشکیلاتی شورای مرکزی پیشگیری از بلایای ژاپن
- سابقه تاریخی بلایا در ایران
- قوانین و مصوبات مرجع در ارتباط با بلایا
- مسائل و مشکلات قوانین مدیریت بلایا در ایران
- مقایسه ساختار مدیریت بحران حوادث غیرمترقبه در ایران و ژاپن
- بحث و نتیجه گیری
- منابع
چکیده
زمینه و هدف: برابر گزارش جهانی حوادث مبنی بر قرارگرفتن ایران در زمره هفت كشور نخست آسیب پذیر جهان و وجود 31 نوع بلا از 40 نوع بلای طبیعی شناخته شده در جهان و بروز 1536 زلزله خفیف و شدید در ایران در دهه1380-1370 و بروز 712 مورد بلای دیگر در مدت فوق، پرداختن به امر برنامه ریزی مدیریت بلایا در ایران، هدف این پژوهش است .
در میان مطالعه های صورت گرفته ، یافته ها حاكی از آن است كه بین نوع و میزان توسعه یافتگی و برنامه ریزی پیشرفته برای مدیریت بلایا سنخیت وجود داشته و راهبرد متوازن در تمامی مر احل مدیریت بلایا در برنامه ریزی مدیریت بلایا در كشورهای پیشرف ته مورد مطالعه، مورد عمل قرار می گیرد. برنامه ریزی غیر متمركز در كشورهای مورد مطالعه باعث شده است تا مشاركت جامع برنامه ریزان را در سطوح مختلف در اجرای برنامه جلب كند و برنامه ها منطبق با واقعیات و استفاده حداكثر از ظرفیت های جامعه تنظیم گردند كه نتیجتا موجب كاهش آسیب پذیری گردیده است.
آنچه در این تحقیق به آن می پردازیم بررسی تطبیقی ساختار مدیریت بلایای طبیعی و حوادث غیرمترقبه در ژاپن و ایران است. ما ابتدا به طرح موضوع و ضرورت آن می پردازیم و پس از تعریف مدیریت بلایا و انواع آن ونقش دولت ها در مدیریت بلایا، به بررسی الگوی ساختاری مدیریت بلایا در ژاپن و ایران پرداخته و در نهایت به مقایسه آنها می پردازیم.
مقدمه
با افزایش جمعیت جهان و محدودیت منابع، جوامع به طرز روز افزونی نسبت به بلایا آسیب پذیر تر می گردند. یك آمار منتشره روند صعودی تعداد افرادی كه از سال 1969-99 از بلایا متاثر شده اند، از رقم 60 میلیون نفر در سال 1969 به ارقام 380 میلیون نفر در سال 87 و 375 میلیون نفر در سال 91 را نشان می دهد. خسارات اقتصادی ناشی از بروز بلایا طی سالهای 1960 تا 1996 از ده میلیارد دلار در سال 1960 به رقم 43 میلیارد ریال در سال 1995 رسیده است. در این میان قاره آسیا بر اساس یك مطالعه انجام شده در سال 1994 بیش از سه برابر قاره افریقا و نزدیك به دو برابر قاره امریكا و اروپا و چهار برابر اقیانوسیه با انواع بلایا مواجه بوده است. یك چهارم جمعیت جهان در حال حاضر در معرض خطرات ناشی از بلایای طبیعی زندگی می كنند. خسارات مالی ناشی از این حوادث در كشورهای در حال توسعه از حدود 40 میلیارد دلار در اواسط دهه 60 به 120 میلیارد دلار در اواخر دهه 80 تا 90 برآورد شده است. تخمین ها بر اثر وقوع – نشان میدهند كه در فاصله سال های 2001-1950 بلایای عظیم حدود ششصد هزار نفر جان باخته اند كه از این عده 1% در كشورهای توسعه یافته و 99 % در كشورهای در حال توسعه بوده اند، درحالی كه تا بیش از 1950 شرایط متفاوت بود و 30 % مرگ و میرها در كشورهای توسعه یافته و 70 % در كشورهای در حال توسعه بوده است.
با عنایت به مطالب پیش گفت در ابعاد جهانی، آسیایی وایران و موقعیت جغرافیایی پرخطر كشور ایران، سیستم مدیریت بلایای كشور را ناگزیر می سازد كه بااستفاده از تجربیات گذشته خود و بهره گیری از تجربیات جهانی نسبت به تنظیم یك برنامه ریزی موثر برای بلایا گام بردارد.
در این تحقیق ما بدنبال بررسی ساختار دولتی مدیریت بلایا در دو کشور ایران و ژاپن هستیم. مدیریت بلایا یکی از مهمترین مباحثی است که پرداختن به آن جزء ضروریات محسوب می شود. اگر بلایا و حوادث و عواقب ناشی از آن به شکل منطقی و اصولی از مدیریت مؤثر و کارآمد برخوردار نگردند، نیل به توسعه پایدار به شدت در معرض مخاطره قرار می گیرد.
بحران عبارتست از ازهم گسیختگی شدید در فعالیت های یک جامعه که در این فرآیند انسان ها، اقلام و دارایی ها و محیط در سطح وسیع دچار آسیب و صدمات شدید می شوند به طوریکه جامعه فقط قادر است از منابع موجود خود کمک بگیرد. بحران ها غالباً براساس سرعت و شدت یعنی ناگهانی بودن یا کند بودن بروز آن و یا براساس علت آن که طبیعی است یا زاده دست بشر است طبقه بندی می شوند.
بررسی ها نشان داده است که از میان ۴۰ گونه بلایای طبیعی ثبت شده تاکنون حدود ۳۱ نوع آن در ایران رخ داده است و تنها مرگ و میر ناشی از زلزله، ۱۷% کل مرگ و میرهای این بلایا را در جهان شامل می شود. (سازمان جهانی بهداشت، ۱۳۷۶، ص۱۲) شایع ترین بلایای وقوع یافته در ایران عبارتند از: زلزله، سیل، خشکسالی، رانش زمین، بادها و طوفانهای ویرانگر و صاعقه.
میزان تلفات در کشورهای توسعه یافته در مقابله با این بلایا بسیار بالاست که یکی از عوامل آن، عدم وجود بنیان های محکم و زیرساخت های قوی اقتصادی است که در صورت عدم پرداختن به این موضوع وقوع بلایای مختلف می تواند روند توسعه این کشورها را کند کرده و یا متوقف سازد.
طی سه دهه اخیر سهم قاره آسیا از بلایای طبیعی، بیش از یک سوم بلایای طبیعی واقع شده در جهان بوده که کشور ما بعد از چین و هند و بنگلادش دارای بیشترین خسارت در جهان بوده است. (جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران، ۱۳۸۲، ص۳۰۷)
رویکرد جامع در مدیریت بلایا عبارت است از: الف) پیشگیری ب) آمادگی ج) پاسخگویی د) بازتوانی یا عادی شدن.
مدیریت بلایا در بر گیرنده یک سری عملیات و اقدامات پیوسته و وابسته و پویا بوده و براساس مراحل فرآیند مدیریت یعنی برنامه ریزی، سازماندهی، رهبری، کنترل و ارزیابی شکل می گیرد. (جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی، ۱۳۸۳، ص۳۰۷)
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.