توضیحات
عنوان: آلودگی های حاصل از کارخانجات تولید مس
- مقدمه
- کلیات
- تاریخچه مس در ایران
- روشهای تولید مس
- پیرومتالورژی(روش حرارتی)
- هیدرومتالورژی(روش تر)
- انواع آلودگی ها
- آلودگی هوا
- تعریف آلودگی هوا
- منابع آلودگی هوا
- عوامل مؤثر برپخش آلاینده های هوا
- انواع آلاینده های اصلی
- مونوکسیدکربن (CO)
- اکسیدهای نیتروژن(NOx)
- اکسیدهای گوگرد (SOx)
- ذرات معلق (PM)
- تركیبات آلی فرار (VOCs
- سرب (pb)
- ازن (O)
- آلودگی هوا ناشی از تولید مس
- آلودگی خاك
- آلودگی خاك به وسیله عوامل بیولوژیكی بیماری زا
- سموم شیمیایی و آلودگی خاك
- تركیبات معدنی آلوده كننده خاك
- آلودگی خاك با منابع نفتی
- آلودگی های خاکی ناشی از تولید مس
- آلودگی آب
- تعریف آلودگی آب
- آب موجود در طبیعت
- منابع آلودگی آب
- طبقه بندی آلوده كننده های آب
- اختلالات ناشی از ناخالصی های شیمیایی آب
- آلودگی های آبی ناشی از تولید مس
- زهكشی اسیدی معادن
- تأثیرات زیست محیطی مس
- اثرات زیست محیطی معدنكاری مس
- بیماری های ناشی از قرار گیری در معرض مس
- علائم ناشی از آلودگی به عنصر
- مسمومیت
- اقدامات لازم برای جلوگیری از آلودگی های زیست محیطی
- روش هیدرومتالورژی به عنوان جایگزین ذوب مس
- چگونگی تولید کنسانتره مس
- روشهای استحصال مس
- استحصال مس به روش حرارتی
- استحصال مس به روش هیدرومتالوژری
- روشHydro Copper
- لیچینگ کنسانتره مس
- لیچینگ
- رسوب اکسید مس
- تولید مس
- احیاء اکسید مس
- ذوب پودر مس و ریخته گری
- تولید مواد شیمیائی
- الکترولیز قلیایی _کلر
- اکسیداسیون محلول مس
- استفاده از روش بیولیچینگ
- اصول کلی بیولیچینگ مس
- روشهای مختلف بیولیچنگ مس
- بیولیچینگ توده ای
- بیولیچینگ لایه های نازک
- بیولیچینگ مخزنی
- کنترل پخش ترکیبات در محیط
- مهار زباله های جامد
- تمهیدات و قوانین زیستمحیطی معدنكاری در برخی ازكشورهای جهان
- گزارشهای اثرهای زیست محیطی
- نتیجه گیری
- منابع و مراجع
مقدمه
نگرانی های بشر در زمینه محیط زیست در ابعاد ملی، منطقه ای و جهانی هنگامی مشهود گردید كه با توسعه صنعتی و استفاده از منابع معدود تجدید پذیر و غیر قابل تجدید ، كره مسكون رو به فزونی نهاد . توسعه ، از یك سو با صنعت و تكنولوژی و از سوئی دیگر با تخریب آلودگی های محیط زیست ارتباطی ارگانیك دارد.