توضیحات
مقدمه
تدوين معيار مصرف انرژي، يكي از مهمترين اقدامات مديريت مصرف جهت تعيين چارچوب مناسب براي اعمال قوانين و دستورالعملها و پي شبيني هاي مربوط به تقاضا و برنامه ريزي جهت توليد انرژي متناسب با آن ميباشد. بررسي تجربيات كشورهاي پيشرفته جهان نشان مي دهد كه طي ساليان گذشته، معيارها و دستورالعملهاي متعددي براي مصرف انرژي در بخشهاي مختلف صنعتي، خانگي، تجاري و عمومي به منظور برنامه ريزي در راستاي برآورده شدن سياستها و رشد اقتصادي آنها، تدوين گرديده است. نتايج حاصل از اين مطالعات نشان مي دهند كه نخستين گام در راستاي بهينه سازي مصرف انرژي براي هر مجموعه از مصرف كنندگان انرژي، شناخت وضعيت موجود آنها و بررسي پتانسيلهاي قابل حصول جهت بهبود وضعيت از طريق تهيه دستورالعملها، استانداردها و يا برچسبهاي انرژي ميباشد. بر اين اساس طي ساليان اخير تقريبا در تمامي كشورهاي پيشرفته جهان، استانداردها و برچسبهاي مصرف انرژي براي بسياري از تجهيزات انرژي بر و ساختمانهاي با كاربري هاي مختلف تدوين و مورد بهره برداري قرار گرفته است. اثرات اين تدوين استانداردها و برچسبهاي مصرف انرژي بر كاهش مصرف گروههاي مختلف در سطح جهان، به انداز هاي قابل توجه بوده كه روند استانداردسازي در اين زمينه با سرعت چشمگيري در حال رشد و توسعه مي باشد.
بر اين اساس طي سالهاي گذشته در كشورمان نيز برچسبهاي مصرف انرژي براي بسياري از تجهيزات انرژي بر تدوين گرديده كه در حال حاضر در حال اجرا م يباشند. هر چند كه نتايج تدوين استاندارد و برچسبهاي مصرف انرژي در كشور تا حدودي قابل قبول بوده است، اما هنوز پتانسيلهاي بسيار بالايي جهت كاهش مصرف انرژي در سطح گروههاي مختلف مشتركين وجود دارند كه لزوم تداوم و افزايش ظرفيت استانداردسازي را در سطح كشور كاملا روشن مي نمايند.
بر اساس اطلاعات مندرج در سايت “مديريت اطلاعات انرژي” دپارتمان انرژي آمريكا، متوسط ساليانه مصرف انرژي الكتريكي در ساختمانهاي مسكوني اين كشور در سال 2007 برابر با 45 كيلووات ساعت بر مترمربع بوده است. اين در حاليست كه مقدار متوسط شاخص مذكور براي ساختمانهاي اداري اين كشور برابر با 203 كيلووات ساعت بر مترمربع ارائه شده است. همچنين متوسط مصرف انرژي الكتريكي ساختمانهاي مسكوني و تيپ متوسط ساختمانهاي اداري داراي سيستم تهويه مطبوع در كشور انگلستان به ترتيب برابر با 38 و 226 كيلووات ساعت بر مترمربع تعيين گرديده اند. علاوه بر آن متوسط ساليانه كل مصرف انرژي تحويلي در ساختمانهاي مسكوني و اداري كشور آمريكا به ترتيب برابر با 130 و 370 كيلووات ساعت در سال بر مترمربع ذكر گرديده اند.
بررسي وضعيت مصرف انرژي در ساختمانهاي اداري كشورمان و مقايسه آن با كميتهاي مربوط به ساختمانهاي مسكوني نيز تفاوتهاي قابل توجهي را ميان اين ساختمانها نمايش میدهد. بر اساس نتايج مربوط به متوسط وزني مصرف انرژي الكتريكي در جامعه نمونه گسترده اي از ساختمانهاي اداري كشور در اقليمهاي مختلف آب و هوايي، شاخص متوسط مصرف ساليانه انرژي الكتريكي براي اين ساختمانها برابر با 59 كيلووات ساعت بر مترمربع ، تعيين گرديده است. اين در حاليست كه بر اساس اطلاعات آمار تفصيلي صنعت برق در سال 1387 متوسط مصرف برق مشتركين خانگي كشور برابر با 2843 كيلووات ساعت بوده كه با فرض متوسط 80 تا 100 مترمربع زيربناي واحدهاي مسكوني ، شاخص مربوطه در محدوده 28 تا 35 كيلووات ساعت بر مترمربع تغيير خواهد نمود. بدين ترتيب متوسط مصرف برق مشتركين اداري كشور نزديك به دو برابر متوسط مصرف برق مشتركين خانگي مي باشد كه لزوم تدوين معيار مصرف و برچسب انرژي مجزا را براي آنها كاملا روشن مي نمايد. اين اختلاف در خصوص مصرف ساير حاملهاي انرژي (سوختهاي فسيلي) نيز برقرار میباشد. علاوه بر آن شرايط بهره برداري از ساختمانهاي اداري و مسكوني و پروفايل كاري آنها بسيار متفاوت بوده و بدليل تضاد در ماهيت مالكيتهاي آنها (مالكيت شخصي در ساختمانهاي مسكوني و مالكيت غير شخصي در ساختمانهاي اداري) رفتار مصرفي افراد حاضر در آنها نيز بسيار متفاوت ميباشند.بدين ترتيب لزوم مجزا بودن فرآيندهاي تدوين معيار مصرف و برچسب انرژي براي ساختمانهاي با كاربريهاي مختلف كاملا بديهي به نظر مي رسد. با توجه به وضعيت نابسامان مصرف انرژي در ساختمانهاي اداري كشور و امكان كنترل راحتتر اين ساختمانها از طريق اعمال قوانين و دستورالعملهاي دولتي، در پروژه حاضر اين دسته از ساختمانها در اولويت تدوين معيار مصرف و برچسب انرژي قرار داده شد ه اند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.