توضیحات
پروژه پیش بینی قیمت سهام بانک انصار با منطق فازی با متلب :
در این پروژه سه سیستم فازی شبیه سازی شده است.
Project1: در این پوشه سیستم فازی دقیقا بر اساس روابط داخل مقاله شبیه سازی شده است و نتایج به صورت شکل آمده است. در ضمن دیتاهای مربوط به بانک نیز رسم شده اند.
Project2: در این پوشه سیستم فازی بر اساس جدول قوانینی که در شکل 4 مقاله آمده است تمامی شکل ها دوباره به دست آمده است.
Project3: در این قسمت با توجه به شکل 5 مقاله که تنها از 4 قانون استفاده شده است دوباره سیستم شبیه سازی و پیاده سازی شده است.
در هرکدام از پوشه ها یک فایل main قرار دارد که با اجرای آن سیستم فازی مربوط به آن پوشه لود می شود و می توانید دیتاها را مشاهده کنید.
برخی از تصاویر پروژه پیش بینی قیمت سهام
ترجمه قسمتهای اول مقاله:
چکیده
فرآیند تصمیمگیری در معاملات سهام، فرآیندی پیچیده است. تعدادی شاخصهای تکنیکال وجود دارند که معاملهگران برای مطالعهی روند بازار از آنها استفاده کرده و بر اساس مشاهدات خود اقدام به خرید و فروش میکنند. این تحقیق در تلاش برای استقرار استنتاج فازی در بازار سهام میباشد. برای این منظور با استفاده از چهار شاخص مورد استفاده در تحلیلهای تکنیکال، جهت مقابله با احتمالات، به فرآیند تصمیمگیری کمک میکنند. چهار شاخص تکنیکال عبارتند از، میانگین متحرک همگرایی/واگرایی (MACD)، شاخص قدرت نسبی (RSI)، اسیلاتور استوکاستیک (SO)، و حجم متعادل (OBV). قوانین فازی ترکیبی از قوانین تجاری مورد استفاده برای هر یک از شاخصها هستند که به عنوان متغیر ورودی سیستم فازی و همهی چهار شاخص تکنیکال مورد استفاده قرار گرفته، توابع عضویت نیز تعریف شدهاند. نتیجهی این توصیه نامه، خرید، فروش و یا نگهداشت میباشد. دادها از دو بانک نیجریهای جهت آزمایش و ارزیابی سیستم جمعآوری شده است. سپس شاخصهای تکنیکال برای هر داده محاسبه شده است و با استفاده از شاخصهای تکنیکال محاسبه شده، آزمایش به مدت دو ماه انجام شده است. هنگامی که خروجی با دادههای حقیقی جمعآوری شده از بورس اوراق بهادار نیجریه مقایسه شود، سیستم توصیههایی دربارهی زمان خرید، فروش و یا نگهداشت ارائه میکند. بنابراین، هنگامی که ترکیبی از توصیهها با مهارتهای فردی تجاری وجود داشته باشد، سیستم میتواند به عنوان مدلی موثر در بازار سهام عمل کند.
- مقدمه
1.1 شرح مسئله
بازار سهام یکی از جذابترین مکانهای سرمایهگذاری است، به ویژه برای معاملهگران، زیرا مکان تجاری مناسبی را برای سرمایهگذاریهای سودآور بلند مدت و کوتاه مدت فراهم میآورد. این بازار برای شرکتها نیز با اهمیت است، زیرا یکی از منابع اصلی آنها برای ازدیاد سرمایه است. با این حال، معاملات سهام بسیار پر مخاطره است. فرآیند تصمیمگیری در بازار سهم بسیار حساس و با اهمیت است، زیرا این تصمیمات باید به شکل درست و در زمان درست گرفته شوند (Ahmed, Raaffat, & Nevins 2007). همچنین، به علت سودآوری بالایی که از بازار سهام انتظار میرود، هدف سرمایهگذاری عامهپسندی است. با این حال، تجربیات اخیر نشان میدهد که هرچه میزان سودآوری مورد انتظار بالاتر باشد، میزان ریسک آن نیز بالاتر خواهد بود. (Kou, Chen, & Hwang, 2001; Vincent & Bamiro, 2013) بنابراین تحقیقات متعدد، سیستمهای پشتیبانی تصمیمگیری مختلفی را به منظور ارائهی پیشبینیهای مطلوب برای معاملهگران، بوجود آورده است. با وجود دسترسی عظیم به اطلاعات بازار سهام (که از طریق اینترنت ممکن شده است) کار سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری دشوارتر شده است، زیرا آنها میبایست دادهها را جمعآوری، تحلیل و فیلتر کرده، و سپس بر اساس چندین داده اقدام به تصمیمگیری نمایند. این اطلاعات شامل، اطلاعات تاریخی مالی، اطلاعات فعلی و اطلاعات اقتصادی اظهار شده میباشد. به منظور داشتن تجارتی موفق در بازارهای مالی، توسعهی مدلها به طریقی که حالتهای مختلف بازار را شناسایی و بر اساس آن تصمیمات را اصلاح نمود، با اهمیت خواهد بود (Jan, Uzay, & Willien, 2004).