امروزه دیگر حتی از دیدگاه دوستداران و متخصصین محیط زیست نمی توان متوقع بود كه همراه با توسعه صنعتی كه از ملزومات پیشرفت و رونق اقتصادی بشر است محیط زیست دست نخورده و بكر باقی بماند زیرا كه رشد شدید جمعیت نیازها و ملزوماتی را خواستار است كه از طریق اینگونه فعالیتها پاسخگو می باشد. مدیریت محیط زیست نیز به دنبال چنین امر محالی نیست. لیكن تقلیل آلودگی ها و كاهش اثرات تخریبی آن در حدی معقول و در روند توسعه پایدار به همراه استفاده از تكنولوژی های متعادل و منطبق با وضعیت فیزیكی جامعه جهت حفظ و تضمین سلامت، رشد و بقای حال و آینده موجودات زنده و همچنین بستر حیاتشان مد نظر می باشد. این امر مهم از قبل و بعد از ( E.I.A) طرق مختلف مدیریت صحیح، آموزش و تحقیقات محیط زیست ، اعمال ارزیابی زیست محیطی اجرای هرگونه پروژه عمرانی (به ویژه صنعتی و معدنی)، تصویب لوایح و قوانین لازم جهت پیشگیری و بالاخره كاربرد وسایل مورد لزوم و نظارت و پایش بموقع و صحیح، ممكن می گردد . چنانچه همزمان با صنعتی شدن یك جامعه به امر مهمی چون محیط زیست توجه نشود، نه تنها توسعه اقتصادی حاصل نخواهد آمد، بلكه گرفتاری های زیادی به بار می آید كه گاهی منافع حاصله از یك فعالیت صنعتی برای جامعه ، در دراز مدت كلاً در راه جبران خسارت وارده از آن منافع صرف خواهد گردید . در بسیاری از موارد با كاربرد تكنولوژی سازگار، هم محیط زیست محافظت می گردد و هم با استفاده از پسماندهای باقیمانده از یك فعالیت صنعتی دیگر، نه تنها از به هدر رفتن منابع طبیعی و انسانی تا حدود زیادی جلوگیری می شود بلكه با حفظ منابع تجدید ناپذیر یك كشور به همراه حفاظت محیط زیست به بودجه اقتصادی جامعه نیز كمك شایانی خواهد شد . بدون شك، توسعه وتحولات صنعتی امكانات رفاهی بسیاری را در اختیار جوامع انسانی قرار داده است لیكن مشكلات زیست محیطی متفاوتی را نیز به مواز ات آن ممكن است برای جامعه فراهم آورد . این مشكلات گاهاً ناشی از خود تكنولوژی نبوده، بلكه به دنبال عدم توجه به نتایج جانبی و كاربرد نادرست تكنولوژی و بالاخره عدم توجه به مقررات و ضوابط حاكم ایجاد می شود [1]. امروزه با بروز انواع بحران های زیست محیطی مانند تغییرات آب وهوا، تخریب لایه اوزن، نابودی جنگل ها و فرسایش خاك كه ارتباط مستقیمی با سیاستها و روند توسعه كشور دارد، تدوین چارچوب قانونی وكنتر لی جهت دستیابی به حفاظت ازاین منابع و حفظ حقوق نسلهای آینده یك ضرورت است . باید توجه كردكه درواقع بدون داشتن محیط زیست سالم، حقوق بنیادین انسان اعم ازحقوق مدنی، سیاسی، اقتصادی و اجتماعی محقق نمی شود. به همین دلیل حق داشتن محیط زیست سالم، نه تنها جزئی ازحق حیات، بلكه مقدم برآن نیز هست .
منظور از آلوده ساختن محیط زیست عبارت است از پخش یا آمیختن مواد خارجی به آب یا هوا یا زمین به میزانی كه كیفیت فیزیكی یا شیمیایی یا بیولوژیك آن را به طوریكه زیان آور به حال انسان یا سایر موجودات زنده و یا گیاهان و یا آثار و ابنیه باشد تغییر دهد.
