توضیحات
پروژه شبیه سازی یک اینورتر تکفاز متصل به شبکه و بار با کنترل مؤثر با متلب
در این پروژه آماده متلب هدف طراحی یک اینورتر متصل شده به منبع ولتاژ یکسو برای تأمین توان بار خروجی تکفاز متصل به اینورتر میباشد، ضمن اینکه برای تولید توان لازم برای بار و تحریک مؤثر کلیدهای اینورتر، از یک روش کنترلی ساده استفاده شده است. سیستم موردنظر در پروژه، در شکل1 ارائه شده است.
همانطور که ملاحظه میشود، ابتدا ولتاژ منبع ورودی یکسو به یک اینورتر پل تکفاز داده شده و سپس با کنترل مناسب کلیدهای اینورتر، ولتاژ متناوب در خروجی تولید میشود. به دلیل هارمونیک های بالای شکل موج های خروجی اینورتر، از یک فیلتر LCL استفاده شده که با فرآیند فیلترینگ مناسب، شکل موج های ولتاژ و جریان تقریباً سینوسی را در خروجی خود ایجاد میکند. سپس خروجی فیلتر به نقطه اتصال مشترک (PCC) داده شده که از یک طرف به شبکه تکفاز و از طرف دیگر به یک بار سلفی- مقاومتی تکفاز متصل است. در نهایت با شارش جریان بین نقطه اتصال مشترک، شبکه و بار، جریان و توان لازم به بار خروجی داده میشود.
طراحی
در این قسمت فرآیند طراحی قسمتهای مختلف سیستم بر اساس مقدارهای هدف بیان میشود. در این پروژه هدف تأمین توان 1 کیلووات برای یک بار سلفی – مقاومتی با استفاده از منبع یکسو و اینورتر پل تکفاز است که بار موردنظر ولتاژ 120 ولت را در دو سر خود دارد و با یک منبع تکفاز متناوب با ولتاژ مؤثر 120 ولت و فرکانس 50 هرتز موازی شده است. در ادامه محاسبات لازم ارائه میشود.
برای ولتاژ 120 ولت در خروجی اینورتر، مقدار ولتاژ منبع یکسو به صورت زیر تعیین میشود:
کنترل سیستم:
جزئیات مربوط به بلوک کنترل در شکل 2 نشان داده شده است که از چهار بلوک اصلی تشکیل شده است:
- بلوک تولیدکننده جریانهای محور d و q و زاویه مربوط به ولتاژ
- بلوک تولیدکننده ولتاژ
- بلوک تولیدکننده موج سینوسی مرجع
بلوک مدولاسیون پهنای پالسی برای تولید سیگنال تحریک
طرز کار سیستم کنترل بدین صورت است که ابتدا با استفاده از ولتاژ و جریان نقطه اتصال مشترک (PCC) در بلوک آبی رنگ، مقدار زاویه و همچنین مقدار جریان های چهارچوب سنکرون بدست آورده میشود. سپس مقدار جریانها به بلوک سبزرنگ داده شده که در آن مقدارهای جریان با مقدارهای مراجع خود مقایسه شده و از یک کنترل کننده تناسبی – انتگرالی عبور داده میشوند. سپس در خروجی کنترل کننده ولتاژهای چهارچوب سنکرون بدست آورده میشود. در مرحله بعد سیگنال های ولتاژ منبع یکسو، ولتاژهای چهارچوب سنکرون و زاویه به بلوک نارنجی رنگ داده شده که با استفاده از مکانیزم موجود در آن، مقدار سیگنال سینوسی مرجع حاصل میشود. در نهایت مقدار سیگنال مرجع به بلوک زردرنگ داده شده و در خروجی بلوک، سیگنالهای تحریک لازم برای کلیدهای اینورتر تولید میشود.
شبیه سازی و نتایج
در این مرحله سیستم موردنظر در محیط سیمولینک متلب مدل و شبیه سازی شده و نتایج آن در مدت زمان 1 ثانیه بدست آورده میشود. در ادامه تعدادی از نتایج ارائه شده است.
مراجع:
نکات قابل ذکر:
- پروژه شبیه سازی یک اینورتر تکفاز متصل به شبکه و بار با کنترل مؤثر با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.