توضیحات
عنوان فارسی: استفاده از رویکرد برنامه ریزی ریاضی فازی به تخصیص تولید و مسئله توزیع شبکه های زنجیره تامین
عنوان انگلیسی:
Application of fuzzy mathematical programming approach to the production allocation and distribution supply chain network problem
ادغام کارآمد برنامه های تولید و توزیع به یک چارچوب یکپارچه برای دستیابی به مزیت رقابتی حیاتی است. این مقاله به مسئله برنامه ریزی تولید و توزیع در یک سیستم زنجیره تامین که شامل تخصیص حجم تولید در میان خطوط تولید مختلف در کارخانه های تولیدی، و تحویل محصولات به مراکز توزیع میباشد خواهد پرداخت. یک مدل بهینه سازی یکپارچه برای تولید و توزیع برنامه ریزی ارائه شده است، با هدف هماهنگی بهینه تصمیمات مهم و مرتبط لجستیکی. با این حال، یک زنجیره تامین واقعی در محیطی بسیار پویا و نامشخص عمل میکند بنابراین، این مدل به مدل فازی با در نظر گرفتن ابهام در محدودیت ظرفیت، و سطح آرمانی هزینه ها با استفاده از اپراتورهای جمع آوری مختلف تبدیل شده است. کاربردی بودن و انعطاف پذیری مدل های ارائه شده از طریق یک مطالعه موردی در صنعت کالاهای مصرفی توصیف شده است.
1.پیشگفتار
هر چقدر محیط های صنعتی رقابتی تر می شوند، مدیریت زنجیره تامین (SCM) توجه بسیار بیشتری در متون کتبی جلب کرده است. زنجیره تامین (SC) می تواند به عنوان یک ساختار یکپارچه شامل تهیه، تولید، ذخیره، توزیع و کنترل کالاها تعریف شود. یک زنجیره تامین متداول شامل تامین کنندگان، سایت های تولیدی، مراکز توزیع، و مشتریان میباشد. SC ها عموماً پیچیده هستند و با فعالیت های متعدد پخش شده بیش در عملیات چندگانه و سازمان ها مشخص میشوند، که چالش های جالبی برای هماهنگی SC موثر مطرح میکند. برای حل این چالش ها، اعضای SC باید به سمت یک سیستم یکپارچه عمل کنند و با یکدیگر هماهنگ باشند Deshmukh, 2008) (Arshinder, Kanda, & . زنجیره تامین شبکه ای پویا از نهادهای کسب و کار مختلف است که شامل درجه بالایی از بی دقتی است. اکثر مطالعات بر روش های سنتی تحلیلی و اکتشافی برای مدلسازی مسئله برنامه ریزی شبکه SC متمرکز شده است. مطالعات معدودی اقدام به مدلسازی مسئله در یک محیط فازی نموده اند.
در این مقاله ما یک مدل فرمولبندی جدید را برای استفاده در صنایع کالاهای مصرفی متشکل از تولید کنندگان متعدد، خطوط تولید متعدد و مراکز توزیع متعدد ارائه کرده ایم که برنامه های تولید و توزیع را با در نظر گرفتن ابهام در محدودیت ظرفیت موجود و سطح آرمانی هزینه، ادغام میکند. این مدل برای بهینه سازی واگذاریها محصولات به خطوط تولیدو تصمیمات حمل و نقل در یک زنجیره تامین چند پله ای به منظور به حداقل رساندن کل هزینه زنجیره تامین شامل هزینه های تولید، راه اندازی، موجودی و توزیع استفاده می شود. این مدل به سه مدل فازی با انعطاف پذیری در تابع هدف و ظرفیت منابع موجود تبدیل شده است. در برنامه ریزی ریاضی فازی، اپراتورهای فازی برای تبدیل مدل های فازی به مدل های سنتی برنامه ریزی ریاضی استفاده می شوند. از آنجا که اپراتورهای فازی تمایل به تحت تاثیر قرار دادن عملکرد محاسباتی دارند، عملکرد نسبی سه نوع مختلف از اپراتورهای جمع آوری نیز ارزیابی شده است. هدف این مطالعه دو جنبه دارد: اول برای توسعه مدل نسبتا پیچیده تر برنامه ریزی خطی عدد صحیح مختلط (MILP) قادر به تشکیل همزمان شبکه تولید و توزیع ، و دوم برای نشان دادن سودمندی و اهمیت برنامه نویسی فازی از طریق یک روش برنامه ریزی انعطاف پذیر.
