توضیحات
عنوان: تحقیق تصفیه داخلی و خارجی آب ورودی به بویلر
- 1- مقدمه
- 2- دیگ بخار یا بویلر
- 3- انواع دیگهای بخار
- 3-1- تقسیم بندی بر اساس تیپ و شکل
- 3-2- تقسیم بندی برا اساس ظرفیت
- 3-3- تقسیم بندی از نظر سیرکولاسیون سیال عامل
- 4- اهمیت آب در صنعت
- 5- تصفيه آب به منظور توليد بخار
- 6- شیمی تصفیه آب
- 7- تصفیه آب دیگ بخار
- 7-1- مرحله رفع کدورت (شفاف سازی)
- 7-2- مرحله ته نشین سازی
- 7-3- مرحله فیلتراسیون
- 7-4- مرحله تبادل یونی
- 7-5- مرحله هوازدایی
- 7-6- مرحله تصفیه داخلی
- 8- بهسازي شيميايي داخلي ديگهاي بخار
- 8-1- رسوب دادن کلسیم و منیزیم
- 8-2- شلاته کردن کلسیم و منیزیم
- 9- جلوگیری از خوردگی دیگ بخار
- 9-2- قلیاییت
- 9-3- حذف کنندههای اکسیژن
- 10- جلوگيري از خوردگي تنشي
- 11- جلوگیری از carry Over و تشکیل رسوب سیلیس
- 12- زلال سازي آب ديگ بخار
- 12-1- جلوگيري از تشكيل كف در ديگ هاي بخار
- 13- بازدارنده هاي خوردگي براي سيستم هاي كندانس بخار
- 14- سختی گیری آب
- 15- انتخاب سختی گیر
- 16- جمع بندی
- فهرست اشکال
- شکل (1) انواع دیگ های بخار
- شکل (2) فرآیند شفاف سازی
- شکل (3) نوعی از دستگاه ته نشین کننده
- شکل (4) فیلتر با فشار عمودی
- شکل (5) نمایی از ستون تبادل یونی
- شکل (6) مرحله هوازدایی در تصفیه آب برای دیگ بخار
- شکل (7) خوردگی در سطح
مقدمه
کيفيت آب تغذيه ورودي به ديگ از اهميت بالايي برخوردار است. اين آب بايد در دماي صحيح معمولاً بالاتر از 80 درجه سانتیگراد باشد تا از شوک حرارتي جلوگيري شود و عملکرد ديگ را مختل ننمايد. همچنين آب ورودي بايد داراي سختي کم و کيفيت بالا باشد تا از صدمه به ديگ جلوگيري شود. آب معمولي و آب شهري جهت استفاده در ديگ بخار مناسب نبوده و ميتواند به سرعت باعث تشکيل رسوب و جرم شود، در نتيجه راندمان ديگ پائين آمده و امکان کثيف شدن و مرطوب شدن بخار وجود خواهد داشت و همچنين عمر کاري ديگ نيز پائين خواهد آمد. بنابراين آب ورودي بايد سختي گيري و هوازدائي شده و ناخالصيهاي آن با افزايش مواد شيميايي احيا کننده از خاصيت اکسيد کنندگي آن کاسته شده باشد.
دیگ بخار یا بویلر
همزمان با ورود بشر دوران صنعتی که با استفاده گستردهتر انسان از نیروی ماشین در اوایل قرن هجدهم میلادی آغاز شد تلاشهای افرادی نظیر وات، مارکیز و … از انگلستان در ارتباط با گسترش بهره برداری از نیروی بخار و طراحی و ساخت دیگهای بخار شروع شد، دیگهای بخار اولیه از ظروف سربسته و از ورقهای آهن که بر روی هم برگردانده و پرچ شده بودند و شامل اشکال مختلف کروی و با مکعب بودند ساخته شدند. این ظروف بر روی دیوارهای آجر بر روی آتش قرار داده شده و در حقیقت برون سوز محسوب میشدند. این دیگها در مراحل آغاز بهره برداری تا فشار حدود یک بار تأمین مینمودند که پاسخگوی نیازهای آن دوره بود ولی به علت تشکیل رسوب و لجن در کف دیگ که تنها قسمت تبادل حرارت آب با شعله بود، و با بروز این مشکل، دمای فلز به آرامی بالا رفته و موجب تغییر شکل و دِفرمه شدن فلز کف و در نتیجه ایجاد خطر انفجار میشد. همزمان با نیاز به فشارهای بالاتر بخار توسط صنایع، روند ساخت دیگهای بخار نیز تحولات بیشتری را تجربه نمود. بدین جهت برای دستیابی به بازده حرارتی بیشتر، نیاز به تبادل حرارتی بیشتری احساس میشد، در نتیجه سطوح در معرض حرارت با در نظر گرفتن تعداد زیادی لوله باریک که در آنها گازهای گرم، جریان داشتند و اطراف آنها آب وجود دارد، افزایش یافتند. این دیگها با داشتن حجم کمتر راندمان مناسبی داشتند. دستگاههايي كه بخار را به آب تبديل ميكنند اصطلاحاً ديگ بخار گويند اين دستگاهها انرژي لازم براي تبديل فاز آب به بخار را از انواع سوختهاي فسيلي، تشعشعي و يا الكتريكي فراهم ميكنند. با توجه به دما و فشاري كه بخارات توليد ميشوند، انواع متفاوت و كاربردهاي مختلفي دارند. به مجموعهای که دیگ بجار جزئی از آن میباشد مولد بخار گویند، اکثر مولدهای بخار امروزی بخار داغ با فشار بالا 165 تا 240 بار تولید میکنند، باستثناء مولدهای بخار هستهای که به علت استفاده از آب فشرده بخار اشباع، با فشار پایین 70 بار تولید مینمایند.
توجه:
- برای دانلود فایل word کامل متن از گزینه افزودن به سبد خرید بالا استفاده فرمایید.
- لینک دانلود فایل بلافاصله پس از خرید بصورت اتوماتیک برای شما ایمیل می گردد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.