توضیحات
شبیه سازی موتور سری DC با سیمولینک متلب
یکی از اولین موتور های دوار، توسط مایکل فارادی در سال 1821م ساخته شده بود و شامل یک سیم آویخته شده آزاد که در یک ظرف جیوه غوطه ور بود. یک آهن ربای دائم در وسط ظرف قرار داد شده بود. وقتی که جریان از سیم عبور می کرد، سیم حول آهن ربا به گردش در می آمد و نشان میدهد که جریان منجر به افزایش یک میدان مغناطیسی دایره ای اطراف سیم می شود. این موتور اغلب در کلاس فیزیک مدارس نشان داده می شود، اما گاهآً به جای ماده سمی جیوه، از آب نمک استفاده می شود.
موتور کلاسیک dc دارای آرمیچری از آهنربای الکتریکی است. یک سوییچ گردشی به نام کموتاتور جهت جریان الکتریکی را در هر سیکل دو بار بر عکس می کند تا در آرمیچر جریان یابد و آهنرباهای الکتریکی، آهنربای دائم را در بیرون موتور جذب یا دفع کنند. سرعت موتور dc به مجموعه ای از ولتاژ و جریان عبوری از سیم پیچ های موتور و بار موتوریا گشتاور ترمزی ، بستگی دارد.
- روش های راه اندازی موتورهای DC :
در واقع هدف ما کاهش جریان راه اندازی است که از دو روش زیر میسر میشود.
1-2-1- افزایش تدریجی Vt :
در این روش به کمک یک منبع DC متغیر می توان راه اندازی را با ولتاژ Vt کوچک شروع کرده و آن را به تدریج تا مقدار نامی افزایش می دهیم.
1-2-2 راه اندازی به کمک مقاومت راه انداز:
در این روش از یک مقاومت متغیر یا چند پله ای استفاده می شود. در لحظه ی راه اندازی همه ی مقاومت ها در مدار است و با گذشت زمان وبا شکل گیری Ea به ترتیب پله های مقاومتی از مدار خارج می شود.
در این پروژه با استفاده از مقاومت راهانداز موتور سری راهاندازی شده است، که در 3 مرحله مقاوتهای راهانداز از مدار خارج شده اند. مشخصات ماشین شبیهسازی شده به صورت زیر است. بلوک دیاگرام مقاومت راهانداز که طی سه مرحله از مدار خارج میشود
در این پروژه یک گشتاور بار بهصورت شیب به سیستم اعمال شده است. لازم به ذکر است که مقدار اصطکاک در شبیه سازی صفر است. خروجی جریان آرمیچر، سرعت و گشتاور الکترومغناطیسی سیستم به صورت زیر است.
شبیه سازی موتور سری DC با سیمولینک متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.