توضیحات
شبیه سازی برخورد سازه (زلزله) با متلب
یکی از معروف ترین طیف های پاسخ که کاربرد فراوانی در رشته مهندسی عمران دارد, طیف جابجایی می باشد. این طیف مقدار ماکزیمم جابجایی سازه را برای مقادیر مختلف پریود ارتعاشی آن (T) با در نظر گرفتن میرایی ثابت برای آن سازه نشان می دهد.
در صورت استفاده از طیف جابجایی برای دو سازه مجاور، مقدار ماکزیمم جابجایی نسبی سازه ها در برابر پریود ارتعاش طبیعی آن دو رسم می گردد. رو آنگ – راسامی و کاواشیما طیف جابجایی نسبی سازه ها را با حضور اثر Pounding مورد مطالعه قرار دادند. با استفاده از این طیف می توان تاثیر برخورد سازه ها را بر روی جابجایی آنها مورد ارزیابی قرار داد.
جان کوئسکی در سال 2006، مفهوم طیف پاسخ نیروی ضربه را برای دو سازه مجاور ارائه نمود. در این طیف مقدار ماکزیمم نیروی برخورد سازه ها در برابر پریود ارتعاش طبیعی آنها و یا فرکانس ارتعاشی سازه ها رسم می گردد. وی در مطالعات خویش دو سازه مجاور یک درجه آزادی را تحت اثر رکوردهای لرزه ای مورد بررسی قرار داد. بر خلاف طیف حاصل برای سازه هایی که به صورت غیر وابسته ارتعاش می کنند و شکل طیف به میرایی سازه بستگی دارد٬ طیف پاسخ نیروی ضربه علاوه بر مقدار میرایی سازه ها به جرم آن ها و درز انقطاع بین سازه ها نیز وابسته می باشد.
با وجود مدل های مختلف برای مدل سازی برخورد سازه ها، انتخاب مدل مناسب که نیروی برخورد را به صورت دقیق بیان نماید، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. با مقایسه این مدل ها، به دقت زیاد مدل ویسکو الاستیک غیرخطی در شبیه سازی برخوردها و قابلیت آن برای در نظر گرفتن اتلاف انرژی رخ داده در طول برخورد پی می بریم. به علت موارد ذکر شده، در این پروژه برخورد سازه ها با استفاده از مدل ویسکو الاستیک غیر خطی که از ترکیب یک فنر غیر خطی تابع قانون تماسی هرتز و میراگر غیرخطی تشکیل یافته است، شبیه سازی می گردد. فرمول های به دست آمده برای این مدل بار دیگر یادآوری می گردد.
مقادیر و که پارامتر سختی برخورد و نسبت میرایی برخورد می باشند، بر مبنای نتایج آزمایشات انتخاب شده اند.
به منظور حل عددی معادلات فوق از برنامه نویسی در محیط Matlab و برای بررسی نمونه ها از موارد ضربه زدن ساختمان های مجاور هم با اختلاف طبقاتی پرداخته می شود. برای انجام این کار پلان های متعارفی، برای ساختمان های مورد بررسی انتخاب شده طراحی می شوند. روش به کار رفته در این پروژه، روش Runge-Kutta می باشد. گام های زمانی برابر با 005/0 ثانیه ای برای حل معادله اعمال گردیده است.
دلیل استفاده از این روش و رویکرد گام به گام اعمالی در حل معادلات، در بخش های آتی تشریح می گردد.
…
شبیه سازی برخورد سازه (زلزله) با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.