توضیحات
پروژه شبیه سازی تقسیم بندی تصاویر مغز مبتنی بر خوشه بندی فازی با متلب:
این پروژه تشخیص تومور مغزی توسط مدل مخفی مارکوف با متلب یکی از انواع شبکه عصبی پیشرفته می باشد. تحقیق پیش رو بر روی دیتابیس BRAINIX اعمال شده است. این بانک شامل 62 تصویر MRI می باشد که از این بین 31 دارای تومور مغزی و 31 تصویر بدون تومور بطور تصادفی انتخاب شده است. این تصاویر بصورت مجزا در زیر نمایش داده شده اند:
الگوریتم پیشنهادی
در شکل زیر الگوریتم پیشنهادی بصوت شماتیکی نمایش داده شده است که در ادامه به تفضیل در باره هر کدام از بلوکهای آن توضیح داده خواهد شد. همچنین کد شبیه سازی قسمت های مختلف این الگویتم در ضمیمه شماره 1 آورده شده است.
طبق الگوریتم، در اولین گام هر تصویر ورودی برای انجام پردازشها باید به سطح خاکستری تبدیل شود. این عمل طبق تعریف از محاسبه سطح خاکستری از روی سطوح RGB بصورت زیر محاسبه خواهد شد:
3-1 | Gray = 0.2989 * R + 0.5870 * G + 0.1140 * B |
حال هر تصویر به یک ماتریس m*n که در آنm و n ابعاد تصویر می باشند تبدیل شده است. این تصویر برای استخراج ویژگی ها به ابعاد خاصی تغییر اندازه خواهد داد که طبق کد شبیه سازی متلب که در قسمت ضمیمه موجودست به [56 46] تغییر می یابد. اندازه به نحوی انتخاب شده است که هم فرایند استخراج ویژگی زمان بر نباشد و هم ساختار تصویر به هم نریزد.
در ادامه، پیش فیلتری جهت حذف نویز مورد استفاده قرار می گیرد. این فیلتر از نوع فیلترهای آماری می باشد بطوری که برای یک همسایگی 3*3 به مرکزیت هر پیکسل، اولین عنصر غیر صفری را که بعد از سورت کردن پراکندگی این همسایه ها بدست می آید را به عنوان مقدار جدید جایگزین میکند. این عمل باعث می شود تا داده ها در هر پنجره 3*3 همدوست باشند.
بلوکی کردن تصویر در مرحله بعد انجام خواهد گرفت بطوری که هر تصویر بصورت 5 سطر به 5 سطر جداشده و مورد پردازش قرار خواهد گرفت. این عملیات نیز جهت کاهش حجم محاسباتی ویژگیها و بالابردن دقت در تشخیص تومور لازم می باشد. سپس ویژگی های هر یک از این بلوک ها توسط تجزیه مقدارهای منفرد یا SVD انجام خواهد شد. تجزیۀ مقدارهای منفرد یا تجزیۀ مقدارهای تکین، به عنوان یک تجزیه و فاکتورگیری ماتریسی، قدمی اساسی در بسیاری از محاسبات علمی و مهندسی بهحساب میآید.
فرض کنیم M یک ماتریس m در n روی میدان K است که می تواند یکی از میدانهای حقیقی یا مختلط باشد. آنگاه تجزیهای از M به صورت زیر وجود دارد که:
که U یک ماتریس m در n روی میدان Σ ، K ماتریس قطری m در n با درایه های نا منفی حقیقی بر روی قطر و V* نشان دهنده ترانهاده مزدوج V یک ماتریس یکانی n در n روی K است. این روش فاکتور گیری تجزیه مقدارهای منفرد M نامیده میشود. در این تجزیه فرض است که ماتریس قطری Σ به طور منحصر بفرد به وسیله M تعیین میشود. (اگرچه ماتریس های U و V اینگونه نیستند) . درایههای ماتریس قطری Σ به عنوان مقدارهای تکین M شناخته می شوند. ماتریس زیر را در نظر میگیریم:
ما تنها از دو بردار U و Σ ، جهت استخراج ویژگی استفاده می نماییم بدین صورت که کمینه و بیشینه المان اول U و المانهای اول و دوم روی قطر اصلی Σ را به عنوان ویژگی های مورد نظر استفاده خواهیم نمود. خاصیت این نقاط این است که در تجزیه های مختلف همواره موجودند. این ویژگی ها برای کل مجموعه دیتابیس به مقادیر کمینه و بیشینه کل نرمالیزه خواهند شد.
