توضیحات
پروژه شبیه سازی رای گیری الکترونیکی از راه دور با متلب:
این پروژه شامل 7 فایل متلب می باشد. تابع اصلی برای اجرای پروژه عبارت است از تابع Main_Voting.m در این تابع شما اول فایل رشته رای را وارد تابع ( Voting(charArrayمی کند و سپس تابع را اجرا می نماید.
در اینجا برای مثال رشته زیر به عنوان آراء مخوذه لحاظ می شود. که فرد اول، دوم و سوم به aفرد چهارم و پنجم به cو به همین نحو رای خود را اعلام نموده اند.
- در این پروژه از الگوریتم الجمال استفاده شده است.
- الگوریتم الجمل بسیار الگوریتم پیچیده و سنگینی هست و متلب بتنهایی کشش اجرای این الگوریتم رو ندارد.
- به دلیل محدودیت های محاسباتی که متلب داد نرم افزار دچار هنگ میشد.
- برای مثال در محاسبه و یافت اعداد اول بسیار بزرگ (دو به توان 128) به عنوان کلید های عمومی و خصوصی دچار مشکل می شود.
- در نهایت راه حل استفاده از تولباکس میپل در کنار دیگر تولباکس های متلب برای اجرای این سناریو می باشد
چکیده:
زیربنای هر سیستم رای گیری الکترونیکی را یک پروتکل رای گیری الکترونیکی تشکیل میدهد دراین گزارش یک پروتکل رای گیری امن و کارامدی ارائه می شود که کلیه ی نیازهای امنیتی پایه و نیازهای امنیتی تکمیلی یک انتخابات را فراهم می کند در پروتکل پیشنهادی یک نیاز امنیتی تکمیلی جدیدی با عنوان عدم شناخت هویت رای دهندگان فراهم شده است حفظ حریم خصوصی رای دهندگان از مسئولین و عدم استفاده ازفرضهای فیزیکی غیرقابل پیاده سازی از ویژگیهای این پروتکل میباشد همچنین این پروتکل به دلیل داشتن حجم ارتباطی کم برای رای گیری های اینترنتی و شبکه های ارتباطی با پهناب باند کمتر مناسب تر است.
مقدمه :
در سالهای اخیر، پیشرفت تکنولوژی و الکترونیکی شدن مراکز و سازمانهای دولتی و خصوصی، رشد قابل توجهی داشته است. سیستم های الکترونیکی مانند دولت الکترونیکی(،(E-Voting in E-Government تجارت الکترونیکی، شهر الکترونیکی و اخیرا رای گیری الکترونیکی روز به روز در حال نفوذ به زندگی روزمره مردم هستند. تجربه نشان داده است که الکترونیکی کردن بخش و یا بخشهای از یک سازمان، رشد کیفی مناسبی در روند کاری آن سازمان داشته است اما این سیستم ها دارای معایب و مشکالت خاص خود هستند که روز به روز اصالح میشوند. یکی از مهمترین اهداف دولت الکترونیکی صرفه جویی در وقت مردم و همچنین کاهش هزینههای اجرایی سازمانهای دولتی است که سیستم رای گیری الکترونیکی به عنوان زیر سیستم دولت الکترونیکی هم ، چنین اهدافی را دنبال میکند. روشهای اتخاذ رای به صورت سنتی عالوه بر مزایای خاص خود، دارای معایب زیادی هستند. صرف وقت زیاد برای شمارش آرا، هزینههای کالن تشکیل ایستگاههای رای گیری و همچنین هدر رفتن منابع انسانی مستقر در این ایستگاهها به عنوان معایب این سیستم ها محسوب می شوند. از طرفی امنیت باالی این سیستم ها و مستند بودن هر رای اخذ شده از مزایای این روش ها هستند.بنابراین وجود چنین معایب و محاسنی، مسئوالن را در جایگزین کردن این سیستم ها مردد کرده است.
