توضیحات
عنوان فارسی: انرژى خورشيدی جهت سرمايش
- چکیده
- مقدمه
- وضعیتانرژی در ایران و جهان و لزوم توجه بیش تر به انرژیهای تجدیدپذیر
- انواع فناوریهای استفاده از انرژی خورشیدی
- کاربرد انرژی خورشیدی در ساختمان
- روشهای مختلف کاربرد انرژی خورشیدی در ساختمان
- سرمایش ساختمان با استفاده از انرژی خورشیدی
- چیلر جذبی خورشیدی
- مقایسه چیلر جذبی خورشیدی با چیلرهای تراکمی و جذبی
- سیستمهای غیرفعال خورشیدی
- انرژی خورشیدی و محیط زیست
- هزینههای پنلهای خورشیدی
- منابع
چکیده
در فصل تابستان در بعضی از مناطق کشور علاوه بر بالا بودن دمای هوا، رطوبت محیط نیز زیاد میباشد. در این مناطق برای سرمایش ساختمانها در اکثر مواقع از کولرهای گازی استفاده میشود. میزان انرژی مصرفی کولرهای گازی زیاد بوده و در نتیجه هزینه سرمایش این ساختمانها بسیار بالا میباشد. با توجه به این که در سیکلهای تبرید جذبی انرژی مصرفی فقط از منابع گرمایی تامین میشود، میتوان با استفاده از انرژی خورشیدی، انرژیی گرمایی مورد نیاز سیکل تبرید جذبی را تامین کرد و در نتیجه با هزینه بسیار پایینتری ساختمانهای مورد بحث را خنک کرد. در این تحقیق به مطالعه و بررسی مزایای استفاده از انرژی خورشیدی جهت تهویه ساختمانهای مسکونی پرداخته شده است. مقدار صرفهجوئی اقتصادی ناشی از استفاده از انرژی خورشیدی و دوره بازگشت سرمایه برای حالات مختلف محاسبه شده است. همچنین در این تحقیق به بررسی و مقایسه میزان کارایی و هزینههای مصرفی مورد نیاز سیکل تبرید جذبی خورشیدی و سیکل تبرید تراکمی در نقاط گرمسیری کشور پرداخته شده است.
1- مقدمه
امروزه موضوع انرژی یکی از موضوعات مهم و بحث برانگیز محافل اقتصادی است. افزایش جمعیت، اتلاف انرژی و آلودگیهای ناشی از سوختهای فسیلی، عواملی هستند که هر روز محدودیتهای آینده بشر و مخاطرات آن را گوشزد میکنند. با توجه به محدودیتهای موجود، تنها استفاده از روشهای درست مصرف، بهینهسازی وسایل مصرف انرژی و به کارگیری انرژیهای نو میتواند بحران انرژی را مهار کند.
از زمان انقلاب صنعتی به نظر میرسد بشر از روشهای مصنوعی برای تامین شرایط آسایش در ساختمان استفاده میکند. این روش نه تنها گران است بلکه باعث تخریب محیط زیست میگردد. این است که دوباره توجه معماران و دست اندرکاران صنعت ساختمان به سمت بهره گیری هر چه بیشتر و بهتر از عوامل طبیعی برای گرمایش و سرمایش ساختمان معطوف گردیده است.
سابقه استفاده بشر از انرژیهای نو بسیار طولانی است و تقریباً به هنگام پیدایش انسان بر میگردد. اما نگاه امروزیها به این منابع انرژی، نگاه ابتدایی و ساده نیست بلکه میخواهیم نیاز امروز بشر متمدن و صاحب فناوریهای بسیار گسترده و پیچیده را تامین کنیم. بنابراین میبایست انرژی خورشیدی را به انرژیهای مورد نیاز تبدیل نمائیم و یا به اصلاح فناوری مصرف کنندگان بپردازیم. به نحوی که بتوانند مستقیماً از انرژی خورشیدی بهره برداری کنند.
