توضیحات
پروژه آماده طراحی دال دوطرفه با SAFE
دال بتنی، یک عضو سازهای در ساختمانهای امروزی است. دالهای افقی بتنی مسلح، معمولاً دارای ضخامتی بین ۱۰ تا ۵۰ سانتیمتر بوده و عمدتاً در سقف طبقات به کار برده میشوند. از دالهای نازکتر نیز به عنوان سنگفرش استفاده میگردد.
در بسیاری از ساختمانهای مسکونی و صنعتی، هنگام ساختن طبقهٔ هم کف، از پی یا خاک زیر ساختمان، به عنوان تکیهگاه برای دالهای بتنی ضخیم استفاده میشود. در ساختمانهای بلندمرتبه و آسمان خراشها نیز با قرار دادن دالهای بتنی پیشساختهٔ کم ضخامت در بین قابهای فولادی، سقف هر یک از طبقات را درست میکنند.
برای افزایش نسبت مقاومت به وزن دالها، تعدادی روش طراحی وجود دارد. در همهٔ این طرحها، سطح بالایی دال به صورت مسطح و صاف بوده و سطح پایینی نیز به حالتهای زیر ساخته میشوند:
-
موجدار که برای ساختن آن معمولاً بتن را در یک سینی فولادی موجدار میریزند. در این نوع از دال، مقاومت و خمش در مقابل وزن خود دال مقدار مناسبی دارد. دال موجدار را در جهت کوتاه و از سمتی به سمت دیگر استفاده میکنند.
-
دال دندانهای (یکطرفه) که مقاومت قابل توجهی در یک جهت دارد.
-
دال کلوچهای (دوطرفه) که در هر دو جهت، دارای مقاومت بالایی است.
طراحی آرماتورها
-
در دالهای یکطرفه، لنگر مقاوم تقویتی، تنها درجهت کوتاه لازم است. زیرا لنگر در محور کوتاه آنچنان دارای مقدار کمی است که میتوان از آن صرف نظر نمود. در صورتی که نسبت طول جهت بلند دال به جهت کوتاهتر، بیشتر از ۲ باشد، میتوان دال را به صورت یک طرفه در نظر گرفت.
-
اما در دالهای دو طرفه، در هر دو جهت، به لنگر مقاوم تقویتی نیاز است. اگر نسبت طول جهت بلند به کوتاه، کوچکتر از ۲ باشد، آنگاه باید لنگر هر دو جهت را در طراحی بررسی کرد.
نکات قابل ذکر:
- پروژه آماده طراحی دال دوطرفه با SAFE توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده است.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.