توضیحات
عنوان: بررسی عدالت اجتماعی از نگاه و منظر امام خمینی (ره)
- چکیده
- مقدمه
- عدالت اجتماعی از نگاه امام خمینی (ره)
- تعریف عدالت اجتماعی در اندیشه امام
- شاخص های عدالت اجتماعی در اندیشه امام
- لوازم تحقق عدالت اجتماعی از نگاه امام خمینی (ره)
- سیره عملی عدالت اجتماعی در اندیشه امام
- مطالبات حضرت امام از مسئولان در رعایت عدالت اجتماعی در اندیشه امام
- نتیجه گیری
- منابع و مأخذ
چکیده
یکی از مفاهیمی که سابقه ای طولانی در زندگی بشر داشته و تغیرات سیاسی، اجتماعی مختلف که درطول تاریخ نتوانسته ارزش آن را ازبین ببرد مفهوم عدالت می باشد این مفهوم از نظر دانشمندان، علما و متفکران دارای معانی متفاوتی است وحوزه های متنوعی چون عدالت اجتماعی،اقتصادی، فرهنگی و غیره را شامل می شود. بدون شک یکی از برجسته ترین شخصیت های تاریخ معاصر،حضرت امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران می باشد که دارای اندیشه های ناب در زمینه های سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و… می باشد. امام (ره) دراندیشه های اجتماعی خود بحث های مفصلی را درباره عدالت و مفهوم آن ارائه می نماید.
مقدمه
به طور کلی آنچه موجب می شود به بحث عدالت بیندیشیم، دغدغه بهتر بودن، بهتر زیستن و بهتر شدن است؛ یعنی خروج از خودی خود به سوی زندگانی بهتر همراه با فطرت. عدالت حقیقی در وجود آدمی ریشه دارد، از این رو، امری عمومی، فراتاریخی و انسانی است و همواره در میان همه شرایع و مکاتب و زمان ها و مکان ها مطرح بوده و خواهد بود.
عدالت اجتماعی والاترین آرمان و مدنی است که بشر در طول زندگانی خود در ابعاد مختلف سیاسی اجتماعی اقتصادی، حقوقی و.. به آن توجه داشته است. لذا اندیشمندان زیادی به مسئله عدالت اهمیت داده ودر این زمینه پژوهشهای کرده اند.
یکی از اندیشمندان و متفکران بزرگ که به موضوع عدالت توجه خاصی مبذول داشته امام خمینی (ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی می باشد. امام (ره) از همان آغاز با مفهوم عدالت خواهی و ظلم ستیزی آشنا شد چون که شاهد ستمگری, بی عدالتی و تبعیض های رژیم پهلوی بودند این گونه بود که عدالت خواهی و ظلم ستیزی با وجود امام عجین شد و به صورت یکی از اساسی ترین تمهیدات و مقولات اندیشه های امام خمینی درآمد که در ادامه به دیدگاه های امام (ره) در زمینه عدالت اجتماعی پرداخته می شود.امام خمینی عدالت را از دو دریچه مطرح کرده اند که یکی در مقوله عدالت فردی است و دیگری در مقوله عدالت اجتماعی (3).
ما در اینجا به مقولۀ عدالت اجتماعی می پردازیم.
عدالت اجتماعی از نگاه امام خمینی (ره)
امام خمینی عدالت را یکی از مهمترین ارزش های جوامع بشری در همه اعصار و مکان ها می داند. تعمق در مکتوبات و گفتارهای امام، گویای آن است که تأکیدات مکرر و مستمر ایشان بر مفاهیمی مثل عدل، عدالت، عدالت اجتماعی، توجه به محرومین و مستضعفین و کوخ نشینان و فقیران و پابرهنگان و… از یک سو، و حملات تند و گزنده شان علیه ظلم، نابرابری، تبعیض، فساد و … از سوی دیگر، دلیل روشنی بر منزلت والای عدالت و عدالت اجتماعی در نزد ایشان بوده است. ایشان، مفهوم عدالت را در سه سطح خرد، متوسط و کلان در نظر داشته و بر این امر تأکید کرده اند که نقطه شروع عدالت در عرصه انسانی، از خود انسان است، بعد میان افراد دیگر و گروه ها و سپس کل جامعه و در نهایت در میان ملل و جوامع مختلف مطرح می گردد (2).
در مجموعه 22 جلدی صحیفه امام، مفاهیمی از قبیل عدالت420بار، عدل 346بار، محروم 389 بار، محرومان 105بار، محرومین 86 بار، مستضعفان 310 بار، مستضعف 255 بار، فقیر 138 بار، فقرا 125 بار، فقر 113 بار، واژه عدالت اجتماعی 471 بار، واژه عادل 173 بار و 15 مورد واژه قسط آمده است. امام (ره) نیز دروصیت نامهاش 6 بارمفهوم عدالت اجتماعی را بکار برده اند (4).
در کنار اینها مواردی همچون جور 838 بار، ظلم 812 بار، فساد 782 بار و ستم 207 بار، به گونه سلبی ذکر شده و بر حذف و ریشه کنی آنها از عرصه جامعه پافشاری گردیده است. (4).
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.