توضیحات
شبیه سازی مقاله پایداری ولتاژ شین در سیستم قدرت با متلب
در این مقاله روشی جدید برای ارزیابی شرایط پایداری ولتاژ یک شین بوسیله اندازه گیری متغیرهای آن شین صورت می گیرد. برای نیل به این هدف، توان اکتیو، راکتیو و ولتاژ شین در دو زمان متوالی اندازه گیری میشود. با استفاده از این اندازه گیری ها المانهای ماتریس ژاکوبین سیستم معادل دو شینه تعیین می گردد. دترمینان ماتریس ژاکوبین سیستم معادل، شرایط پایداری ولتاژ را نشان می دهد. زمانیکه مقدار این دترمینان برابر صفر شود، فروپاشی ولتاژ سیستم صورت می گیرد. رابطه حساسیت بین بین تغییر در دترمینان ماتریس ژاکوبین سیستم معادل با توجه به تغییر در توان اکتیو تزریقی با استفاده از المانهای ماتریس سیستم معادل ارائه شده است. در نهایت این ارتباط برای تعیین بار بحرانی شین با توجه به محدوده پایداری ولتاژ آن مورد استفاده قرار گرفته است. این مقادیر اندازه گیری شده با استفاده از روشهای ریاضی جهت تعیین شرایط پایداری ولتاژ مورد استفاده قرار میگیرد. اعتبار و کاربردی بودن روش پیشنهادی با اعمال IEEE 30 bus سنجیده شده است.
روند پیاده سازی روش مقاله بشرح ذیل است:
در ابتدا دو زمان متوالی در نظر گرفته شده و مقادیر توان اکتیو و راکتیو و ولتاژ برای شین هدف تعیین میگردد. ماتریس ژاکوبین سیستم معادل بصورت ذیل می باشد.
با استفاده از روابط ذیل المان های ماتریس ژاکوبین سیستم معادل مشخص می شود.
سپس با استفاده از رابطه زیر دترمینان ماتریس ژاکوبین سیستم معادل تعیین می شود. زمانیکه این دترمینان صفر شود، نقطه شروع وقوع فروپاشی ولتاژ در شبکه است.
برای تعیین حساسیت دترمینان فوق نسبت به تغییرات توان بار در شین هدف، آنالیز زیر صورت گرفته که در نهایت می بایست مقدار ft بصورت ذیل تعیین گردد.
با افزایش مقدار این پارامتر، احتمال فروپاشی ولتاژ افزایش می یابد. جهت تعیین بار بحرانی ابتدا محدوده تغییرات بار هدف با توجه به نقطه ولتاژ فروپاشی با استفاده از رابطه زیر تعیین می گردد.
سپس بار بحرانی پیش بینی شده از مجموع بار شین هدف و محدوده تغییرات بار فوق حاصل می شود.
مقدار محدوده توان بار با استفاده از المانهای ماتریس ژاکوبین سیستم معادل تعیین می شود. این المانها غیر خطی می باشند. بنابراین حساسیتی که برای دترمینان ماتریس ژاکوبین سیستم معادل تعیین شد نیز تابعی غیر خطی از متغیرهای حالت سیستم می باشد. بنابراین با فاصله گرفتن از نقطه فروپاشی ولتاژ، مقدار محدوده بار بطور قابل توجه افزایش می یابد. در نتیجه بار پیش بینی شده نیاز به نرمالیزه شدن دارد. بنابراین رابطه توان بار بحرانی بصورت ذیل می باشد.
شبیه سازی بر روی شبکه IEEE 30 bus صورت میگیرد. سه شین 29 و 21 و 7 بعنوان شین های هدف لحاظ شده و روش مقاله برای بررسی پایداری ولتاژ هر یک از این شین ها اعمال می شود. بار این شین ها بتدریج افزایش می یابد. برای هر مرحله افزایش بار پخش بار انجام گرفته و وضعیت پایداری سیستم با توجه به مقدار دترمینان ماتریس ژاکوبین تعیین می شود.
نتیجه شبیه سازی برای شین شماره 29 شبکه تست بصورت منحنی ذیل می باشد. این منحنی مربوط به نمودار ماتریس ژاکوبین بر حسب توان بار است. نتایج برای دو حالت که تفاوت آنها در ضریب توان بار میباشد، ارائه شده است. منحنی های قرمز رنگ مربوط به ضریب توان 0.8 و منحنی های آبی رنگ مربوط به ضریب توان 0.9 می باشد. همانطور که از این منحنی ها پیداست تغییرات دترمینان ماتریس ژاکوبین نسبت به بار غیر خطی میباشد. زمانیکه مقدار دترمینان ماتریس ژاکوبین صفر شود، فروپاشی ولتاژ روی میدهد.
شکل 1: منحنی دترمینان ماتریس ژاکوبین نسبت به توان بار برای شین هدف 29 با دو ضریب توان بار 0.8 و 0.9
شکل 2: منحنی دترمینان ماتریس ژاکوبین نسبت به توان بار برای شین هدف 21 با دو ضریب توان بار 0.8 و 0.9
ن به شبکه IEEEI
شکل 3: منحنی دترمینان ماتریس ژاکوبین نسبت به توان بار برای شین هدف 7 با دو ضریب توان بار 0.8 و 0.9
نکات قابل ذکر:
- شبیه سازی مقاله پایداری ولتاژ شین در سیستم قدرت با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.