توضیحات
پروژه رابطه ضخامت چسب و توزیع تنش و اتصالات ترکیبی چسب-پیچ در کامپوزیت با آباکوس
چکيده
اتصالات مرکب از جمله اتصالاتی می باشند که به تازگی جایگاه ویژه ای را در کاربردهای مهندسی به ویژه در صنایع هوافضا پیدا کردهاند. توزیع تنش، کرنش و همچنین مکانیزم انتقال نیرو در اتصالات مرکب به علت استفاده همزمان از پیچ وچسپ و تفاوت در سفتی مسیرهای بارگذاری پیچیده و دشوار میباشد. در چنین مواردی روش اجزا محدود میتواند به عنوان ابزاری مناسب برای تحلیل مسائل به کار گرفته شود. هدف اصلی از این تحقیق،بررسی پارامترهای متفاوتی از جمله ضخامت چسپ، زاویه الیاف و نوع بارگذاری بر روی نمودار نیرو- جابه جایی و نیز تنشهای وارد بر چسپ و تنشهای وارد بر قطعه میباشد. بدین منظور قطعات در چهار گروه اصلی به صورت اتصال تک لبه با چسپ، اتصال تک لبه مرکب(چسپ و پیچ)، اتصال دولبه متقارن با چسپ و اتصال دولبه متقارن مرکب طراحی و مورد بررسی قرار گرفتهاند. نتایج شبیه سازی با نتایج آزمایشگاهی از مرجع ذکر شده در پژوهش مقایسه و نتاجی نزدیک به نتایج آزمایشگاهی با درصد خطای قابل قبول بدست آمده است. نتایج نشان میدهد با افزایش ضخامت چسپ تنشهای وارد بر چسپ کاهش مییابد ولی از طرفی افزایش ضخامت چسپ باعث افزایش تمرکز تنش در اطراف سوراخ ناشی از پیچ میشود. بنابراین بهتر است از ضخامتهای متوسط چسپ استفاده شود.
واژههاي كليدي: اتصال چسپی،اتصالات مرکب تک لبه، اتصال مرکب دو لبه متقارن، کامپوزیت ها
نمونه های تاریخی از کاربردهای مواد مرکب[1] در زمانهای قدیم، فراوان است. از مهمترین آنها میتوان به دیوارهای گلی تقویت شده با ساقههای نی، لایههای به هم چسبیده چوبی مصریها(در 1500 سال قبل از میلاد) و با آهنگری لایههای فلزی برای ساخت شمشیر (1800 سال بعد از میلاد) اشاره کرد. در دههی سیام قرن بیستم، از الیاف شیشه برای تقویت رزینها استفاده میشد. قایقها و هواپیماهای ساخته شده از این مواد، به فایبرگلاس شهرت یافتند. از دههی 70 قرن بیستم میلادی، با ظهور الیاف جدیدی همچون الیاف کربن، برن[2] و آرامید[3](ترکیبات آروماتیکی از کربن، هیدروژن، اکسیژن و نیتروژن هستند) و به کارگیری زمینههای فلزی و سرامیکی، کاربرد مواد مرکب پیشرفت قابل ملاحظهای یافت [1].
از چند دهه پیش با توسعه فناوريهاي تولید مواد غيرفلزي، این مواد به تدریج وارد صنایع مختلف شد و برای ساخت برخی تجهیزات مختلف صنعتی به کار گرفته شد. در این میان کامپوزیتها به دلیل تنوع در فرآیندهای مختلف ساخت و گوناگوني خواص فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی آنها جایگاه ویژهاي دارند.
- کامپوزیت ها (مواد مرکب)
کامپوزیت یا یک مادهی مرکب، متشکل از دو یا چند جزء است که در ابعاد ماکرو (مقیاس درشت) کنار هم قرار گرفتهاند؛ ولی در عین حال قابل حل در یکدیگر نیستند. به عبارت دیگر ترکیب ماکروسکوپی دو یا چند مادهی مجزا که سطح مشترک مشخصی بین آنها وجود داشته باشد، کامپوزیت گفته میشود. در مهندسی مواد معمولاً در کامپوزیتها یک جزء، به عنوان فاز تقویت کننده است و جزء دیگر که فاز تقویت کننده را در بر میگیرد، نقش زمینه یا همان ماتریس را خواهد داشت. فاز تقویت کننده ممکن است به صورت الیاف، ذرات (حبهای) و یا پولک باشد. معمولاً فاز ماتریس، از یک ماده پیوسته تشکیل شده است. بتن تقویت شده با فولاد و یا اپوکسی تقویت شده با الیاف گرافیتی و … از جمله مواد مرکب مرسوم و پرکاربرد به شمار میآیند. انجمن متالوژی آمریکا کامپوزیت را به این شکل تعریف میکند که به ترکیب دو یا چند ماده مجزا که سطح مشترک مشخصی وجود داشته باشد، کامپوزیت گفته میشود [1].
