توضیحات
مقدمه
در این پروژه یک موتور القایی چهار قطب با توان 220 کیلووات در نظر گرفته شده و عملکرد آن در نقاط کار مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
مراحل شبیه سازی
مرحله اول: بدست آوردن معادله گشتاور – سرعت موتور و رسم آن
برای موتور موردنظر بار در نظر گرفته به صورت سیال می باشد. گشتاور این بار را می توان در حالت کلی به صورت زیر در نظر گرفت:
مرحله دوم: شبیه سازی سیستم درایو موتور القایی با کنترل گشتاور مستقیم
در این قسمت سیستم درایو موتور را که به بار موردنظر متصل است، مدل سازی و سپس شبیه سازی می کنیم. برای کنترل موتور از روش DTC استفاده می شود و عملکرد آن در نقاط کاری مختلف بررسی می شود. در شکل زیر سیستم درایو موتور به همراه روش کنترلی موردنظر نشان داده شده است. در این سیستم ابتدا سرعت مرجع با سرعت دینامیکی مقایسه شده و حاصل به یک کنترل کننده سرعت PI داده می شود. خروجی کنترل کننده گشتاور مرجع می باشد که به بلوک DTC وارد می شود. ورودی های دیگر این بلوک، شار مرجع، ولتاژهای استاتور در چهارچوب dq و جریان های استاتور در چهارچوب dq می باشند. در این بلوک به کمک روش کنترل مستقیم گشتاور، سیگنالهای تحریک برای کلیدهای اینورتر سه فاز که به ورودی موتور متصل است، تولید می شود. با اعمال این سیگنالها به اینورتر، ولتاژ مستقیم 600 ولت به ولتاژ متناوب تبدیل شده و به سیم پیچی های موتور اعمال می شود. موتور نیز با اعمال ولتاژ به سیم پیچی های خود عمل کرده و با توجه به بار متصل و مرجع سرعت دینامیکی به نقطه کار موردنظر هدایت می شود.
قسمتهای مختلف بلوک DTC در شکل زیر نشان داده شده است. در بلوک آبی رنگ ابتدا به کمک مقدارهای ولتاژ و جریان استاتور در چهارچوب dq، مقدار گشتاور، دامنه شار و زاویه شار موتور محاسبه می شود. سپس مقدار گشتاور و دامنه شار به بلوک کنترل کننده هیسترزیس گشتاور و شار و زاویه شار به بلوک جستجوکننده سکتور وارد می شود.
در بلوک کنترل کننده هیسترزیس، مقدار گشتاور محاسبه شده با گشتاور مرجع و مقدار دامنه شار محاسبه شده با شار مرجع مقایسه می شود. خروجی های مقایسه ای به بلوک های کنترل هیسترزیس داده می شود که مقدار گشتاور و شار را در یک باند مشخص حفظ می کنند. از خروجی کنترل کننده های هیسترزیس نیز سیگنالهای لازم برای اعمال به بلوک جدول کلیدزنی بدست می آید.
ورودی دیگر بلوک جدول کلیدزنی شماره سکتور انتخابی می باشد که از خروجی بلوک جستجوکننده سکتور بدست می آید. در بلوک جستجوکننده سکتور بر اساس زاویه شار بدست آمده محدوده زاویه انتخاب و بر اساس این محدوده شماره سکتور موردنظر انتخاب می شود.
در نهایت در بلوک جدول کلیدزنی بر اساس شماره سکتور و همچنین سیگنالهای تولیدشده از بلوک کنترل کننده هیسترزیس گشتاور و شار، سیگنالهای تحریک لازم برای کلیدهای اینورتر بدست آورده می شود.
- فایلهای پروژه آموزشی به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
سفارش پروژه مشابه
درصورتیکه این پروژه دقیقا مطابق خواسته شما نمی باشد، با کلیک بر روی کلید زیر پروژه دلخواه خود را سفارش دهید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.