توضیحات
عنوان فارسی: تحلیل المان محدود مسائل پدیده ی تلاطم غیرخطی دو بعدی در تحریک تصادفی
عنوان انگلیسی مقاله:
Finite element analysis of two-dimensional nonlinear sloshing problems in random excitations
چکیده
مسالهی پدیدهی تلاطم تصادفی غیرخطی دو بعدی، توسط سیر تئوری پتانسیل سرعت موج غیرخطی بر مبنای روش المان محدود، تحلیل میشود. یک مخزن مستطیلی پر شده با مایع با نوسانات تصادفی مشخص، مورد مطالعه قرار میگیرد. طیف امواج تصادفی و نیروها نیز بررسی شدهاند و تاثیرات فرکانسهای اوج و عرض طیفی، طیف مشخص مورد استفاده در تولید نوسانات تصادفی مورد بحث قرار میگیرد. به طور عمده، انرژی متمرکز در فرکانسهای طبیعی مخزن است و زمانی که فرکانس اوج نزدیک به فرکانس طبیعی مرتبه iام باشد، انرژی بر فرکانس طبیعی مرتبهی iام مسلط است. تعدادی از نتایج بین راهحلهای کاملا غیرخطی، راهحلهای خطی و راهحلهای خطی مرتبهی دوم، مقایسه میشوند.
کلمات کلیدی: روش المان محدود؛ تلاطم؛ تئوری سرعت موج غیر خطی؛ امواج تصادفی؛ طیف انرژی
1- مقدمه
پدیدهی تلاطم پدیدهی پر اهمیت در مهندسی مانند نوسان نفت در تانک سوخت، نوسان موشک با سوخت مایع و غیره میباشد. در صورتیکه فرکانس تحریک نزدیک به فرکانس طبیعی مخزن باشد، رفتار مایع در یک مخزن میتواند شدید و تند باشد. تشدید قوی حرکت مایع ممکن است رخ دهد، که منجر به تولید نیروهای هیدرودینامیکی موجود در مخزن میشود.
از آنجایی که پدیدهی تلاطم برای مهندسی مهم است، برای سالیان بسیار توسط روشها و تئوریهای بسیاری به صورت گترده مورد مطالعه قرار گرفته است. آبرامسون[1] (1996) از یک تئوری خطی برای شبیهسازی دامنهی کوچک تلاطم در یک مخزن، استفاده کرد. فالتینسن[2] (1974) و سولاس[3] (1997) از یک تئوری اختلال استفاده کردند. در سالهای اخیر، محققان از تئوری غیرخطی به منظور تشریح دقیقتر پدیده فیزیک جریان، به ویژه در ارتباط با تلاطم، زمانیکه دامنهی موج تلاطم بزرگ باشد، استفاده میکنند. برای مثال، چن[4] (1996) و همکارانش مایع با دامنه ی بزرگ را در مخازن محرک بر اساس معادلات اویلر شبیهسازی کرد و چن و چیانگ[5] (2000) همچنین از معادلهی اویلر برای تحلیل موج ناشی از تلاطم در مخزن شناور صلب استفاده کردند. برای روش عددی، روش المان مرزی به منظور تحلیل مسائل سطح آزاد غیرخطی شامل مسائل تلاطم، به دلیل آنکه به راحتی امکان دنبال کردن سطح آزاد محرک وجود دارد، استفاده میشود. با در نظر گرفتن تاثیر چسبناکی، فالتینسن (1978)، ناکایاما[6] و واشیزو[7] (1981) روش المان مرزی را برای شبیهسازی تلاطم با دامنهی بزرگ در مخزن مستطیلی دو بعدی با محرک افقی، قبول کردند. ایسکس[8] و شینکای[9] (1988) سعی کردند تا از المان مکعبی برای مطالعهی تلاطم غیر خطی در مخزن مستطیلی و همچنین دوار استفاده کنند. رومرو[10] و اینگبر[11] (1995) تلاطم کاملاً غیرخطی متغیر یک سیال میرای رایلی در یک مخزن مستطیلی ناشی از محرک افقی را شبیهسازی کردند. از روش تفاضل محدود نیز در این زمینه مانند چن و همکارانش، استفاده میشود. به عبارت دیگر، ایکیگاوا[12] (1974) از روش المان محدود برای تحلیل مایع تلاطم ناشی از جز منفرد محرک افقی استفاده کرد. ناکایاما و واشیزو (1980) تلاطم غیرخطی مایع در مخزن دوبعدی مستطیلی ناشی از محرکهای گامی را تحلیل کردند. وو[13] و همکارانش (1998) مسائل دوبعدی و سهبعدی بر مبنای روش المان محدود را مطرح کرد. برخی از کارهای اشاره شده مانند آبرامسون (1996)، فالتینسن (1974)، سولاس و فالتینسن (1997) و ناکایاما و واشیزو (1980و 1981) بر تلاطم با دامنهی کوچک تمرکز داشتند در حالی که کارهای دیگر مانند فالتینسن (1978)، رومرو و اینگبر (19959 و چن و همکارانش (1996) بر حرکات دامنه بزرگ با در نظر گرفتن اثر چسبناک، مطالعه کردند.
تمامی کارهای اشاره شده در بالا دربارهی مسائل تلاطم، به محرکهای منظم و امواج منظم محدود میشوند. اگرچه، امواج دریا در محیط واقعی دریا تصادفی هستند. پاسخ سازههای اقیانوسی به امواج تصادفی نیز تصادفی میباشند، همانطور که میتوان در نیروهای هیدرودینامیک تصادفی موجود در ساختارها مشاهده کرد. درنتیجه، مطالعه بر پاسخ تصادفی و نیرو هیدرودینامیکی برای طراحی کشتیها و سایر سازههای اقیانوسی مهم میباشد. بنابراین، تئوری خطی به طور عمده برای مطالعهی امواج تصادفی استفاده میشود و برای سالیان بسیار به منظور طراحی در مهندسی مورد استفاده قرار گرفته است. ایزاکسون[14] و سوبیه[15] (1991) مایع تلاطم را در مخزن استوانهای دوار ناشی از هارمونیک و حرکات تصادفی بر مبنای تئوری پتانسیل خطی، مطالعه کردند. برای مسائل غیرخطی ضعیف، معمولاً روش اختلال برای مطالعهی امواج تصادفی دریا یا پاسخهای تصادفی سازهها استفاده میشود؛ برای مثال، پتی[16] (1994) از روش مرتبهی سه برای تحلیل موج نامنظم باند باریک استفاده کرد. زنگ و چنگ (1992) از آن برای حل مسئلهی پاسخ تصادفی پلت فرمهای دریایی استفاده نمودند. سانگ[17] و همکارانش (2000) از تئوری موج مرتبه دوم برای بدست آوردن امکان توزیع نیروی موج تصادفی، استفاده کرد.
توجه:
- برای دانلود فایل کامل ورد لطفا اقدام به خرید نمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.