توضیحات
پروژه بازده حرارتی کلکتور خورشیدی مسطح در شرایط مختلف اقلیمی ایران با متلب
- مقدمه
گرد آورنده های تخت خورشیدی ساده ترین و متداولترین وسیله برای تبدیل انرژی تابشی خورشیدی به گرمای مفید می باشد. یک گردآورنده خورشیدی را می توان به عنوان یک نمونه ویژه از مبدل گرما در نظر گرفت که انرژی تابشی خورشیدی را به گرما تبدیل می کنند.در مبدل های گرمایی انتقال گرما معمولا از طریق جابه جایی و رسانایی از سیالی به سیال دیگر اغلب با میزان خیلی زیاد به سیال دیگر انجام می گیرند و عملا انتقال گرما از طریق تابش در آنها بسیار ناچیز است در حالی که در یک گردآورنده خورشیدی انتقال گرما از طریق تابش نقش اساسی دارد. با طراحی درست گردآورنده های تخت عادی می توان دمای سیال خروجی از آنها را بنا بر نیاز به حدود 100 درجه سانتی گراد و بالاتر از دمای محیط رساند. گرد آورنده های تخت هر دو جزء تابش خورشیدی یعنی تابش مستقیم و تابش پخش را جذب و به گرما تبریل می کنند و ساخت آنها در مقایسه با گردآورنده های متمرکز بسیار ساده تر می باشد. گردآورنده های تخت را معمولا به صورت ثابت نصب می کنند و به همین جهت دارای مشکلات مربوط به سیستم دنبال کننده خورشیدی که در گرد آورنده های متمرکز کننده بکار می روند، نمی باشند. قسمتهای مختلف یک گرد آورنده عبارتند از: یک صفحه جذب کننده، تعدادی لوله یا کانال متصل به صفحه جذب کننده و یا شیارهایی که در روی صفحه جذب کننده ایجاد می گردد و مواد نارسانا برای جلوگیری از به هدر رفتن گرمای گرد آوری شده از طریق رسانایی و حداقل یک پوشش جهت مهار کردن گرما که از طریق جابجایی و تابش به کار می رود. و بالاخره یک قاب برای جا دادن قطعات مختلف گرد آورنده درآن. دو نمونه گرد آورنده تخت از نوع هواگرمکن و مایع گرمکن وجود دارد.
- معرفی کلکتور خورشیدی، انواع و اصول عملکرد
در برخی گردآورنده های تخت صفحه جاذب و لوله یکپارچه بوده و یا مستقیما از لوله ها بعنوان صفحه جذب کننده استفاده می کنند تا هزینه ساخت گردآورنده را حتی الامکان کاهش دهند. صفحه جذب کننده را به طریق مختلف به رنگ سیاه مات در می آورند و به آن لوله هایی به صورتهای مختلف نصب می کنند. برای جلوگیری از اتلاف گرمایی گردآوری شده در داخل قاب زیر صفحه جذب کننده و اطراف آن را با مواد عایق مناسب می پوشانند اما هنوز به علت باز بودن سطح بالای قاب و اطلاف گرما بصورت جابجایی به هوای اطراف وجود دارد و به علاوه، تمام سیستم درمقابل باد و باران و برف مصون نیست
3. طرحهای گوناگون صفحه جاذب و مجاری انتقال سیال
در این بخش طرح های گوناگون صفحات جذب کننده فقط از لحاظ ساختمانی مورد بررسی قرار می گیرند. شکل زیر چندین طرح مختلف از صفحات جذب کننده را نشان می دهد. سیال انتقال دهنده گرما در این طرح ها مایع بوده، علاوه بر این طرح ها، طرح های بسیار دیگری نیز مورد استفاده هستند که می توان آنها را در مراجع مختلف یافت. انجام پروژه matlab
در این شکل طرح ( الف) مجموعه ساده ای از لوله ها است که در یک سطح به طورمارپیچ به یکدیگر متصل شده اند. در این طرح لوله ها از یکدیگر فاصله دارند ودرنتیجه تابش رسیده به سطح موجود در فواصل آنها به هدر می رود. برای جلوگیری ز این اتلاف می توان از طرح های (ب) و (ج) استفاده نمود. در طرح (ب) با استفاده از پره های مناسب که در فواصل نزدیک به هم قرار گرفته اند، می توان قسمت عمده تابش رسیده را جذب نمود. همانطور که در طرح(ب) نشان داده شده است، مسیر حرکت سیال می تواند از نوع مارپیچ و یا از نوع موازی باشد. در نوع موازی، سیال ورودی توسط یک لوله چند راه تغذیه کننده به لوله هائی که به طورموازی در طول گردآورنده قرار گرفته اند، تقسیم گردیده و پس از گذشتن از آنها و گرم شدن مجداد در یک لوله اصلی دیگر بنام لوله چند راه جمع کننده، جمع آوری گردیده و به خارج هدایت می شود. در طرح (ج) لوله های نسبتا بزرگتری را به روش خاصی با حدودی تخت نموده به طوری که کاملا به یکدیگر چسبیده و تمام انرژی تابشی را جذب کنند. در این طرح، مسیر حرکت سیال عملا نمی تواند از نوع مارپیچ سطحی باشد. بلکه باید نوع موازی باشد.
4.مروری بر مطالعات پیشین
آقایان خراسانی و مسچی(1398) در مطالعه ای به تعیین زاویۀ شیب بهینۀ ماهیانه، فصلی، شش ماهه و سالإنه کلکتورهاي خورشیدي تخت پرداختند در این پژوهش نحوۀ قرارگیري کلکتورهاي تخت خورشیدي، اعم از حرارتی یا فتوولتاییک، بر مقدار تشعشع ورودي به آن ها و میزان جذب آن بررسی شد همچنین زاویۀ بهینۀ شیب کلکتورهاي خورشیدي تخت واقع در شهرستان کاشان به عنوان نمونه ی موردی براي تنظیم ماهیانه، فصلی، شش ماهه و سالإنه تعیین گردید. نکته ی مهم این است که محاسبات خورشیدي در صورتی که مبتنی بر داده هاي تجربی باشند، نتایج بهتري در اختیار می گذارند؛ ولی بسیاري از مناطق ایران ازجمله کاشان، فاقد اطلإعات تجربی خورشیدي هستند. در این تحقیق، به دلیل تشابه اقلیمی اصفهان با کاشان، از متوسط ماهیانۀ تشعشع روزانه اندازه گیري شدۀ درازمدت در ایستگاه اصفهان، براي محاسبۀ زوایاي شیب بهینه استفاده شده است. همچنین به منظور مقایسه، از مقادیر تخمینی چند منبع دیگر نیز براي محاسبۀ این زوایا استفاده شده و نتایج حاصل از روابط عمومی پیشنهادي سایر محققان نیز به دست آمده اند. انجام مقایسه، ضعف چند رابطۀ موجود و اعتبار نتایج به دست آمده در این مطالعه را مشخص کرده است. بر مبناي نتایج براي بهترین بهره برداري، تنظیم شیب حداقل هر ماه یک بار لإزم است و زاویۀ بهینه حداکثر مشخص گردید.
- حل معادلات حاکم برای چند موقعیت اقلیمی با نرم افزار متلب
در ادامه کدهای مربوط به معادلات ذکر شده و توابع مورد نیاز جهت محاسبه با نرم افزار متلب ارائه می شود. توضیحات مربوط به هر بخش نیز در جلوی آن ها نوشته شده است.
پروژه بازده حرارتی کلکتور خورشیدی مسطح در شرایط مختلف اقلیمی ایران با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.