توضیحات
چکیده
تجارت جهانی شرکت ها را به طور فزایندهایی به سمت بازار رقایتی کشانده است. از همین روست که استفاده از روش تحليل ارزش و مهندسی ارزش ضرورت بیشتری پیدا کرده است. در طی سال های اخیر، روش تحلیل ارزش قابلیت و امتیازهای خود را به اثبات رسانده است. این روش یک ابزار قوی است که کاربرد آن نتایج مثبتی را به همراه دارد. روشی که دیدگاه های تثبیت شده و فعلی را به چالش می طلبد و غالبأ به عنوان یک روش تقاد از عملکردهای معمول مدیریتی شناخته می شود. مدیریت بهینه تمامی عوامل و منایع یک طرح آن هم در قرن بیست و یکم که بشر با کمبود منابع روبروست، کار را برای مدیران در این بازار رقایتی دشوارتر کرده است. به گونه ای که متولیان را به سمت استفاده از روش هایی برده است تا ضمن بالابردن افزایش رضایت ذینفعان، بتوانند با پایین ترین هزینه بالاترین کارکرد را از نتایج فعالیت های خود بگیرند. یکی از روش هایی که توانسته است نگاه مدیران جهان و حتی مدیران ایران را به خود جلب کند استفاده از تکنیک مهندسی ارزش در پروژه ها و محصولات است. مهندسی ارزش تکنیکی مدیریتی است که تلاش دارد ضمن افزایش کارکرد و کیفیت پروژدها، هزینه های غیر ضروری آنها را کاهش دهد. در این تحقیق علاوه بر عنوان میانی و تاریخچه مهندسی ارزش، به کاربردهای مهندسی ارزش پرداخته شده است. نتایج حاصل از این تحقیق در مراحل مختلف پروژه عمدتا بر کاهش هزینه مواد و قطعات و منابع معرفی پروژه متمرکز می باشد لذا بر پروژه ها ارزش سنجی (کاهش هزینه های پروژه) حاکم می باشد و جهت اولویت بندی و انتخاب نوع محصول با پروژه و اجرای مهندسی ارزش استفاده از مدل تحليل زنجیره ارزش و کنترل مدیریت منابع پیشنهاد می گردد.
کلید واژه: طراحی، مهندسی ارزش، مدیریت منابع، مدیریت ارزش، تکنیک های مدیریت، زمان اجرای مدیریت
بخشی از مقدمه
تحلیلگران سیاسی معتقدند در هزاره سوم میلادی، منازعات اصلی ملل مختلف، منازعات تأمین انرژی به منظور دستیابی به رشد بیشتر اقتصادی هستند. نقش زیربنایی انرژی در حیات اقتصادی جوامع، مباحث انرژی را با توجه به منابع محدود و پايانپذير در زمره یکی از مهمترین و حساسترین مباحث توسعه قرار داده است. با توجه به برخورداری ایران از منابع متعدد انرژی اعم از تجدیدپذیر و تجدیدناپذیر مصرف بیرویه حاملهای انرژی در کشور بر هیچکس پوشیده نیست. قیمت پایین حاملهای انرژی و عواملي همچون عدم استفاده از تکنولوژی روز در کارخانجات تولیدی، ساختمانسازی، کشاورزی و حمل ونقل باعث شده است تا سرانه مصرف انرژی کشور در مقایسه با سایر کشورهای توسعهیافته و درحال توسعه، بسیار بالا باشد. این امر علاوه بر تخریب محیط زیست و کند نمودن روند توسعه پایدار، هزینه بسیار هنگفتی را بر اقتصاد ملی تحمیل نموده است. بر اساس اطلاعات و تحلیلهای ارائه شده در خصوص مدیریت منابع انرژی در کشور و در مقایسه با متوسط دنیا آمارها حاكي از آن است كه كشور ما سالانه بهدلیل فقدان نظام ارزیابی و بهرهبرداری مناسب و کارا، زیانی معادل 1650 میلیارد ریال متحمل میشود. به گونهای که متوسط عمر طرحهای عمرانی در ایران 9/2 سال است، تعداد طرحهای نیمه تمام کشور 8 هزار طرح بوده و 54 درصد از طرحهای عمرانی در مرحله اجرا دارای اشکالات طراحی هستند. در سالهای اخیر بخش ساختمان و مسکن به عنوان بزرگترین بخش مصرف کننده انرژی، علیرغم رشد اقتصادی قابل ملاحظه، شاهد افزایش مصرف گاز طبیعی به خصوص در زیربخش خانگی بوده است. در بخش حمل و نقل به عنوان دومین بخش بزرگ مصرف کننده انرژی، تقاضای انرژی به شدت افزایش یافته که عمدتأ به دلیل تولید بسیار بالای خودرو در سالهای اخیر و قیمت نازل سوخت بوده است. همچنین سومین بخش مصرف کننده انرژی در کشور بخش صنعت میباشد که در سالهای اخیر با رشد بالای مصرف انرژی که عمدتاً مربوط به رشد مصرف گاز طبیعی است، مواجه بوده است. از اینرو مدیریت انرژی از طریق افزایش کارائی و بازده انرژی با استفاده از فناوریهای نوین و جایگزینی انرژیهای نو و تجدیدپذیر از ضرورتهايي است كه مورد توجه كارشناسان، اقتصاددانان و صنعتگران قرار گرفته و بر اساس تجارب سایر کشورها، اجراي قانون هدفمندي يارانهها به عنوان يكي از ابزارهاي لازم در زمينه افزايش كارايي و بهرهوري انرژي، در دستور كار دولت واقع شده است.
3-مدیریت انرژی
مدیریت انرژی به مجموعه روش ها و اقداماتی گفته می شود که در سیستم های مختلف با هدف مصرف صحیح انرژی و حداکثر نمودن منافع یا حداقل سازی هزینه ها بدون کاهش کیفیت محصولات یا خدمات، انجام می شود. مدیریت انرژی همچنین نظارت بر حسن انجام فعالیت های اجرایی و مدیریتی مصرف منطقی انرژی را عهده دار است. با اعمال مدیریت انرژی در یک کارخانه یا صنعت می توان به نتایج زیر دست یافت:
- کاهش هزینه های انرژی.
- بهینه سازی تولید و مصرف انرژی.
- ارائه تصویری دقیق از وضعیت مصرف انرژی به مدیران، کارکنان، مشتریان و سهامداران.
- حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی های ناشی از مصرف انرژی.
- مشارکت بیشتر کارکنان شرکت در مسائل انرژی.
درواقع می توان گفت مدیریت انرژی روشی برای اطمینان خاطر از کاربرد منطقی انرژی در یک سیستم است. تجربه نشان داده است که اغلب شرکت ها با اعمال مدیریت انرژی مستمر و مداوم می توانند در سال اول اجرای برنامه، مصرف انرژی را بین ۱۰ تا ۱۵ درصد و حتی بیشتر کاهش دهند.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.