توضیحات
عنوان: بازیابی اطلاعات
- چکیده
- فصل اول: مقدمه
- مقدمه
- پیشینه تحقیق
- ساختار تحقیق
- فصل دوم: بازیابی اطلاعات
- بازیابی اطلاعات مبتنی بر هستی شناسی
- پیشینه بازیابی اطلاعات
- فرمول پرس و جو مبتنی بر هستی شناسی
- رویکردهای مرتبط با اطلاعات مبتنی بر هستی شناسی
- ارزیابی سیستم های بازیابی اطلاعات با استفاده از مدل سازی معادلات ساختاری
- مدل سازی معادلات ساختاری در بازیابی اطلاعات تعاملی
- استفاده از مدل معادلات ساختاری در ارزیابی بازیابی اطلاعات
- داده کاوی و بازیابی اطلاعات در قرن بیست و یکم: بررسی کتاب شناختی
- فصل سوم: نتیجه گیری
- نتیجه گیری
- کارهای آینده
- منابع
چکیده
با افزایش روزافزون حجم اطلاعات ذخیرهشده در منابع قابل دسترس و گوناگون، فرایند بازیابی و استخراج اطلاعات اهمیت ویژهای یافتهاست. اطلاعات مورد نظر ممکن است شامل هر نوع منبعی مانند متن، تصویر، صوت و ویدئو باشد. بر خلاف پایگاه دادهها، اطلاعات ذخیره شده در منابع اطلاعاتی بزرگ مانند وب و زیرمجموعههای آن مانند شبکههای اجتماعی از ساختار مشخصی پیروی نمیکنند و عموماً دارای معانی تعریف شده و مشخصی نیستند. هدف بازیابی اطلاعات در چنین شرایطی، کمک به کاربر برای یافتن اطلاعات موردنظر در انبوهی از اطلاعات ساختار نایافتهاست.
در این تحقیق به بررسی سه طرح ارائه شده در زمینه بازیابی اطلاعات می پردازیم.
کلمات کلیدی: پایگاه داده، بازیابی اطلاعات، داده کاوی.
فصل اول: مقدمه
مقدمه
بازیابی اطلاعات رویکردی است که معمولا پرسش ها و اسناد غیرساخت یافته که معنای ناشناخته و نامعین دارند را مدیریت می کند. متون نوشته شده، سخنرانی ها و گفتمان ها، تصاویر، ویدئوها و صداها، همگی اشکال مختلفی از داده های غیرساختیافته به شمار می آیند. غیرساخت یافته بودنِ داده ها به معنای غیرمنسجم بودن آنها نیست، زیرا در این صورت به راحتی میتوان همه ی آنها را بی معنی تلقی کرد. غیرساختیافته بودن یعنی این دسته از اطلاعات به نحوی کدگذاری شده اند که تفسیرکردن آنها برای کامپیوتر پیچیده است. از اینرو، سیستم، ابتدا با کمک روش های بازیابی ساده، اسناد مرتبط را بازیابی می نماید.انجام تحقیق
پیشینه تحقیق
در [1] با در نظر گرفتن جنبه های مدل سازی، پردازش و ترجمه دانش هستی شناختی مبتنی بر هستی شناسی به درخواست های جستجوی پایگاه داده، رویکردها و روش های بازیابی اطلاعات مبتنی بر هستی شناسی را مورد بحث قرار می دهد. همچنین، روشهای تحلیلی و نقشه برداری وجودشناختی به پایگاه داده موجود را از نظر معانی شناسی، نقشه برداری ساختاری و کاربرد دانش دامنه مقایسه می کند. نتایج تحقیق، توصیه ها و چالش های آینده ارائه شده در این مقاله می تواند فاصله بین هستی شناسی و مدل های رابطه را ایجاد کند تا درخواست های جستجوی دقیق با استفاده از هستی شناسی ها ایجاد شود. علاوه بر این، مقایسه ارائه شده بین انواع بازیابی اطلاعات مبتنی بر هستی شناسی، تحولات پایگاه داده به آنتولوژی و رویکردهای نقشه برداری هستی شناسی به پایگاه داده، مرجعی برای افزایش قابلیت های جستجوی سیستمهای مدیریت اطلاعات با انبوه بارگذاری شده است.
در [2] به استفاده از مدل معادلات ساختاری (SEM) در ارائه توضیحی عمیق از نتایج ارزیابی و توضیح در مورد شکست ها و موفقیت های یک سیستم پرداخته می شود. به طور خاص، بر روی مورد ارزیابی سیستم های بازیابی اطلاعات تمرکز می کند.
در [3] یک تحلیل تجربی از ابرداده های انتشار به دست آمده از 6 مجله برتر و 9 کنفرانس برای 16 سال اول قرن بیست و یکم ارائه شده و ویژگی های پویای داده کاوی و بازیابی اطلاعات را ارزیابی می کند. هم از نظر بهره وری و هم از نظر تأثیر، رشد پایداری را یافته، که توسط تعداد بی شمار نشریات / استنادات در طول دوره مطالعه مشهود است. توجه داشته باشیم که شیوه همکاری در این زمینه از مستقل به مشارکت در حال تغییر است. علاوه بر این، با توجه به الگوی استنادی، این زمینه همانطور که با کاهش تدریجی نرخ خودکشی نشان داده شده است، نشان می دهد که در سال 2015 به 10٪ کاهش یافته است، تقریباً سه برابر کمتر از آنچه در سال 2000 بود. سرانجام، ساختار داخلی را با تکیه بر تکامل مباحث از جنبه های کلمات کلیدی محبوب / شناسایی موضوعات و تکامل بررسی می کند. به طور کلی، این مطالعه بینش داده کاوی و بازیابی اطلاعات را در پشت رشد آشکار آن در گذشته اخیر و با هدف نهایی آشکار ساختن پتانسیل خود برای نوآوری علمی رانندگی در آینده ارائه می دهد.
ساختار تحقیق
در ادامه این تحقیق، در فصل دوم به بررسی سه طرح ارائه شده در زمینه بازیابی اطلاعات پرداخته می شود. در فصل سوم نتیجه گیری و کارهای آینده بیان می شود.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.