توضیحات
عنوان تحقیق: آلودگی آب های زیر زمینی
- تشکیل آب های زیر زمینی
- محل استقرار آب زیر زمینی
- تقسیم بندی منافذ موجود در سنگها از نظر نحوه تشکیل
- منافذ اولیه
- منافذ ثانوی
- توزیع قایم آب زیر زمینی
- مقدمه
- علل کلی آلودگی آب های زیرزمینی
- فاضلاب های شهری و آلودگی آب های زیرزمینی
- فاضلاب های صنایع
- زباله های جامد شهری و صنعتی
- زهاب های حاصل از مزارع کشاورزی
- سایر آلودگی های آب های زیر زمینی
- آرسنیک
- هیدروکربن نفتی
- نیترات
- زباله های رادیواکتیو
- فلزات سنگین
- راههای مقابله با آلودگی آبهای زیرزمینی
- مقابله با شیرابه آبهای زیرزمینی
- استفاده از نانو ذرات آهن برای تصفیه آبهای زیرزمینی
- پاکســازی بیــولـوژیـک آبهـای زیرزمینیآلوده به هیدروکربنهای نفتی0
- شبیه سازی روشهای پمپاژ تصفیه و هوادهی در احیای محلی آبهای زیرزمینی آلوده
- سیستم های فاضلاب محلی
- تصفیه خانه های فاضلاب
- نتیجه گیری
- جمع بندی نکات مهم
- منابع
-تشکیل آب های زیر زمینی
منشا اصلی آب زیرزمینی بارش است. آب باران ممکن است مستقیما به زمین نفوذ کند یا آنکه ابتدا به صورت رودخانه جریان یافته ، یا بهصورت آب ساکن و دریاچه درآمده و به تدریج وارد زمین شود. قسمتی از آبهای زیرزمینی بر اثر ذوب برف و یخ موجود در سطح و نفوذ طبیعی آب حاصل به داخل زمین تامین می شود. به کلیه آبهای فوق اصطلاحا «آب جوی» گفته میشود. قسمتی از آب زیرزمینی که از زمان تشکیل رسوبات در آنها به تله افتادهاند «آب محبوس» یا «آب فسیل» نامیده میشود. بخش ناچیزی از آبهای زیرزمینی نیز ممکن است بر اثر فرایندهای درونی و از ماگمای در حال سردشدن حاصل شدهباشد. این آبها چون برای اول بار وارد چرخه آب میشود «آب جوان» نام دارند.
1-1محل استقرار آب زیرزمینی
آب جوی پس از ورود به زمین ، فضاها و منافذ موجود در خاک را اشغال میکند. خلل و و منافذ موجود در خاک اغلب کوچک و در ارتباط با هماند. در سنگها ، این درزها و شکستگیهاست که فضاهای لازم را برای آب زیرزمینی بهوجود میآورد. گاهی در بعضی از سنگها فضاهای خالی بزرگی یافت می ود. در پارهای از سنگها منافذ سنگ ممکن است باهم ارتباط نداشتهباشند و در نتیجه آب در درون سنگ قادر به حرکت نباشد.
2-1تقسیمبندی منافذ موجود در سنگها از نظر نحوه تشکیل
1-2-1منافذ اولیه :
مجموعه فضاهای خالی است که همزمان با تشکیل سنگ در آن به وجود آمده است، مثل فضاهای موجود در بین دانهها در یک سنگ رسوبی .
2-2-1منافذ ثانوی :
فضاهایی خالی است که در نتیجه فرایندهایی که پس از تشکیل سنگ بهروی آن اثر کرده ، ایجاد شدهاند. مقدار فضاهای خالی را باکمیت «تخلخل» بیان میکنند. بنابراین تخلخل عبارتست از درصد حجم فضاهای خالی موجود در یک سنگ یا خاک ، به حجم کل آن ، میزان تخلخل در سنگها و رسوبات مختلف متفاوت است و از نزدیک صفر تا بیش از 50 درصد تغییر میکند.
مقدار تخلخل در سنگها به عوامل گوناگونی بستگی دارد. در مواد رسوبی دانهای ، تخلخل به شکل و نحوه قرار گرفتن دانهها و ذرات تشکیل دهنده سنگ و درجه جورشدگی ، سیمانشدگی و تراکم سنگ بستگی دارد. در سنگهای متراکم ، انحلال ثانوی قسمتی از کانیهای سنگ بوسیله آبهای نفوذی و شگستگیهایی که بعدا در سنگ ایجاد میشود نیز در مقدار تخلخل موثر است. مواد رسوبی تخریبی ، بهخصوص رسوبات آبرفتی ، از نظر تشکیل مخازن آب زیرزمینی بیشترین اهمیت را دارند.
3-2-1توزیع قایم آب زیرزمینی
با بررسی نحوه توزیع قایم آب در زیر زمین دو منطقه مجزا را می توان مشخص کرد. یکی «منطقه تهویه» در بالا و دیگری «منطقه اشباع» در زیر . در منطقه تهویه قسمتی از منافذ ، از آب و قسمتی از هوا پرشده است. ولی در منطقه اشباع تمام منافذ سنگ یا خاک بوسیله آب اشغال شدهاست. سطح فوقانی منطقه اشباع را اگر با لایه نفوذ ناپذیری محصور نشدهباشد «سطح استیابی» میگویند.
