توضیحات
عنوان: بازرسی اشعه ایکس در ورودی فرودگاه ها با توجه به نقش پردازش تصویر
- چکیده
- مقدمه
- بیان مساله
- ضرورت تحقیق
- پرسش های تحقیق
- پرسش اصلی تحقیق
- پرسش فرعی تحقیق
- فرضیه تحقیق
- اهداف تحقیق
- روش کار تحقیق
- مراحل انجام تحقیق
- ساختار گزارش تحقیق
- فصل دوم: ادبیات تحقیق
- مقدمه
- ادبیات مورد استفاده در این تحقیق
- گیت اشعۀ ایکس
- قسمتهای اصلی دستگاه گیت اشعۀ ایکس
- نحوه کار گیت اشعۀایکس
- آشنایی با سیستم نرمافزاری مدیریت گیت اشعۀایکس
- معرفی چند برند سازندۀ گیتوی
- کاربردهای و عملکرد دستگاه های موجود
- فصل سوم: روش تحقیق و نتیجه گیری تحقیق
- مقدمه
- پیشینه تحقیق
- روش تحقیق
- جمعبندی تحقیق
- نتیجهگیری تحقیق
- ضمائم
- منابع فارسی
- منابع لاتین
چکیده
اشعۀ ایکس از جملۀ پرتوهای یونیزان امواج الکترومغناطیس میباشد که دارای طیف وسیعی است. این امواج با کاربردهای مختلف در پزشکی، صنایع. تحقیقات و غیره. در حل مسائل راهگشا میباشد. به منظورِ جلوگیری از خطرات ناشی از این امواج میبایستی بر نحوۀ کارکرد با آن آموزش و نظارت دقیق صورت گیرد. یکی از مراکزی که این امواج کاربرد زیاد دارد، فرودگاهها و بخشهای کنترلی است. در این تحقیق، میزانِ مواجهه اپراتورها و پرسنلِ شاغل در گیتهای بازرسی فرودگاهها با اشعۀ ایکس را مورد بررسی قرار دادهایم.
هدف این تحقیق، بررسی و مطالعه کارهای انجام شده در راستای بازرسی اشعه ایکس در ورودی فرودگاهها با توجه به نقش پردازش تصویر میباشد.
کلید واژه: اشعۀ ایکس، گیت ورودی فرودگاه، پردازش تصویر.
فصل اول
کلیات تحقیق
1-1-مقدمه
از زمان کشف پدیدۀ رادیواکتیویته، انسان با مواد و دستگاههای پرتوزای تولید کننده رادیواکتیویته مصنوعی سر و کار داشته و از بدوِ خلقت نیز در معرض تابشهای یونساز طبیعی قرار داشته است. هر روز که میگذرد با پیشرفت دانش و تکنولوژی، بشر بیشتر با این پرتوهای خطرناک مواجه است و در زمینههای مختلف تولید انرژی، پزشکی، سنعتی، آموزشی، تحقیقاتی و حتی وسایل خانگی از قبیل تلویزیون، ساعتهای شبنما، کامپیوتر، و غیره از مواد و دستگاههای پرتوساز استفاده میکنند]3[.
یکی از پرتوای یونساز اشعۀX [1] است که از زمان کشف آن توسط رنگتن تاکنون در بیشتر موارد جهت تشخیص رهگشا بوده و در سیستمهای مختلف به کاربرد شده است. طبیعتاً با توجه به مزایایی كه دارد عوارضی از قبیل: ایجاد كاتاراكت، ضایعات پوستی، اثر بر غدة تیروئید، سیستمعصبی، غدد تناسلی، آسیبهای از نظر باروری وغیره را به همراه دارد. لذا حفاظت از كاركنان در معرض تماس با این اشعه از اهمیت بالایی برخوردار است، یكی از مراکزی که اشعةX كاربرد زیادی دارد، فرودگا هها، بخشهای كنترل و ایمنی پروازها است ]3[.
1-2-بیان مسئله
در زمینۀ کاربردِ اشعۀ ایکس در فرودگاه، برخی کارها به تشخیص هویت، برخی از کارها به تشخیص چهره، برخی به تشخیص محتویات چمدانها و برخی دیگر به تشخیص هویت کل بدن انسان پرداختهاند. از آنجا شرایط آزمایش و معیارهای ارزیابی این کارها با یکدیگر متفاوت است، مقایسهی عددی آنها را بیان نمیکنیم و فقط کاربردهای اصلی در آنها را مورد توجه قرار میدهیم [4].
1-3-ضرورت انجام تحقیق
با توجه به گسترش زمینه استفاده از اشعۀ ایکس در تشخیص هویت و مسائل حیطه هوش مصنوعی و پردازش تصویر، در این راستا مسائل مربوط به بازرسی اشعۀ ایکس در فرودگاه حائز اهمیت میباشد. مهمترین خاصیت ویژهی پرتوِ ایکس، قدرت نفوذ آن و نیز ایجاد یونیزاسیون در محیط میباشد. این پرتو میتواند از محیطهای جامد و مایع عبور نماید و به همین خاطر از آن برای عکسبرداری اندامهای مختلف بدن استفاده میکنند. همچنین برای رادیوگرافی از فلزات و جدا نمودن بخشهای معیوب و شکستگیها در قطعات فلزی نیز از آن استفاده میشود[3].
1-4-پرسشهای تحقیق
پرسشهایی که در راستای انجام این تحقیق باید به آنها پاسخ داد عبارتند از:
1-4-1- پرسش اصلی تحقیق
از چه روشی میتوان پارامترهایی که در بازرسی اشعۀ ایکس ورودی فرودگاهها اهمیت دارند را مورد ارزیابی قرار داد؟ انجام تحقیق
1-4-2- پرسش فرعی تحقیق
چرا الگوریتمها و روشهای مختلف پردازش تصویر در راستای مسالۀ اشعۀ ایکس را مورد ارزیابی قرار میدهیم؟
1-5- فرضیه های تحقیق
- میزان اثرات اشعۀ ایکسِ مورد استفاده شده در ورودی فرودگاهها را از طریق پارامترهای روش دادهکاوی مورد استفاده، در نظر گرفته میشود.
1-6-اهداف تحقیق
در این تحقیق چند هدف دنبال میشود. ابتدا به بررسی مفاهیم کاربردی در زمینۀ اشعۀ ایکس، کابردهای اشعۀ ایکس، پردازش تصویر، انواع تکنیکهای دادهکاوی، بیانِ چالشهای این حیطه و سپس به مسائل مربوط به کاربرد اشعۀ ایکس ورودی فرودگاهها پرداخته میشود. هدف اصلی و اساسی این تحقیق بررسی اشعۀ ایکس ورودی فرودگاهها با استفاده از پردازش تصویر میباشد.
توجه:
برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.