توضیحات
شبیه سازی مقاله مبدل ایزوله بوست DC به DC سه سوئیچ با متلب
افزایش ولتاژ خروجی مبدل های DC/DC در بسیاری از کاربرد ها نظیر تبدیل توان سلول های سوختی[1]، تبدیل توان پنل های فتوولتاییک[2] و منابع تغذیه ی بدون وقفه[3] ضروری است. بهتر است در برخی کاربردها، ورودی و خروجی مبدل هایDC/DC ایزوله باشند. برای این منظور مبدل های زیادی در دسته بندی های مختلف پیشنهاد شده اند[15]-[1]. در این بین مبدل های تمام-پل تغذیه با ولتاژ[4] و تمام-پل تغذیه با جریان[5] دارای انعطاف پذیری زیادی هستند.در ادامه ی این قسمت، این نوع از مبدل ها بررسی می شوند. در ادامه، یک توپولوژی خاص از نوع تمام-پل تغذیه با جریان که در [1] ارائه شده است، بررسی می شود. روابط ریاضی برای طراحی المان های مبدل اشاره شده استخراج و نحوه ی کنترل این مبدل شرح داده شده خواهد شد. در آخر، این مبدل در محیط نرم افزار Matlab/Simulink شبیه سازی شده و نتایج شبیه سازی مورد بررسی قرار خواهند گرفت.
شمای این مبدل و شکل موجهای مربوط به آن در شکل زیر آورده شده است.
از مهمترین ویژگی های این مبدل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- جریان کشیده شده از منبع پیوسته و دارای ریپل کمی است.
- یکی از سوئیچ ها نسبت به مبدل تمام-پل تغذیه با جریان معمولی کم شده است.
- وقتی که ولتاژ خروجی کنترل می شود شکل موجهای طرفهای اولیه و ثانویه ی ترانسفورماتور هیچ تغییری نمی کنند. این باعث تسهیل در طراحی ترانسفورماتور می شود.
- مدار اسنابر لازم نیست چون بالا آمدگی ولتاژ با اضافه کردن خازن کم می شود.
در ضمن، در مقایسه با مبدل تمام-پل تغذیه با جریان معمولی، این مبدل تعداد راه انداز های گیت[1] کمی نیاز دارد. چون تعداد کلید ها کم شده است.
در این تحقیق یک مبدل DC/DC ایزوله از نوع تغذیه با جریان بررسی شد. از نقاط قوت این مبدل می توان به کم شدن 1 عدد کلید نسبت به ساختار های معمول ، ایزوله بودن ، کم بودن ریپل جریان ورودی ، احتیاج نداشتن به مدار اسنابر و … اشاره کرد. این سیستم نقاط ضعف بزرگی نیز دارد. یکی از نقاط ضعف مبدل مساوی نبودن جریان اولیه و ثانویه ی ترانسفورماتور است. مساوی نبودن این جریان ها باعث می شود طراح مجبور باشد فاصله ی هوایی در هسته ترانسفورماتور قرار دهد. فاصله ی هوایی در ترانسفورماتور با افزایش تلفات همراه است. یکی دیگر از نقاط ضعف مبدل کم بودن فرکانس کلید زنی است. دلیل کم بودن فرکانس کم بودن فاصله ی زمانی مجاز برای اعمال حالت اضافه است. کم بودن فرکانس باعث می شود حجم و وزن مبدل افزایش یابد.
شبیه سازی مقاله مبدل ایزوله بوست DC به DC سه سوئیچ با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
نقد و بررسیها
هنوز بررسیای ثبت نشده است.