توضیحات
در این گزارش با استفاده از کدی که در برنامهی متلب[1] توسعه داده شده است، سه مسالهی خرپای استاتیکی مورد بحث و بررسی و تحلیل اجزاء محدود قرار گرفته است. و طبق گفته پروژه برای هر خرپای دو بعدی و سه بعدی مثال حل شده است. و در مثال آخر تاثیر وجود شرایط مرزی حرارتی و وجود تنش حرارتی هم در نظر گرفته شده است. همچنین با استفاده از نرمافزار اجزاء محدود، نتایج بدست آمده از کد نوشته شده مورد اعتبارسنجی قرار گرفته است که نتایج حاصله، نشان از دقت کد توسعه داده شده دارد. موارد مورد بررسی در این گزارش شامل استخراج ماتریس سختی برای المانها و کل خرپا، بدست آوردن جابهجایی گرهها، تنشهای موجود در هر المان و نیروهای المانهای خرپا میباشد.
واژههای کلیدی:
تحلیل خرپا، خرپا ، MATLAB، اجزا محدود1
فهرست عناوین
1.1 انواع تحلیل خرپا 1
1.2 انواع خرپای استاتیکی.. 2
1.3 تحلیل خرپا 4
2 تعریف مساله. 5
2.1 مسئله اول.. 5
2.2 مسئله دوم. 6
2.3 مسئله سوم. 6
2.4 مسئله چهارم(تنش حرارتی) 7
3 حل مسائل.. 8
3.1 مسئله اول.. 14
3.1.1 ارائه نتایج.. 14
3.2 مسئله دوم. 17
3.2.1 ارائه نتایج.. 18
3.3 حل مسئله سوم. 22
3.3.1 ارائه نتایج برای مسالهی سوم. 23
3.4 حل مسئله چهارم(با شرایط حرارتی) 25
3.4.1 ارائه نتایج.. 26
4 نتیجه گیری.. 28
منابع و مراجع.. 29
1 مقدمه
سازههای خرپایی[1] یک دستهی خاص از سازهها هستند که در آنها عضوهای مستقیم[2] و بلند و باریک[3] در مفصلها به هم متصل شدهاند. در این سازهها فرض میشود که عضوها به گونهای به مفصل وصل میشوند که قابلیت چرخش داشته باشند که نهایتا با استفاده از ملاحضات تعادلی مشاهده میشود که اعضای یک خرپا رفتاری همانند یک میله[4] از خود نشان میدهند، یعنی تنها میتوانند نیروی محوری در تنش یا کشش را تحمل کنند[1]. در این گزارش کدی با ساختار سابروتینی و عام برای خرپاهای دو بعدی وسه بعدی و هم چنین با درنظر گرفتن وجود شرایط مرزی حرارتی توسعه داده شده است که با وارد کردن مشخصات و ورودیهای هر خرپای بعد از انجام محاسبات نتایج را به صورت خروجی به کاربر میدهد. همچنین برای مسائل مورد نظر تحلیل نرمافزاری صورت گرفته و نتایج حاصل شده مورد مقایسه قرار گرفته است.
1.1 انواع تحلیل خرپا
خرپا شامل دو تحلیل استاتیکی و دینامیکی است. در تحلیل استاتیکی خرپا، با توجه به نوع اتصال اعضا که پین[5] است مسئله محدود به تعیین یک دسته نیرو که بر یک اتصال وارد میشوند میباشد. اما اگر همان خرپا در معرض بارهای دینامیکی قرار گیرد علاوه بر نیروهای محوری، نیروهای اینرسی ممان خمشی نیز ایجاد میکنند، البته ممان در مفصلها همچنان صفر در نظر گرفته میشود. برای تحلیل دینامیکی خرپاها نیاز به استخراج ماتریسهای سختی، دمپینگ و جرم سازهی مورد بررسی است[2]. در این گزارش خرپاها از نگاه استاتیکی مورد تحلیل قرار گرفته اند که شناخت و درک تحلیل استاتیکی پیش زمینهای برای توسعهی خرپاهای دینامیکی است.
1.2 انواع خرپای استاتیکی
اعضای اکثر سازههای خرپایی مدرن به صورت الگوی مثلثی هستند، به این خاطر که این نوع خرپا از نظر هندسی پایدار میباشد و بر اثر نیروهای خارجی فرو نمیریزد. در حالیکه خرپاهای مستطیلی به صورت ناپایدار عمل میکنند و تحت کوچکترین بار عرضی فرو میریزند
تحلیل المان دو نیرویی
خرپا مجموعهای از عضوهای میلهایست که با اتصال لولا به هم وصل شدهاند. از انجاییکه این اتصالات خمش تحمل نمیکنند، هر کدام از اعضا یک عضو دونیرویی خواهد بود. بدین معنیکه نیروی دو سر هر میله در راستای دو گره، مساوی و در خلاف جهت یکدیگر میباشند. در نتیجه هر عضو مانند یک المان دو نیرویی عمل میکند. زمانی که یک خرپا به صورت دو بعدی تحلیل میشود، برای هر المان دو گره دو درجه آزادی خواهیم داشت که نهایتا یک المان چهار درجه آزادی داریم. در ادامه به حل یک المان دونیرویی با دو درجه آزادی برای هر گره، با استفاده از تئوری ماتریس سختی شرح داده خواهد شد.
تحلیل المان و ماتریس سختی
مطابق Error! Reference source not found. یک المان دو نیرویی در نظر بگیرید.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.