توضیحات
عنوان: بررسی تحلیلی ترخیص کالا از گمرک
- تعریف گمرک
- تعریف ترخیص
- فرآیند ترخیص کالا از گمرک
- گمرک
- حقوق یا عوارض گمرکی
- سود بازرگانی
- هزینههای گمرکی
- تشریفات گمرکی
- ترانزیت
- اظهارنامهی گمرکی
- کاپوتاژ
- تحلیل آماری اطلاعات گمرک
- صادرات
- واردات
- چمدانی
واژه گمرک از ریشهی کومرسیوم Commercium گرفتهشده که در زبانهای فرانسه و انگلیسی کومرس Commerce به معنی بازرگانی و مبادله کالا گفته میشود. همچنین به معنی حقوقی است که بر کالا و مالالتجاره تعلق میگیرد و به باور برخی از نویسندگان پس از فتح قسطنطنیه دولت عثمانی این واژه را از زبان یونانی گرفته و با تلفظ ترکی، یعنی کومروک بکار برده است. در فارسی این واژه از ترکی گرفتهشده است، در ضمن در معاهدات نادرشاه با سلطان محمود خان اول، پادشاه عثمانی (۱۱۹۵ ه. ق) نیز کلمه گمرک ذکر گردیده است.
شورای همکاری گمرکی[1] تعریف گمرک را اینچنین بیان نموده است: «گمرک سازمانی است دولتی که مسئول اجرای قانون گمرک و وصول حقوق و عوارض ورودی و صدوری و همچنین واردات کالا ، ترانزیت و صادرات کالا هست.» این اصطلاح به هریک از قسمتهای سازمان گمرک و یا ادارات اصلی یا تابعه آن نیز اطلاق میشود. مثلاً در مورد مأمورین گمرک، حقوق و عوارض ورودی و صدوری و کنترل واردات یا صادرات یا هر امر دیگری که در حدود عملیات گمرکی باشد نیز به کار میرود، مثل مأمور گمرک، حقوق گمرکی، اداره گمرک و اظهارنامه گمرکی.
با توجه به تعاریف بهعملآمده میتوان گفت گمرک سازمانی است مالی و اقتصادی که از دیرزمان در کشورها وجود داشته و در هر زمان بنا به مقتضیات زمان و خواست حکومتها شکل و سازمانی خاص به خود گرفته است تا بهصورت فعلی درآمدهاست. همچنین ترخیص کار گمرکی در گمرکات مختلف فعالیتهای ترخیص کالا از گمرک را با داشتن وکالت از طرف صاحب کالا بهصورت قانونی در گمرک انجام میدهد.
طبق نظر سازمان جهانی گمرک[2]، گمرک نهادی ضروری برای حکومتداری مطلوب، تأمین رفاه و حفاظت از جامعه هست. این سازمان جابهجایی کالا، انسان و نقل و انتقالات را در مناطق مرزی و بین کشورهای مختلف مدیریت میکند. دولتها جهت به اجرا درآوردن مناسب برنامهها و سیاستهای مالی، اقتصادی و اجتماعی خود نیازمند سازمان گمرکی کارآمد و مؤثر میباشند. ازاینجهت فعالیتهای گمرک در ارتباط مستقیم با اهداف و اولویتهای دولت در موارد ذیل قرار میگیرد: انجام تحقیق
- اخذ حقوق و عوارض گمرکی
- حفاظت از جامعه
- حفاظتهای زیستمحیطی
- اعمال سیاستهای تجاری
- حفاظت از آثار فرهنگی و تاریخی
لذا سازمان گمرک، گستره وسیعی از سیاستهای دولت را به اجرا درآورده و در تعامل با تعداد زیادی از وزارتخانهها وادارات دولتی قرار میگیرد. نقش گمرک در سطح ملی بهمثابه قلبی برای کامیابی و موفقیت در اجرای سیاستها و برنامههای دولت عمل مینماید. ازاینرو موفقیت یا عدم موفقیت دولتها در اجرای سیاستها و برنامههای توسعه اقتصادی تا حدود زیادی به نقش و کارایی گمرکات آنان بستگی دارد.
سابقه نقش و اهمیت گمرک از جنبه مالی آن، به زمان تشکیل اولین حکومتها و دولتها در جوامع برمیگردد. با توجه به سهلالوصول بودن مالیات بر مالالتجاره، همواره بخش عمدهای از درآمد خزانه دولتها را گمرک تأمین مینموده و در حال حاضر نیز درآمدهای گمرکی بهعنوان بخش مهمی از درآمدهای عمومی کشور مطرح میباشد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.