در ادامه، این مقاله به شرح زیر سازماندهی شده است: پیشینه پژوهش های مربوطه در بخش 2 بررسی میشود. در بخش 3 ویژگی های کلیدی مسئله مشخص می شوند، و مدل با جزئیات شرح داده میشود. سپس این مدل به سه مدل ریاضی فازی در بخش 4 گسترش می یابد. در بخش 5، با الهام از یک مورد شرکت و حل برخی از موارد مسئله که به طور تصادفی تولید شده اند، نتایج محاسباتی مربوطه ارائه شده است. در نهایت، نتایج حاصله و جهت گیری های آینده برای مطالعات بیشتر در بخش 6 آمده است.
پیشینه پژوهش
بر اساس ویژگی های مسئله، به مرور مرتبط ترین و جدیدترین متون در مورد برنامه ریزی تولید و توزیع ، و کاربرد مدل سازی فازی در مسائل برنامه ریزی زنجیره تامین میپردازیم.
2.1. برنامه ریزی تولید و توزیع در زنجیره تامین
با حرکت شرکتها به سوی محیطهای مشارکتی تر و رقابتی تر ، هماهنگی کارآمد سیستم های تولید و توزیع به مسئله ای چالش برانگیز تبدیل میشود. در متون آکادمیک، مسئله برنامه ریزی یکپارچه تولید و توزیع ،موضوع بسیاری از مطالعات در طول دهه گذشته بوده است. برای بررسی جامع مدل های تولید و توزیع در محیط زنجیره تامین، خواننده به این منابع ارجاع داده میشود:
Erengüç, Simpson, and Vakharia (1999) Sarmiento and Nagi (1999), Bilgen and Ozkarahan (2004), Arshinder et al. (2008), Peidro), (2008, Mula, Diaz-Madronero, and Vicens (2010a). Chandra and Fisher (1994)
که مقالات منتشرشده مرجع در زمینه مسئله تولید، موجودی و توزیع هستند که یک سیستم دو مرحله ای شامل یک واحد تولیدی کالاهای نهایی و مسیریابی تحویل آن کالاها برای برآوردن نیاز خرده فروشان مختلف را بررسی میکنند. مدلهای مختلفی برای حل مسائل هماهنگی زنجیره تامین در سطوح تصمیم گیری متفاوتی توسعه یافته اند:
(e.g., de Matta & Miller, 2004; Dhaenens-Flipo & Finke,2001; Eksioglu, Eksioglu, & Romeijn, 2007; Fumero & Vercellis,1999; Lei, Liu, Ruszczynski, & Park, 2006; Özdamar & Yazgaç,1999; Park, 2005; Rizk, Martel, & D’Amours, 2008; Tsiakis & Papageorgiou, 2008).
مدل ارائه شده در این مقاله با این مطالعات از نظر تلاش برای یکپارچه سازی هر دو توابع برنامه ریزی مرتبط است. مقالات مرور شده عمدتا شامل مقالاتی هستند که از روشهای تحقیق در عملیات کلاسیک استفاده کرده اند ، و یکی (یا بیش از یکی) از جنبه های SCM شامل طراحی کارخانه، برنامه ریزی تولید، توزیع و مدیریت موجودی را بررسی کرده اند. مدل هایی که در بالا ذکر شدند پارامترهای موثر بر تصمیم گیری های طراحی را قطعی فرض کرده اند. با این حال، بسیاری از تصمیم گیری ها در دنیای واقعی در محیطی که در آن اهداف، محدودیتها، و یا پارامترها دقیقا مشخص نیستند، صورت می گیرد. این چالش ها منجر به افزایش تمایل به برنامه نویسی تصادفی و برنامه ریزی ریاضی فازی (FMP) میشود. تعدادی از محققین مدل تصادفی SCM را که به موقعیت های واقعی نزدیک تر است، پیشنهاد کرده اند. عمده پژوهش ،عدم قطعیت SC (به عنوان مثال، تقاضای نامشخص) را از طریق توزیع احتمال که معمولا از روی داده های تاریخی پیش بینی میشود، مدل سازی شده است. با این حال، هر زمان که اطلاعات آماری قابل اعتماد و یا حتی در دسترس نیستند، مدل های تصادفی ممکن است بهترین انتخاب نباشند. تئوری مجموعه های فازی ممکن است یک روش جایگزین برای برخورد با عدم قطعیت SC ارائه کند. (Lai&Hwang 1992)
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل ترجمه لطفا از گزینه افزودن به سبد خرید استفاده فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش ترجمه مقاله
به منظور سفارش ترجمه تخصصی مقالات خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.