پیشرفت جوامع بشری در عرصه تكنولوژی و صنعت با عوامل زیان آوری كه حاصل از این پیشرفت می باشد رو به رو شده كه هر یك از آنها به نوبه خود اثرات مخرب و ویران كننده برای جوامع بشری به ارمغان می آورد. استفاده فزاینده از منابع طبیعی نظیر مواد خام و تولید انرژی با استفاده از سوختهای فسیلی و توسعه صنعتی باعث افزایش آلودگی هوا و آب، تولید مواد سمی و پساب های صنعتی و تخریب محیط زیست شده است كه البته در فرآیند توسعه نمی توان انتظار داشت بدون تغییرات در محیط، رشد صنعتی و اقتصادی امكان پذی ر گرد د. باید در نظر داشت كه متخصصان محیط زیست در اهداف خود به دنبال چنین امر محالی نیست ند. اما این حقیقت نیز برای همه آشكار گردیده كه آلودگی های تولید شده توسط جوامع بشری فشار مضاعفی بر اكوسیستم ها و یا به عبارتی تنوع زیستی وارد می كنند و بدون اتخاذ تدابیر فوری این روند برگشت ناپذیر، رعایت اصول توسعه پایدار و حفظ محیط زیست نمی توان آینده مطلوبی برای نسل حاضر و نسلهای بعد تصور نمود وجهانی فقیر از لحاظ بیولوژیك را برای نس لهای آینده به ارث خواهیم گذاشت . تخریب و آلودگی محیط زیست به ویژه در نیمه دوم قرن بیستم موجب آن شد تا اندیشمندان اعتقاد پیدا كنند . اگر رشد اقتصادی و حفاظت محیط زیست با یكدیگر سازگار نشوند در آن صورت در آینده امكان زندگی مناسب برای بشر بر روی كره زمین متصور نخواهد شد .
در این پژوهش بر آن شدیم تا به بررسی آلودگی های حاصل از کارخانجات تولید مس و راه های مقابله با آن بپردازیم. در ادامه کلیاتی در رابطه با روش های تولید مس بررسی می شود.
کلیات
مس از دو منبع اساسی حاصل میشود: سنگ های معدنی و قراضه مس. قسمت اعظم مس از سنگ معدن سولفیدی مس استخراج میشود، سنگ معدنی که از آن سولفید مس با روش های مختلف کانه آرایی تغلیظ میشود و محصولی بهدست میآید که با سود دهی تصفیه شود. شکل 1 مراحل مختلف فرآیند های لازم را برای به دست آوردن مس با درجه خلوص زیاد، از سنگ سولفید مس، نشان میدهد.
سولفید مس تغلیظ شده در کورهای شعلهای ( شبیه به کوره زیمنس – مارتین فولاد سازی ) ذوب میشود تا مات، که مخلوطی از مس و سولفید آهن است و سرباره ای که از مات جدا شده، حاصل میشود. سولفید مس موجود در مات با دمش هوا به داخل مات از طریق شیمیایی به مس جوشدار تبدیل میشود. در این فرآیند، سولفید آهن قبل از سولفید مس اکسید شده و به صورت سرباره خارج می شود. بنابراین دمش بیشتر، سولفید مس را به مس جوشدار تبدیل میکند، که مس عنصری همراه با ناخالصی هاست. واکنش اکسایش سولفید مس عبارت است از :
در انتهای دمش کونورتور، مقداری مس به Cu2O تبدیل میشود.
مس جوشدار، که در حدود 2% ناخالصی دارد، درکورهای ریختهگری و با فرآیندی که ترکهکاری نامیده میشود تصفیه آتشی میشود. در این عملیات، اغلب ناخالصی های مس اکسید شده و به صورت سرباره خارج میشود، ولی همزمان مقداری مس نیز اکسید میشود. مس اکسید شده، مجدداً با کک یا چوب ذغال و تنه درختان سبز یا ترکه هایی که در داخل فلز مذاب قرار میگیرد، به صورت مس عنصری احیاء میشود. واکنش ذغال و چوب سبز در مس منجر به احیای Cu2O به مس میشود. زمانی که مقدار Cu2Oبه 0.5% برسد احیا متوقف میشود. بنابراین قطعات ریختگی سالم به وجود میآید.
اگرچه این مس را، که مس صنعتی یا تصفیه شده نامیده میشود، میتوان در برخی موارد به کار برد، بیشتر مس تصفیه شده با آتش، مجدداً از طریق الکترولیتی تصفیه شده و مس تصفیه شده (99.95% ETP) به دست میآید. بالاخره، مس ذوب میشود و به شکل هایی مثل شمش برای ذوب مجدد و مفتول و شمشال برای کاربرد های بعدی ریخته میشود. برای جلوگیری از اکسایش، مس کاتدی در اتمسفری احیا کننده ریخته گری میشود تا مس بی اکسیژن با هدایت الکتریکی زیاد به دست آید.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.