از طرفی رشد علم و صنعت و فن آوری در جهان امروز، روشهای مختلف استفاده از انرژی را که در دوران قبل از انقلاب صنعتی معمول بود دگرگون کرده، و شناخت منابع انرژی جدید، تحولی عظیم در توسعهی صنعتی و تکامل اجتمای بشر به وجود آورده است. وابستگی شدید جوامع صنعتی به منابع انرژی به خصوص سوختهای فسیلی و به کارگیری و مصرف بیرویهی آنها، منابع عظیمی را که طی قرون متمادی در لایههای زیرِزمین تشکیل شده است تخلیه می نماید.
اگر تمامی سوختهای فسیلی را جمع کنیم و بسوزانیم، این انرژی، معادل تابش 4 روز خورشید به سطح زمین است و از این لحاظ خورشید، منبعی عظیم از انرژی به شمار میرود. با توجه به این که منابع انرژی زیرزمینی با سرعت فوق العادهای مصرف میشوند و در آیندهای نه چندان دور چیزی از آنها باقی نخواهند ماند، نسل فعلی وظیفه دارد به آن دسته از منابع انرژی که دارای عمر و توان زیادی هستند روی بیاورد و دانش خود را برای بهره برداری از آنها گسترش دهد.
انرژی خورشیدی، انرژی است ارزان، فراوان، سالم و تمیز که سالیان متمادی بشر از آن استفاده کرده است اما پس از دستیابی به منابع سوخت فسیلی، تجربیات گذشته را رها کرده و روز به روز به استفاده از این منابع افزود. به طوری که پس از آن چنان مصرف لجام گسیخته و اتلاف این منابع، آینده تیرهای در پیشرو است که در آن منابع سوخت پایان یافته است. این دور نما سبب شده تا درگوشه و کنار جهان بار دیگر امکان استفاده از انرژی خورشیدی و بکارگیری آن در گرمایش و سرمایش منازل مسکونی مورد توجه قرار گیرد.
میزان انرژیای كه خورشید در مدت زمان یك ساعت به زمین ارزانی میدارد، معادل انرژی مورد نیاز تمام انسانها در طول یك سال است؛ گزارهای عجیب و البته تكاندهنده. باور این واقعیت كه انرژی مورد نیاز سالیانه 7 میلیارد انسان برای گرمایش، سرمایش، حملونقل و …، در طی یك ساعت از خورشید به زمین میرسد، اما ما برای تامین انرژی، زمین را كاویده و در جستجوی سوختهای فسیلی آن را تكهتكه میكنیم، سخت و تاسفبار است. شكل زیر این واقعیت را به خوبی به تصویر میكشد. میزان انرژی كه زمین در طول یكسال از خورشید دریافت میكند با رنگ نارنجی و میزان انرژی مصرفی سالانه جهان با رنگ آبی نشان داده شده است كه به نوعی تصدیقكننده همان جمله ابتدای پاراگراف است. از طرف دیگر مكعبهای سبز، قرمز، خاكستری و زرد كل ذخایر فسیلی موجود در جهان را نشان میدهد كه مجموع آنها حتی كمتر از انرژی یكسال خورشید است. به علاوه در میان انرژیهای تجدیدپذیر نیز، انرژی خورشیدی فراوانترین انرژی محسوب میشود.
مسئله دیگری كه لزوم بهرهگیری از انرژی خورشیدی را دوچندان میكند، پیامدهای زیست محیطی حاصل از بهكارگیری انبوه سوختهای فسیلی و انتشار كربن است. بر اساس دورنمای فناوری انرژی، 38 درصد از كاهش انتشار كربن در سال 2050، از طریق اصلاح سبد تولید برق جهان صورت میگیرد. برای دستیابی به این مهم، نقشهراه آبی آژانس بینالمللی انرژی (Blue Map) باید اجرایی شود كه در آن سهم تولید برق خورشیدی 11 درصد در نظر گرفته شدهاست. هدف نقشهراه آبی آژانس، رساندن سطح انتشار كربن سال 2050 به نصف مقدار حال حاضر، یعنی 14 میلیارد تن در سال است. در صورتی كه 11 درصد تولید برق از انرژی خورشیدی در سال 2050 محقق شود، سالانه 5/2 میلیارد تن كربن كمتر به محیط زیست تحمیل خواهد شد.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.