توضیحات
پروژه شبیهسازی گیرنده و فرستنده و اکوالایزر کانال با متلب
در حالت کلی و بسیار ساده شماتیک یک فرستنده و گیرنده به همراه کانال مخابراتی به صورت زیر است :
فیلتر شکلدهندهی پالس
در این پروژه متلب دادههای ارسالی با عبور از فیلتر شکلدهندهی پالس و بالا رفتن فرکانس توسط مدولاتور ارسال می شود.فیلتر شکل دهنده ی پالس هنگامی که کانال دیپرسیو (dispersive) نباشد از بروز ISI در داده های ارسالی جلوگیری می کند. به این منظور در گیرنده سیگنال دریافتی ابتدا از فیلتری منطبق با فیلتر شکل دهنده ی پالس (match filter) عبور می کند. در گاهی از مواقع از پاسخ تقریبی فیلتر شکل دهنده ی پالس به منظور بالا بردن نرخ ارسال داده در فرستنده استفاده می شود.که در این صورت مقداری ISI در سمت فرستنده معرفی خواهد شد.یک فیلتر معمول شکل دهنده ی پالس، فیلتر raised cosine با پاسخ ضربه ی زیر است:
کانال
سیگنال ارسالی با عبور از کانال بیسیم به گیرنده می رسد. یک مشخص خاص کانالهای بیسیم پدیدهایی به نام محوشوندگی است. محوشوندگی به تغییرات اندازهی سیگنال در حوزهی زمان و فرکانس میگویند. محوشوندگی ناشی از چندمسیره بودن محیط انتقال و یا انعکاس از اجسام موجود در مسیر که موج رادیویی را تحت تاثیر قرار میدهند میباشد.
پدیدهی محوشوندگی به دو نوع کلی تقسیم میشود: محوشوندگی در ابعاد بزرگ(Large-scale fading) و محوشوندگی در ابعاد کوچک(small-scale fading). محوشوندگی در ابعاد بزرگ ناشی از حرکت گیرنده در مسافتهای زیاد است. این محوشوندگی به صورت اتلاف توان سیگنال که تابعی از مسافت و انعکاس با اجسام بزرگ است بر سیگنال تاثیر میگذارد. انعکاس، یک محوشوندگی آهسته است که بوسیله تغییرات توان در مسیر بین گیرنده و فرستنده مشخص میگردد. از طرف دیگر محوشوندگی در ابعاد کوچک به تغییرات سریع توان سیگنال ناشی از تداخلات مسیرهای چندگانه در مسیرّهای کوتاه گفته میشود. با توجه به تعداد مسیرها کانال بیسیم به دونوع فرکانس گزین و هموار در فرکانس تقسیمبندی میشوند. همچنین با توجه به سرعت گیرنده که باعث تغییر پذیری کانال در زمان میگردد کانالها را به دو نوع محوشوندهی سریع و محوشوندهی آهسته تقسیم میکنند.در شکل زیر تقسیمبندی کانالهای محو شونده آورده شده است.
به منظور شبیهسازی گیرنده و فرستنده و اکوالایزر کانال با در نظر گرفتن مدولاسیون 4psk با نمودار منظومهی زیر دادههای تصادفی ارسالی را از یک فیلتر شکلدهندهی پالس با ضریب ، عبور دادیم.دادهّهای ارسالی دارای سیمبل ریت 1MHz میباشند. فیلتر شکلدهندهی پالس نیز با آپ سمپل (Upsample) کردن سیگنال ورودی خود و عبور از فیلتر Raised Cosine سیگنال خروجی با چهار برابر تعداد نمونه ورودی تولید میکند.(Sample Rate=40MHz) سپس با عبور از کانال Rayleigh و اضافه کردن نویز سفید، توسط اکوالایزر های خطی و DF به همسانسازی اثرات کانال بر روی سیگنال پرداختیم.
4PSK Constellation Diagram
به منظور مقایسه نتایج اکوالایزرّهای خطی و DF فیدبک ابتدا تنها کانال را تکمسیره متغیر با زمان و تخت در نظر میگیریم. مشخصات کانال انتخابی در این مرحله به صورت زیر است:
Table: 1 Rayleigh Channel (1 Tab channel)
40 MHz |
Sample Rate |
30 Hz |
Maximum Doppler Shift |
نمونهایی از نتایج شبیه سازی گیرنده و فرستنده و اکوالایزر کانال با متلب
سیگنال دریافتی بعد از عبور از کانال
پروژه شبیهسازی گیرنده و فرستنده و اکوالایزر کانال با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.