تا اینجا فرا یندی که انجام گرفت بین تک تک تصاویر دیتابیس و هر تصویر ارزیابی مشترک بود به همین دلیل جعبه خاکستری شکل 3-3 بطور مستقل رنگ داده شده است. بعد از این مرحله ویزگی های بدست آمده توسط مدل مخفی مارکوف آموزش دیده می شوند. با توجه به پارامترهای مدل مخفی مارکوف، میتوانیم مسایلی به صورت زیر را حل کنیم.
یا اینکه مدل را داریم به این معنی که احتمالات مربوط به انتقال از حالتی به حالت دیگر و همینطور احتمال تولید الفبا در هر حالت معلوم است. توالی از مشاهدات داده شده، میخواهیم محتملترین مسیری(توالی حالات) که توالی را تولید میکند را پیدا کنیم. در حالت دوم که در طبقه بندی مورد استفاده قرار میگیرد، ما مدل را داریم و توالی از مشاهدات داده شدهاست، میخواهیم احتمال (کل) تولید شدن این توالی توسط این مدل را (جمع احتمالات تمامی مسیرهایی که این توالی را تولید میکنند) حساب کنیم. در حالت دیگر هم مدل را داریم و میخواهیم بدانیم محتملترین توالی که توسط این مدل تولید میشود (توالی که بیشترین احتمال را داراست) چیست. در حالت آخر هم ساختار مدل را داریم به این معنی که تعداد حالات و الفبای تولیدی در هر حالت معلوم است، تعدادی توالی داریم (دادههای آموزش) میخواهیم احتمال انتقال بین حالات و همینطور احتمال تولید الفبا در هر حالت را محاسبه کنیم. این فرایند هم برای آموزش مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
با توجه به کاربردهای ذکر شده در بالاف در این تحقیق از کاربرد مدل مخفی مارکوف با هدف آموزش به آن برای طبقه بندی استفاده خواهد شد.
- پروژه تشخیص تومور مغزی توسط مدل مخفی مارکوف با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
سعیدی نیا –
از پرسنل یک دو سه پروژه بابت قراردادن این فایلهای ارزشمند با قیمت مناسب تشکر میکنم.
زهره (مالک تایید شده) –
سلام خسته نباشید در قسمت کد Tumgendata
% tarife motaghayer farzi braye matrix emission dar HMM
EMITGUESS = (1/1260)*ones(expns/3,1260);
عدد 1260 از کجا اومده؟
یک دو سه پروژه –
سلام. ممنون. این سوالات شما تخصصی است و محصولات آماده فروشگاه بر دانش خود مشتری تکیه دارد و پشتیبانی تخصصی ندارند متاسفانه.
محمد –
سلام وقت بخیر
این فایل کل 62 تصویر دیتا ست را که در بالا امده همراه خوددارد؟
واین که محتویات این خرید چیست؟
ممنون میشم سریعا پاسخ بدین
مسعود –
سلام
بله 62 تصویر همراه پروژه میباشد.
شامل فایل راهنما. کد متلب و دیتاست است.
صفورا –
سلام
من به دیتاست این پروژه به شدت نیاز دارم، امکان داره لینکی چیزی برای دانلودش معرفی کنید؟ خیلی فوریه ممنون میشم واقعا
یک دو سه پروژه –
سلام
دوست عزیز
دیتاست رو میتونید با ارسال ایمیل به نویسنده مقاله دریافت کنید
موفق باشید
سامان –
یکی از موضوعات به روز مدل مارکوف هست