توضیحات
پروژه شبیه سازی سیستم درایو موتور القایی با کنترل کننده سرعت PI، فازی و PI – فازی با متلب
توضیحات:
در این پروژه یک سیستم درایو موتور القایی سه فاز با توان 5 اسب بخار در محیط سیمولینک متلب پیاده سازی شده و با استفاده از روش کنترل جهت یابی میدان غیرمستقیم و تولید سیگنال به روش کنترل هیسترزیس جریان، عمل میکند. در قسمت کنترل سرعت برای مقایسه از سه روش استفاده شده است:
الف) کنترلکننده سرعت تناسبی – انتگرالی
ب) کنترل سرعت فازی
ج) کنترل سرعت ترکیبی تناسبی – انتگرالی و فازی
در شبیه سازی هر سه روش کنترلی، بجز قسمت کنترل کننده سرعت مابقی قسمتها مشابه میباشد. پیکربندی کلی سیستم درایو موتور القایی در شکل 1 نشان داده شده است.
شکل 1) سیستم درایو موتور القایی با کنترل به روش IFOC
قسمتهای اصلی این سیستم درایو عبارتند از:
بلوک موتور القایی، بلوک منبع ولتاژ و اینورتر سه فاز تمام پل، زیر سیستم کنترلی IFOC، زیرسیستم کنترلکننده سرعت جزئیات مربوط به زیرسیستم کنترلی سرعت برای سه روش کنترلی نامبرده شده به صورت شکلهای 2، 3 و 4 میباشد. سفارش انجام پروژه شبیه سازی
شکل 2) کنترل سرعت به روشPI
شکل 3) کنترل سرعت به روش فازی
شکل 4) کنترل سرعت به روش PI – فازی
توضیحات در مورد شبیه سازیها:
شبیه سازی 1:
برای شبیه سازی مربوط به کنترلکننده سرعت PI یعنی IFOC3 ابتدا فایل کدنویسی شده parameters1 را باز کرده و اجرا میکنیم. زمانی که پارامترهای موجود در برنامه به پنجره workspace وارد شد، اقدام به ران کردن فایل سیمولینک یعنی IFOC3 می کنیم و نتایج را ملاحظه میکنیم.
قسمتی از ترجمه مقاله عملکرد کنترلکننده منطق فازی در کنترل برداری ماشین القایی
چکیده: کنترلکننده های بر پایه منطق فازی برای کاربردهای متنوع به طور زیادی تأیید شدهاند که علت آن عملکرد مقاوم آنها و مشخصه آزاد از مدل میباشد. محبوبیت موتورهای القایی در کاربردهای صنعتی اصلی باعث الهام بخشی کاربرد کنترلکننده های بر پایه منطق فازی در کنترل درایوهای صنعتی شده است. این مقاله مطالعه پیکربندیهای متفاوت از کنترلکننده بر پایه منطق فازی را برای کنترل سرعت موتورهای القایی ارائه میدهد. تحلیل در محیط متلب/سیمولینک انجام شده است. عملکرد کنترلکنندهها با کنترلکننده PI برای شرایط عملکردی متفاوت مقایسه شده و نتایج ارائه شده است.
1.مقدمه
بعلت ساخت و ساز ساده، قابلیت اطمینان بالا و حفاظت کمتر، موتورهای القایی به طور گستردهای در کاربردهای صنعتی استفاده شدهاند. برای کاربردهای عملکرد بالا، کنترل دقیق سرعت ماشین القایی یک نیاز بسیار اولیه است. تکنیک کنترل جهتیابی میدان غیرمستقیم، کنترل ماشین مشابه با ماشین DC را مجاز میدارد. این روش عملکردهای گشتاور و میدان را مجزا میکند. این روش تسهیل را برای کنترل سرعت ماشین القایی با طراحی یک کنترلکننده فراهم میکند.
روش کنترل (تناسبی – انتگرالی) یا PI، یک روش کنترلی مرسوم طراحی بوده و عملکرد رضایتبخشی را برای عمده کاربردها موجب میشود. اما این روش طراحی وابسته به پارامتر ماشین است. برای مقدارهای یک کنترلکننده PI تنظیم نشده، کنترلکننده قادر به ایجاد عملکرد مطلوب در حضور اختلالات داخلی و خارجی نمیباشد. اختلالات اساساٌ شامل تغییرات در پارامترهای ماشین و اختلالات بار میباشد.
کنترلکنندههای منطق فازی برای کنترل برداری ماشینهای القایی پیشنهاد شده بودهاند. هوش انسانی محدودشده، کنترلکنندههای منطق فازی را قادر میسازد که در کاربردهای کنترل سرعت عملکرد بهتری نسبت به کنترلکنندههای PI داشته باشند. طرحهای متفاوتی از کنترلکنندههای منطق فازی برای کنترل برداری ماشینهای القایی بکار رفته است.
در این مقاله دو پیکربندی کنترلکننده منطق فازی در متلب برای FOC ماشین القایی پیادهسازی شده است. در پیکربندی اول، افزایش یا کاهش در گشتاور مرجع برای حلقه داخلی بوسیله کنترلکننده فازی تنها تولید میشود، به هر حال در نوع دومی، کنترلکننده فازی گینهای کنترلکننده PI را تولید میکند که کنترلکننده PI – فازی نامیده میشود. عملکرد گذرا و حالت ماندگار هر دو کنترلکننده برای شرایط عملکردی متنوع تحلیل و ارائه شده است.
- کنترل برداری موتور القایی سه فاز
کنترل جهتیابی میدان غیرمستقیم موتور القایی سه فاز یک تکنیک کاملاً تثبیت شده است. بلوک دیاگرام کنترل جهتیابی میدان در شکل 1 ارائه شده است. جریانهای سه فاز به جریانهای محور d و محور q در چهارچوب جهتدار شار روتور تجزیه میشوند. در محور q، حلقه کنترل سرعت انجام شده و حلقه کنترل شار در محور d عمل میکند. در حلقه بیرونی سرعت، خطای سرعت () از طریق کنترلکننده سرعت عبور میکند و گشتاور مرجعی تولید میکند که تولید جریان مرجع محور q یعنی را موجب شده و حلقه کنترل شار جریان مرجع محور d یعنی را تولید میکند. جریانهای مرجع محور d و محور q دوباره به جریانهای سه فاز تبدیل میشوند. حلقه کنترل جریان داخلی جریانهای سه فاز مرجع و واقعی را مقایسه کرده و پالسهای کلیدزنی را برای کلیدهای اینورتر منبع ولتاژی سه فاز با کنترل هیسترزیس تولید میکند.
- پروژه شبیه سازی سیستم درایو موتور القایی با کنترل کننده سرعت PI، فازی و PI – فازی با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.