توضیحات
روش کار در کد نویسی برای المان CST
روش کار بدین گونه است که اطلاعات ورودی نظیر مختصات گره ها، خواص مواد، تعداد گره ها و المانها و هم چنین رابطه گره ها در المانها و شرایط مرزی و نیروهای وارد آمده به مقتضی کاربرد از کاربر گرفته می شود.
برای کد مربوط به CST در قسمت اول این موارد توسط کاربر تکمیل میگردد و به صورت فایل Txt در کنار کد قرار داده می شود: موقعیت هر کدام از گرهها، ارتباط گره ها در هر المان، نسبت پواسون، ضخامت و مدول الاستیسیته و در نهایت شرایط مرزی اعم از جابجایی و نیروهای خارجی.
در قسمت بعد ماتریس سختی کل محاسبه می شود که این امر به کمک ورودی های مسئله انجام می شود. بدین صورت که ابتدا ماتریس سختی هر المان محاسبه شده و پس از سوار کردن ماتریس سختی کل طبق رابطه زیر به دست می آید.
در مرحله بعد شرایط مرزی اعمال می شود. برای اعمال شرایط مرزی باید سطر وستون مربوط به گرهای را که شرایط تکیهگاهی آن صفر است را در ماتریس سختی صفر کرده و مقدار عنصر بر روی قطر را یک قرار دهیم. سپس مقدار جابجایی را در عناصر باقیمانده حساب نموده و سپس با محاسبهی ماتریس جابجایی میتوان ماتریس نیروها را نیز محاسبه کرد.
المان Quad
در المان 4 گره ای هم شاکله اصلی کد ما توسط سه حلقه تکرار رقم می خورد بدین صورت که ابتدا برای هر المان در 4 گره ماتریس B ساخته شده و سپس ماتریسی برای آن از تمام المان ها ساخته شده و حالا در 4 نقطه گوسی تمامی مقادیر محاسبه و جمع زده می شوند.
سپس ماتریس از سوار کردن تمامی المان های محاسبه و جمع زده شده در 4 نقطه محاسبه می شود.
بعد از آن با اعمال شرایط مرزی میدان های تنش و جابجایی محاسبه شده اند.
برای ورودی های کد خود نیاز به Elemendata داریم که نشانگر ارتباط بین گره ها در یک المان است. مثلا مطابق شماره گذاری آباکوس در شکل زیر در المان شماره30 گره های 6 و 62 و27 با هم در ارتباط هستند. پس این اطلاعات را بعداز مدلسازی تیر از طریق فایل input آباکوس، مستقیما در فایل Element data متلب وارد می کنیم. بدین ترتیب المان های خود در کد را شماره گذاری کردیم.
هم چنین نیاز به مختصات 80 گره نیز داریم. مجددا از فایل input مختصات 80 گره را در ورودی nodescoardinate متلب وارد می کنیم.
نیاز به ثوابت شامل مدول، نسبت پواسون و عمق تیر نیز داریم که در پوشه constant کد وارد می کنیم
نیاز به شرایط مرزی داریم. برای این کار مطابق روش های المان محدود در حل ماتریس سختی به هر گره ای که مقید شده مقدار یک و به بقیه صفر می دهیم. بدین ترتیب مطابق شکل بالا گره های 7 و 31 و 32 و..چون در هر دو جهت مقید هستند مقدار یک و بقیه گره ها که روی ضلع گیردارشده نیستند، صفر می گیرند. این مقادیر را در Boundarycondition کد خود وارد می کنیم.
برای وارد کردن نیروها هم مطابق با اینکه نیرو به کدام گره و در چه جهتی است در Forcedata به صورت ستونی مقدار می دهیم.F1 و F2 به ترتیب نیرو در جهت x و در جهت y برای گره1 بوده و تا انتها……..
حال به راحتی با هر مقدار دلخواه از اندازه ها تا ثوابت و نیرو های وارد شده و شرایط مرزی می توان مسئله زیر را به کمک کد حل و تحلیل کرد. فقط کافی ست ورودی های کد را مطابق شرایط گفته شده وارد کنیم.
برای المان کواد(4گره ای) هم دقیقا همین شرایط و ورودی ها با همین روال را خواهیم داشت.
برای المان کواد نیز شماره گذاری ها به طریق شکل زیر است
پروژه محاسبه اندازه تنش در ورق دارای حفره مستطیلی با انسیس و متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
-
سفارش پروژه انسیس
درصورتیکه این پروژه دقیقا مطابق خواسته شما نمی باشد، با کلیک بر روی کلید زیر پروژه دلخواه خود را سفارش دهید.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.