توضیحات
پروژه ساخت برنامه تیونر (کوک کن) برای ساز گیتار با متلب:
Pitch یک ویژگی مهم از سیگنال صدا است خصوصا برای سیگنالهای شبه پریودیک مانند صدای انسان و بیشتر ابزارآلات موسیقی. Pitch فرکانس لرزشی منبع صدای سیگنال های صوتی یا همان تارهای صوتی را نمایش می دهد. به عبارت دیگر pitch فرکانس پایه ی سیگنال صوتی است. به طور معمول مشاهده ی پریود پایه در یک سیگنال صوتی شبه پریودیک مشکل نیست. در یک کلیپ سه ثانیه ای می توان یک فریم با 256 نمونه را رسم و پریود پایه آن را به سادگی مشخص نمود که در شکل زیر نشان داده شده است.
در این شکل خط قرمز شکل موج یک فریم از نقاط نمونه را نشان میدهد که 5 دوره تناوب پایه را شامل می شود. از آنجا که فاصله بین این دو نقطه در خط قرمز 182 واحد است فرکانس پایه به صورت رابطه زیر محاسبه می شود:
از لحاظ مفهومی، آشکارترین نقطه نمونه در یک دوره تناوب پایه به عنوان pitch mark شناخته می شود . معمولا pitch mark ها نقاط مینیمم و ماکزیمم های محلی در شکل موج صوتی انتخاب می شوند.
به علت تفاوت ها در فیزیولوژی، دامنه های pitch برای افراد مذکر و مونث با یکدیگر متفاوت است. در واقع از ویژگی pitch به عنوان بم یا زیر بودن صدا استفاده می شود . برای همین منظور در این پروژه مقدار پیچ هر صوت گرفته می شود و مقدار آن با فرکانس مرجع هر سیم مقایسه می شود اگر مقدار آن بیشتر یعنی صدا زیرتر است و اگر کمتر از مقدار فرکانس اصلی باشد، بم تر است.
برای صداهای نمونه، 7 صدای زیر و 7 صدای بم از هر6 سیم ضبط شد و به متلب برای تست داده شد، از میان 84 صدای نمونه تنها 4 نمونه اشتباه تشخیص داده شد.
برای محاسبه پیچ، از سیگنال اتوکرولوشن گرفته می شود و از مقدار ماکزیموم تا انتها در نظر گرفته می شود. سپس طبق فرمول بالا مقدار را به جای 182، ماکزیموم فرکانس که در اینجا 1000 در نظر گرفته شده ، و یک بار هم به ازای مینیموم فرکانس در اینجا 40 در نظر گرفته شده است محاسبه می شود سپس مقادیر اتوکرولوشن را تنها میان این دو بازه در نظر می گیریم و ماکزیموم آن را می یابیم.
در نهایت این مقدار را در فرمول fs/(maxi-1) جای maxi قرار میدهیم. و فرکانس پیچ بدست می آید. فرکانس با رابطه Pitch=69+12*log2(ffs/440); به واحد سمیتون تبدیل میشود.
نتیجه خروجی برنامه در متغیر final قرار دارد که با کلیک بر روی آن مقادیر بم یا زیر بودن صداهای مربوط به هر سیم را می توانید مشاهده کنید. این متغیر 12 ستون دارد که در هر سیم به ترتیب بم یا زیر بودن تیونر که برنامه باشد و ستون بعد آن بم یا زیر بودن واقعی صداها را نشان میدهد این دو ستون به ترتیب برای 6 سیم در نظر گرفته شده است. به ترتیب می ، سی، سل، ر، لا، می.
نکات قابل ذکر:
- پروژه ساخت برنامه تیونر (کوک کن) برای ساز گیتار با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایل های پروژه به صورت کامل به همراه فایل راهنما بلافاصله پس از خرید فایل در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
سفارش پروژه مشابه
درصورتیکه این پروژه دقیقا مطابق خوسته شما نمی باشد، با کلیک بر روی کلید زیر پروژه دلخواه خود را سفارش دهید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.