توضیحات
چکیده:
تقلب در حوزه های مختلف مانند بانکداری الکترونیکی، بیمه، کارت های اعتباری، ارتباطات راه دور و غیره در حال رشد فزاینده ای می باشد. لذا بکارگیری تکنیک های شناسایی تقلب به منظور جلوگیری از اقدامات متقلبانه درسیستم های بانکداری الکترونیک لازم است. داده کاوی و عوامل هوشمند می توانند نقش مهمی در حوزه شناسایی تقلب بانکداری الکترونیکی ایفا کنند. در این تحقیق ابتدا انواع تکنیک های داده کاوی بیان و سپس به بررسی برخی از طرح های ارائه شده در زمینه تشخیص و کشف تقلب در تراکنشهای بانکداری الکترونیکی با استفاده از داده کاوی رفتار مشتریان پرداخته می شود.
کلمات کلیدی: داده کاوی، بانکداری الکترونیکی، آسیب پذیری های امنیتی.
عنوان صفحه
Table of Contents
فصل اول: کلیات تحقیق.. 1
1-1 بیان مسئله 2
1-2 اهمیت و ضرورت تحقیق.. 3
1-3 ساختار تحقیق.. 4
فصل دوم: ادبیات تحقیق.. 5
2-1 مقدمه. 6
2-2 پیشینه تحقیق.. 7
فصل سوم: بانکداری الکترونیکی.. 10
3-1 بانکداری الکترونیکی 11
3-1-1 خدمات بانکداری الکترونیک 11
3-1-2 شاخههای بانکداری الکترونیک 12
3-1-3 ابزارهای بانکداری الکترونیکی : 12
3-2 تکنیک های داده کاوی [12]. 13
3-2-1 دسته بندی.. 13
3-2-2 خوشه بندی.. 14
3-2-3 وابستگی.. 14
3-2-4 پیش بینی.. 14
3-3 وظایف دادهکاوی.. 15
فصل چهارم: تکنیک های داده کاوی در تشخیص و کشف تقلب در تراکنش های بانکداری الکترونیکی.. 21
4-1 مقدمه 22
4-2 امنيت در بانکداري الکترونيکي.. 22
4-3 آسیب پذیری پرداخت الکترونیکی با موبایل.. 24
4-4 کشف تقلب در بانکداری الکترونیکی مبتنی بر داده کاوی.. 26
4-5 امنیت بانکداری الکترونیکی با استفاده از رمزنگاری، استگانوگرافی و داده کاوی [10]. 27
4-6 تشخیص تقلب در کارت اعتباری با استفاده از تکنیک خوشه بندی داده کاوی.. 29
4-7 شناسایی تقلب در کارت اعتباری سایبر. 31
فصل پنجم: نتیجه گیری.. 34
5-1 نتیجه گیری.. 35
5-2 کارهای اینده. 35
منابع. 36
بیان مسئله
در حال حاضر، داده کاوی به دلیل اثربخشی آن، روشی محبوب برای مبارزه با کلاهبرداری در بانکداری الکترونیکی است. داده کاوی روشی کاملاً تعریف شده است که داده را به عنوان ورودی در می آورد و خروجی را به صورت الگوهای تولید می کند [1]. به عبارت دیگر، وظیفه داده کاوی تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از داده ها و استخراج برخی از اطلاعات قابل استفاده است که فرد می تواند برای مصارف بعدی در آن تعامل داشته باشد. هنگامی که یکی از مدل های مناسب را برای داده ها داشت، می توان با طبقه بندی داده ها از مدل برای پیش بینی وقایع آینده استفاده کرد. از نظر داده کاوی، تشخیص کلاهبرداری را می توان طبقه بندی داده ها دانست. داده های ورودی با مدل مناسب تجزیه و تحلیل می شوند که تعیین می کند آیا این فعالیت های کلاهبرداری را شامل می شود یا خیر. با طبقه بندی مدل های رفتارهای متقلب که قبلا کشف شده است، یک مدل طبقه بندی به خوبی تعریف می شود. سپس از این مدل می توان برای پیش بینی هرگونه فعالیت مشکوک در مجموعه داده های جدید استفاده کرد.نکته مهمی که در اینجا اهمیت دارد سرعت کشف تقلب است.
عوامل هوشمند می توانند بخش بزرگی از فرآیند کشف تقلب را به صورت خودکار انجام دهند و نیاز به مداخله انسان بسیار کم است.
علاوه بر این، عوامل هوشمند به یک مدل یا قانون پایبند نیستند. آنها می توانند با قابلیت های دستگاه خود، مدل ها و قوانین جدیدی را برای کشف تقلب بسازند. فریب عوامل هوشمند نسبت به سایر برنامه های رایانه ای برای کشف تقلب سخت تر خواهد بود. علاوه بر این، در یک سیستم چند عاملی، بسیاری از عوامل هوشمند می توانند بطور موازی کار کنند و با یکدیگر همکاری کنند. این نه تنها روند تشخیص را تسریع میبخشد بلکه دقت تشخیص را نیز افزایش می دهد. علاوه بر این، عوامل هوشمند می توانند بصورت آنلاین برای شناسایی در زمان واقعی مستقر شوند. این یک ویژگی بسیار مطلوب برای تشخیص تقلب در بانکداری الکترونیکی است.
3-1 بانکداری الکترونیکی
عبارت است از فراهم آوردن امکاناتی برای کارکنان در جهت افزایش سرعت و کارایی آنها در ارائه خدمات بانکی در محل شعبه و همچنین فرآیندهای بین شعبهای و بین بانکی در سراسر دنیا و ارائه امکانات سختافزاری و نرمافزاری به مشتریان که با استفاده از آنها بتوانند بدون نیاز به حضور فیزیکی در بانک، در هر ساعت از شبانه روز (۲۴ ساعته) از طریق کانالهای ارتباطی ایمن و با اطمینان عملیات بانکی دلخواه خود را انجام دهند.
3-1-1 خدمات بانکداری الکترونیک
بانکداری الکترونیک شامل سیستمهایی است که مشتریان موسسات مالی را قادر می سازد تا در سه سطح اطلاع رسانی،ارتباط و تراکنش از خدمات و سرویسهای بانکی استفاده کنند:
الف – اطلاع رسانی: این سطح ابتداییترین سطح بانکداری اینترنتی است. بانک اطلاعات مربوط به خدمات و عملیات بانکی خود را از طریق شبکههای عمومی یا خصوصی معرفی میکند.
ب – ارتباطات: این سطح از بانکداری اینترنتی امکان انجام مبادلات بین سیستم بانکی و مشتری را فراهم میآورد. ریسک این سطح در بانکداری الکترونیک بیشتر از شیوه سنتی است و کنترلهای مناسبی را برای عدم دسترسی به شبکه اینترنت بانک و سیستمهای رایانهای نیاز دارد.
ج – تراکنش : این سیستم متناسب با نوع اطلاعات و ارتباطات خود از بالاترین سطح ریسک برخوردار است و با یک سیستم امنیتی کنترل شده قادر است، صدور چک، انتقال وجه و افتتاح حساب را انجام دهد.
سیستم متناسب با نوع اطلاعات و ارتباطات خود از بالاترین سطح ریسک برخوردار است و با یک سیستم امنیتی کنترل شده قادر است، صدور چک، انتقال وجه و افتتاح حساب را انجام دهد.
پروژه تحقیقی با موضوع تشخیص و کشف تقلب در تراکنشهای بانکداری الکترونیکی با استفاده از داده کاوی رفتار مشتریان توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده.
فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.