یک مطالعه، مدلهای مختلف ارائه شده (در طول این سالها) به منظور شناخت، نظارت و پیشبینی بازار سهام را مورد مطالعه قرار داده است. این مدلها به خانوادهی مدلهای استوکاستیک تعلق داشته و شامل ARCH، GARCH و مدلهای ناپایدار آماری میباشد (Nicholis & Sumpter, 2011). صرف نظر از مدلهای آماری مورد استفاده به منظور شناخت و پیشبینی نوسانات موجود در بازار سهام، توجهات بسیاری نیز به برنامههای کاربردی در ارتباط با تکنیکهای هوش مصنوعی مختلف شده است (همانطور که توسطPreethi و Santhi(2012) مورد مطالعه قرار گرفته).بسیاری از محققان نیز بر روی تحلیلهای تکنیکال تمرکز کردهاند، زیرا این روش نرخ سرمایهگذاری را بهبود میبخشد (Cheung & Kaymak, 2007; Ahmed et al., 2007; Dourra & Siy, 2002; Simutis, 2000, Refenes, Burgess, & Bentz, 1997; Sotiris, Skiada, & Jiannis, 1999; Lin, Chin-Shien, Khan, Ali, Huang, & Chi-Chung, 2002; Zhou, Xu, Shen, Don, & Ming, 2004).
بنابراین، شناخت بازار و توانایی پیشبینی آیندهی نزدیک از مهارتهای مطلوب هر سرمایهگذار میباشد (Potvin, Soriano, & Vallée, 2004). هدف این تحقیق حل این مشکل تهدید کننده در امور سرمایهگذاری است و در این راه از مدل شاخصهای استنتاجی ساده برای سادهسازی محیط پیچیدهی بازار، به منظور ارائهی توصیههای قابل اعتماد به سرمایهگذاران، استفاده شده و بر این اساس ابزار پشتیبانی ارزشنمدی فراهم آمده است. برای انجام این کار از منطق فازی برای انجام فرآیند تصمیمگیری، بر اساس ورودیهای بدست آمده از شاخصهای تحلیلی تکنیکال، استفاده شده است.
1.2 اصلاح روشها برای پیشبینی بازار سهام
روشهای بسیاری برای مطالعه و شناخت بازار سهام بکار گرفه شده است. این روشها را میتوان به روشهای آماری، شبیهسازی بازار بر اساس عامل مصنوعی و تکنیکهای هوش مصنوعی، طبقهبندی نمود.
1.2.1 روشهای آماری
Nicholis و Sumpter(2011) روشهای آماری مختلفی که (در طول سالها) به منظور شناخت، نظارت و پیشبینی بازار سهام توسعه یافتهاند، را مورد مطالعه قرار دادهاند. این مدلها به خانوادهی مدلهای استوکاستیک تعلق داشته و شامل ARCH، GARCH و مدلهای ناپایدار آماری میباشد. GARCH، مخفف واریانس ناهمسانی شرطی اتورگرسیو تعمیم یافته است. کلمهی “اتورگرسیو” بیانگر مکانیزم بازخوردی است که مشاهدات گذشته را با مطالعات کنونی در هم میآمیزد. کلمهی “شرطی” بیانگر این است که واریانس یک وابستگی به گذشته نزدیک دارد. کلمهی “ناهمسانی” بیانگر یک واریانس متغیر با زمان (ناپایدار) است. مدلهای GARCH که توسط Bollerslev (Bollerslev, 1986) معرفی شدهاند، مدلهای ARCH ارائه شده توسط Engle (Engel & Robert, 1982) را به منظور در بر گرفتن اتورگرسیو (AR) و همچنین شرایط میانگین تحرک (MA) تعمیم داده است. این مدلها فرض میکند که واریانس بازده فعلی بازار، تابعی از میزان بازدهیهای پیشین است.
1.2.2 روشهای مدلسازی بر اساس عامل
روش دیگر موجود، مدلسازی بر اساس عامل از بازارهای سهام است، که از موسسهی Santa Fe (Palmer et al., 1989) سرچشمه گرفته است. بازارهای سهام مصنوعی، مدلهایی از بازارهای مالی هستند که برای مطالعه و شناخت پویایی بازار از آنها استفاده میشود. آنها را میتوان مانند هر بازار سهام دیگری که در آن قیمتها در نتیجهی اندرکنش شرکتکنندگان تشکیل میشود، مشاهده نمود. Palmer, Brain, Holland and LeBaron (1994) اولین نمونه از بازار سهام مصنوعی را ارائه نمودهاند. مدل بازار سهام Santa Fe که آنها ارائه کردند شامل یک بازار محاسباتی مرکزی و تعدادی عامل میباشد. عاملها الگوهایی را در قیمتها شناسایی کرده و مدلهایی ایجاد نموده و بر اساس آن اقدام به معامله میپردازند. Lux and Marchesi (2000) در مورد عاملهای محدود متمرکز شدهاند. آنها عاملها را در گروهایی مدلسازی کرده، و در پاسخ به تفاوتهای مشاهده شده در سودآوری، گروهها را بین انواع مختلف معاملهگران (از خوشبین به بدبین، و بلعکس) تغییر میدهند. دیگر مدلهای مبتنی بر عامل را میتوان در Chen and Chung-Chi (2005); Zou et al. (2005); Ozun (2006); Feng et al. (2012) and Kato (2012، مشاهده نمود.
نکات قابل ذکر:
- پیش بینی قیمت سهام بانک انصار با استفاده از منطق فازی با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایل های پروژه به صورت کامل به همراه گزارش پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
علی اکبر حسینی –
پروژه کاملی هست
بخصوص اینکه ترجمه مقاله رو هم داره