2-علل آلودگی آبهای زیرزمینی
1-2 مقدمه
آلودگی آبهای زیرزمینی ممکن است از آبهایی که به آن وارد میشود و یا از منابع دور دست باشد و اگر این آلودگی از منابع دور دست وارد آب شود، تعیین محل آلوده کننده بسیار مشکل است. اگر بعد از پمپاژ ، آلودگی در آب مشاهده شود، باید مطالعهای در منابع آلودگی اطراف چاه ، مثل چاههای توالت به عمل آید. عوامل موثر در ممانعت از آلودگی آبهای زیرزمینی به عمق چاه ، وضع طبیعی محلی که چاه در آن قرار دارد و جهت حرکت آبهای زیرزمینی مربوط است.
در هر صورت ، شعاعی که تحت اثر آن ممکن است آب زیرزمینی آلوده گردد، معمولا از حدود 20 برابر تغییرات سطح ایستابی دراثر پمپاژ چاه بیشتر نیست. و اگر زمین اطراف چاه از سنگهای شکسته باشد، این مهم کمی زیادتر است. به عنوان مثال اگر تغییرات ایستابی چاهی ، 0.5 متر باشد، شعاع آلودگی آن 10 متر خواهد بود.
2-2 علل کلی آلودگی آب های زیر زمینی
منابع آلوده ساز آب های زیرزمینی را می توان به این صورت طبقه بندی کرد:
فاضلاب های شهری و مناطق مسکونی که یا مستقیما وارد زمین می شوند و یا پس از تخلیه جذب زمین می شوند. این فاضلاب های دارای آلودگی های شیمیایی و بیولوژیکی هستند.
فاضلاب های صنایع که از کارخانه ها و تاسیسات صنعتی نشت می کنند و یا به صورت غیرقانونی در زمین رها می شوند.
زباله های جامد شهری که در نقاطی انباشه می شوند و توسط آب های سطحی قسمتی از آنها شسته شده و وارد سفرههای آب زیرزمینی می شوند.
زهاب حاصله از مزارع کشاورزی کود داده شده که به سفره های آب زیرزمینی نفوذ می کنند.
3-2 فاضلاب های شهری و آلودگی آب های زیر زمینی
فاضالبهای خانگی دفع نادرست فاضالبهای خانگی که به طور بسیار رایجی مورد استفاه قرار میگیرد، ممکن است آبهای زیرزمینی را آلوده کند. از جمله این مواد حاللها، روغن موتور استفاده شده، رنگها، حاللهای رنگها حتی صابون و مواد شوینده و پاک کننده ممکن است نهایتا آب آشامیدنی را آلوده کنند. این وضعیت معموال هنگامی که چاههای فاضالب و سپتیک تانکهای نامناسبی مورد استفاده میگیرد، رخ میدهد.
4-2 فاضلاب های صنایع
بسیاری از مواد شیمیایی زیانبار به طور گستردهای در صنایع و کارخانجات محلی به کار میروند. این مواد ممکن است اگر به درستی دفع نشوند، باعث آلودگی آب آشامیدنی شوند. شایعترین منابع آالینده صنعتی شامل موارد ذیل می باشد: الف- کارخانههای محلی: اینها شامل کارخانههای مجاور، طرحهای صنعتی، و حتی کسبوکارهای کوچکی مانند پمپ بنزین و خشکشوییها است. در همه این مکانها انواع گوناگونی از مواد شیمیایی به کار میرود که نیاز به دفع با مراقبت دقیق دارد. دفع نادرست و رها شدن این مواد شیمیایی یا پسماندههای صنعتی میتواند منابع آب زیرزمینی را تهدید کند. ب- نشت تانکها و لولههای زیرزمینی: فراوردههای نفتی، مواد شیمیایی و فاضالبهایی که در محفظهها یا لولههای زیرزمینی ذخیره میشوند، ممکن است نهایتا به آبهای زیرزمینی راه یابند. این لولهها و تانکها اگر به درستی ساخته یا نصب نشوند، نشت خواهند داد. تانکها یا لولههای فوالدی ممکن است به مرور زمان خورده شوند. امکان نشت تانکهای حاوی نفت یا مواد شیمیایی در مزارع قدیمی و به حال خود رها شده بسیار زیاد است. ج- محلهای جمعآوری فاضالب: بسیاری از محلهای جدید جمعآوری فاضالبها و پسماندها طوری ساخته شده اند که نشت نکنند. اما بروز سیالبها ممکن است از این موانع بگذرد و آب آلوده شود. در محلهای قدیمی نگهداری فاضالب که به درستی ساخته نشدهاند، ممکن است انواع مختلفی از مواد آالینده به آبهای زیرزمینی نشت کنند.
5-2 زباله های جامد شهری و صنعتی
زبالههای جامد شهری و صنعتی دفن شده در زمین خود حاوی درصد بالایی آب هستند، چنانچه آبهای سطحی نیز به درون آن نفوذ یابد در اثر فعل و انفعالات شیمیایی و بیولوژیکی که در درون لندفیل رخ میدهد، شیرابه آلودهای تولید میگردد که حاوی انواع عناصر سمی میباشد. طبیعت و قدرت آلایندگی این شیرابه به ترکیب مواد زاید جامد، مدت زمان تماس زایدات با آب و حجم آن بستگی دارد. نفوذ این شیرابه آلوده، میتواند تهدیدی جدی برای آلودگی آبهای زیرزمینی و خاک مناطق اطراف لندفیل بشمار آید. شیرابه زباله حاوی ترکیبات و آلایندههای گوناگون از جمله فلزات سنگین میباشد. بعضی از ترکیبات سمی همانند آرسنیک، سیانید و کروم موجود در این زبالهها ممکن است در آبهای زیرزمینی در غلظتهایی یافت شوند که این آبها را جهت مصارف آشامیدن و آبیاری نامطلوب کنند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
به منظور سفارش تحقیق مرتبط با رشته تخصصی خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
سفارش تحقیق
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.