انتخابات عمومی در کشورهای اروپایی و امریکایی در سالهای اخیر به صورت نیمه الکترونیکی امتحان شده و نتایج مطلوبی را هم به دنبال داشته است. طبق آمار همه پرسی های به عمل آمده در این کشورها، به طور میانگین %57 از مردم ( %09 مردم بلژیک، %07 مردم انگلستان، %57 مردم ایاالت متحده و …..) با الکترونیکی کردن سیستم های رای گیری جهت اطمینان بیشتر از صحت برگزاری انتخابات و همچنین افزایش سرعت در اجرا و کاهش هزینه ها موافق هستند.
مزایای سیستم رأی گیری الکترونیکی :
1) سیستمهای رأی گیری سنتّی کارایی خوبی ندارند؛ امّا در رأی گیری الکترونیکی، امید به بهبود این خطاهاست. همچنین این امکان وجود دارد که دسترسی افراد ناتوان و معلول را نیز مورد توجه قرار داد.
2) در این سیستم، نتایج رأی گیری بسیار سریع مشخص می شود.
3) در این سیستم، شانس کمتری برای خطاهای انسانی وجود دارد و همچنین هزینه چاپ برگههای رأی را در دراز مدت، کاهش بسزایی داده است.
4) در رأی گیری اینترنتی، با توجه به این که در اکثر کشورهای پیشرفته در دسترسی همگانی، رأی دهندگان از آسایش بیشتری برخوردارند؛ میزان آرا باال میرود.
معایب این روش:
1. تمامی مردم در هر نقطه به اینترنت دسترسی ندارند.
2 .عدم اعتماد مردم به دلیل شناخت کافی نداشتن از اینترنت از جمله مشکالت بارز این نوع رای گیری می باشد. و در صورت تقاضای کاندید ها برای باز شماری آرا، به برگه های رای دسترسی وجود ندارد.
3. یکی از مهمترین مباحث در امور الکترنیکی، وجود امنیت است.
درصورتی که از افرادی نا کارآمد در امور پیاده سازی این سیستم ها استفاده شود، می تواند مشکالنی جبران ناشدنی بر جای گذارد. چرا که این مشکالت بر آینده کشور تاثیری مسقیم دارد. حفظ امنیت داده در بانک های اطالعاتی و جلوگیری از نفوظ هکرها در این نوی سیستم ها حائز اهمیت می باشد. بخصوص که با مطرح شدن نام سایتی مشخص امکان همچین حمالتی وجود دارد. ولی در روش کامپیوتری به دلیل استفاده از شبکه شهری و اکسرانت از همچین مشکالتی محفوظ می مانیم.
امنیت و اعتماد مردم چالش اصلی فراروی انتخابات
گرچه برگزاری انتخابات الکترونیکی از مصادیق بارز استفاده از فناوری های کاربردی در زندگی روزمره است با این حال این گره خوردگی هنوز نتوانسته است با اقبال قابل توجه جهانی مواجه شود. در کشورهایی نظیر برزیل، هند وآمریکا چنین فرآیندی به خوبی پذیرفته شده است اما برای نسبت قابل توجهی از مردم در سراسر جهان وجه کاربردی این فناوری در زندگی همچنان نامانوس است.به نظر می رسد استفاده از تکنیک های پیشرفته تر و با ضریب امنیت باالتر در قالب استفاده از نرم افزارهای مدرن تر رایانه ای در انتخابات الکترونیکی دغدغه هایی همچون به خطر افتادن امنیت انتخابات و نتایج را برطرف کند.
الگوریتم رمزنگاری الجمال:
الگوریتم الجمل از سه قسمت تشکیل شده است.
- تولید کلید
- الگوریتم رمزنگاری
- الگوریتم رمزگشایی
سناریوی این مقاله به کمک لینک کردن با نرم افزار میپل با دشواری در متلب پیاده سازی شده است.
- شبیه سازی رای گیری الکترونیکی از راه دور با متلب توسط کارشناسان گروه ۱.۲.۳ پروژه پیاده سازی گردیده و به تعداد محدودی قابل فروش می باشد.
- فایلهای پروژه به صورت کامل به همراه گزارش پس از خرید فایل بلافاصله در اختیار شما قرار خواهد گرفت.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.