مواد مرکبی که معمولاً از آنها در صنایع هوافضا استفاده میشود، با عنوان مواد مرکب پیشرفته شناخته میشوند. این نوع مواد دارای تقویت کنندههاییبا قطر کم و کارایی بالا در زمینههای همچون اپوکسی یا آلومینیم هستند. ترکیباتی چون گرافیت/اپوکسی، کولار (نام تجاری الیاف آرامید مقاوم در برابر حرارت)/اپوکسی، برن/ آلومینیم از جمله این مواد مرکب به شمار میآیند که امروزه در انواع صنایع تجاری و نظامی کاربردهای فراوانی یافتهاند [1]. انجام پروژه آباکوس
ماتریس با احاطه کردن تقویت کننده آن را در محل نسبی خودش نگه میدارد. این فاز نمیتواند بارهای خارجی را تحمل کند و نقشی در مقاومت و استحکام کامپوزیت ندارد و تنها بار خارجی را به فیبرها منتقل میکند. تقویت کننده موجب بهبود خواص مکانیکی ساختار میگردد و خواص مکانیکی کامپوزیت مانند مقاومت و سختی مربوط به این فاز می باشد.
بررسيهاي عامي نشان ميدهد كه خواص مواد مركب اغلب به عوامل زير بستگي دارد:
1)خصوصيات موادي ومكانيكي هريك از اجزا
2)درصد وزني اجزا تشكيلدهنده
3)اندازه، شكل وتوزيع اجزاي ناپيوسته
4)ميزان و قدرت پيوند اجزا
5)جهتگيري اجزا مختلف
اجزا مورد استفاده ميتواند از جنس مواد آلي، فلزات و يا سراميكها باشد. بنابراين آزادي انتخاب به گونهاي است كه ميتوان مواد كامپوزيت را با طيفي از خواص و مشخصات گوناگون توليد كرد [1].
[1] Composite Materials
[2] Boron
[3] Aramids
فهرست مطالب
چکیده…………………………………………………………………………………………………………………………………….1
1-1- مقدمه. .3
1-2- کامپوزیت ها (مواد مرکب)……………………………………………………………………………………………..3
1-2-1- انواع مواد مرکب …………………………………………………………………………………………………………5
1-3- اتصال کامپوزیت ها………………………………………………………………………………………………………….7
1-3-1- اتصال چسپی ……………………………………………………………………………………………………………..9
1-3-2- اتصالات مرکب…………………………………………………………………………………………………………….12
1-4-کلیات تحقیق…………………………………………………………………………………………………………………….13
1-5-شرح مختصر فصول پایان نامه…………………………………………………………………………………………..14
فصل 2: مروری بر ادبیات و پیشینه تحقیق
2-1- مقدمه. 16
2-2- معرفی نرم افزار آباکوس…. 16
2-4- ارزیابی مقایسه ای پیشینه تحقیق و تبیین چالش ها 30
3-1- مقدمه. .33
3-2-1- اتصال تک لبه با چسپ… 35
3-3-1- اتصال دو لبه متقارن با چسپ… 42
3-3-2- اتصال دو لبه متقارن مرکب… 42
4-1- معرفی مدل های ساخته شده 45
4-1-2- اتصالات دو لبه متقارن.. 49
4-1-2- اتصالات دو لبه متقارن.. 49
4-2-نتایج حاصل از شبیه سازی.. 50
4-2-2- نتایج بخش مدلسازی اتصال تک لبه. 53
4-2-3- اتصالات دو لبه متقارن.. 64
4-3- تاثیر زاویه الیاف در تنش های موجود در اتصالات… 69
-1-2- اتصالات دو لبه متقارن.. 49
-1-2- اتصالات دو لبه متقارن.. 49
فصل 5:ارزیابی روش پیشنهادی
5-1- مقدمه. 74
5-2- محتوا 75
5-2-1- جمعبندي.. 75
5-2-2- نوآوري.. 77
5-2-3- پيشنهادها 77
منابع و ماخذ………………………………………………………………………………………………………………………………..79
…
پروژه رابطه ضخامت چسب و توزیع تنش و اتصالات ترکیبی چسب-پیچ در کامپوزیت با آباکوس توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد. فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
سفارش پروژه مشابه
درصورتیکه این پروژه دقیقا مطابق خواسته شما نمی باشد، با کلیک بر روی کلید زیر پروژه دلخواه خود را سفارش دهید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.