توضیحات
کدنویسی آموزشی دریافت حداکثر توان در سلول های خورشیدی با نرم افزار متلب
با توجه به مشخصات پنل موردنظر، شبیه سازی رو اندکی تغییر دادیم. در واقع فیلدهای پنل خورشیدی، مقدار خازن فیلتر در خروجی پنل، مقدار اندوکتانس و خازن مبدل بوست و در نهایت مقدار دیوتی سایکل اولیه (Dint) و مقدار تغییرات دیوتی سایکل (dd) مربوط به بلوک P&O را تغییر دادیم تا به جوابی معقول برسیم. دو تا خروجی مهم داریم که یکی مربوط به دیوتی سایکل و دیگری مربوط به ولتاژ، جریان و توان پنل خورشیدی میشه. شما می تونید اینا رو در اسکوپهای سبزرنگ موجود در شبیه سازی ملاحظه کنید.
توجه کنید که در این مدل برنامه نویسی نوشته شده برای الگوریتم P&O کاملا دقیقه که متاسفانه به نظر میاد در شکل 5 مقاله به درستی بیان نشده و در شکل 8 نیز به همان شیوه برای حالت جدید گسترش یافته که به نظرم خیلی مناسب نمیاد.
اما برای حالت جدید یعنی ZAP&O از همون شبیه سازی اول استفاده کردم و فقط بجای بلوک P&O بلوک ZAP&O را قرار دادیم. برای بلوک موردنظر ابتدا برنامه را بازبینی کردیم و اصلاحاتی در اون انجام دادیم، سپس مقدارهای گین دو کنترل کننده را تنظیم کردم. در نهایت شبیه سازی را ران کردم. نتایج دیوتی سایکل دو شبیه سازی را در ادامه قرار دادیم.
با توجه به نتایج، در حالت جدید در بیشتر زمان شبیه سازی نوسانات بسیار کم شده است. تنها در قسمت میانی نوساناتی وجود داره که مربوط به موقعی است که شدت تابش به یکباره افزایش و بعد از مدتی کاهش پیدا میکنه. برای این مورد توجیه خاصی نداریم اما به نظر یک دلیلش می تونه این باشه که مقدار گین تناسبی مربوط به کنترلکننده جریان (با رنگ نارنجی) باید به صورت تابعی از تغییر شدت تابش باشه و نمی تونه در کل زمان شبیه سازی ثابت در نظر گرفته بشه. برای این مورد اطلاعات خیلی کمی در مقاله هست که متاسفانه نمیشه براش کاری کرد.
دلیل دیگر هم می تونه نوع تعریف فلوچارتی باشه که در شکل 8 مقاله آورده شده است. شما اگه به برنامه نوشته شده برای الگوریتم P&O در شبیه سازی دیگر دقت کنید متوجه تفاوت دو برنامه خواهید شد. به هر حال تا جایی که توانستیم روی شبیه سازی کار کردیم و بهترین نتیجه رو با برنامه موردنظر بدست آوردیم.
توضیحی درباره ی دریافت حداکثر توان در سلول های خورشیدی :
انرژی خورشیدی از طریق سلولهای خورشیدی به انرژی الکتریکی تبدیل میشود، اما انرژی تولیدی توسط این سلولها اندک بوده، لذا برای تولید بیشتر این انرژی، سلولهای خورشیدی به صورت سری به هم وصل میشوند و ماژولهای فتوولتائیک را تشکیل میدهند، که قادر است توان الکتریکی زیادی را تولید کند. به صورت معمول در یک ماژول PV حدود ۳۶ سلول خورشیدی وجود دارد که در حالت مدار باز ولتاژی در حدود ۲۰ ولت را در اختیار ما قرار میدهد. میزان جریان تولیدی توسط ماژول PV نیز وابسته به مساحت سلولهای خورشیدی است. مساحت بزرگتر برای هر سلول خورشیدی موجب تولید جریان بالاتری میشود.
انرژی تولیدی توسط سلولهای خورشیدی تحت تاثیر شرایط محیطی از قبیل دما و تابش است، لذا ولتاژ تولیدی دارای دامنه متغیر است که در یک نقطه خاص این انرژی تولیدی توسط سلولهای خورشیدی حداکثر مقدار خود را دارد. پس میتوان از روشهایی موسوم به تعقیبگر نقطه حداکثر توان بهره برد. مبدلهای DC/DC وظیفه حداکثر کردن توان تولیدی توسط سلول خورشیدی را بر عهده دارند. بسته به نوع بار وصل شده میتوانند از نوع کاهنده، افزاینده و یا کاهنده-افزاینده باشند، که از این میان نوع کاهنده و افزاینده عملکردی دارند که به ازای برخی از نواحی کاری سلول خورشیدی نمیتوانند نقطه حداکثر توان را تعقیب کنند.
شکل هایی fig11و fig 12 وfig13 شبیه سازی شده اند
کدنویسی دریافت حداکثر توان در سلول های خورشیدی با نرم افزار متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.