توضیحات
عنوان: نحوه اتصال ستون به انواع پی در سازه های بتنی و فلزی طبق ضوابط آیین نامه ای
- مقدمه
- پی بتنی و ستون فلزی
- اجزای تشکیل دهندهی اتصال پای ستون در سازه های فولادی
- طراحی کف ستون تحت اثر نیروی محوری خالص
- اتصال ستون به ورق پای ستون
- طراحی ابعاد کف ستون
- تعیین ضخامت ورق کف ستون
- اتصال ستون به ورق پای ستون
- طراحی کف ستون تحت اثر نیروی محوری و لنگر خمشی
- طراحی میل مهارهای اتصال
- میل مهار ها
- اتصال ستون به ورق پای ستون
- انتقال نیرو از پای ستون، دیوار یا ستون پایه بتنی به شالوده
مقدمه
سازه های ساختمانی باید قادر به انتقال نیروهای عمودی (ثقلی) و نیروهای جانبی وارده به عضو پشتیبان باشند. در اکثر سیستم های سازه ای، شالوده بتنی، به عنوان عضو پشتیبانی در نظر گرفته می شود. ستون های یک ساختمان اسکلت فلزی و یا بتنی، نقش انتقال دهنده ی بارهای وارد شده (به صورت نیروی فشاری، کششی، برشی یا لنگر خمشی) را به شالوده بر عهده دارند.
از آنجا که اتصال پای ستون، گلوگاه انتقال بارهای وارد بر ساختمان به شالوده و زمین میباشـد. شـناخت صحیح این اتصال می تواند اطمینان از انتقال بار را افـزایش دهـد. بدین منظور در این مطالعه به بررسی اجمالی نکات و ضوابط مربوط به طراحی و اجرای اتصال ستون به پی ساختمان ها با اسکلت بتنی و فولادی پرداخته شده است.
در این پژوهش ابتدا ضوابط مربوط به اتصال ستون به پی سازه های با اسکلت فلزی و سپس سازه های با اسکلت بتنی مورد بررسی قرار گرفته است.
پی بتنی و ستون فلزی
با توجه به بالا بودن مقاومت ستون فلزی، تنش های بزرگی از این عضو به شالوده انتقال می یابد به طوری که بتن با مقاومت پایین تر از فولاد قابلیت تحمل این تنش ها را ندارد.
بنابراین در موقعیت اجرایی ورق فلزی (کف ستون) بین ستون و بتن شالوده قرار می گیرد که با افزایش سطح تماس، باعث توزیع نیروهای ستون و کاهش تنش وارده از ستون به بتن شالوده می گردد. اتصالات پای ستون بحرانی ترین سطح مشترك بین سازه فولادی و شالوده است.
عملکرد جزئیات اتصال پای ستون فولادی، برای انتقال بارهای ستون به عضو پشتیبان (شالوده) و همچنین فراهم کردن توانایی ایستادگی ستون ها به عنوان پایه ی قائم موقتی (بدون مهار جانبی) در مقابل بار ناشی از باد و نصب سازه در زمان نصب می باشد.
همانطور که اشاره شد اتصال ستون به فونداسیون در یک سازه فولادی توسط کف ستون (صفحه ستون) صورت می گیرد. کف ستون با انتقال بارهای ستون به فونداسیون، تنش های بوجود آمده در زیر ستون را در سطح بزرگتری پخش می کند. تا از گسیختگی مصالح فونداسیون جلوگیری شود.
اتصال ستون به کف ستون باید برای انتقال نیروهای نهایی موجود در پای ستون شامل نیروی محوری، نیروی برشی و لنگر خمشی طراحی گردد. در صورت وجود نیروی کششی در پای ستون، نیروی برشی پای ستون ارجح است تا توسط پاشنه برش گیر تحمل شود.
در طراحی اتصال پای ستون دو شرط اصلی بایستی تأمین گردد: الف) نیروی فشاری موجود در بال ها و جان ستون طوری باید توسط ورق پای ستون در شالوده گسترش پیدا کند که تنش فشاری تماسی کمتر از مقادیر مجاز توصیه شده توسط آیین نامه ها شود. ب) ورق پای ستون و ستون کاملاً به بتن شالوده مهار گردد. در تحلیل دقیق قاب ها تخمین سختی دورانی اتصال پای ستون (شامل صفحه پای ستون، پیچ مهاری و شالوده بتنی) که به زبان دیگر درجه گیرداری اتصال پای ستون خوانده می شود، اجتناب نا پذیر است.
اجزای تشکیل دهندهی اتصال پای ستون در سازه های فولادی
اتصال پای ستون یکی از اتصالات مهم در سازه های فولادی است. این قسمت از سازه، ارتباط دهنده ی مستقیم ستون به شالوده بتنی است که به واسطه ی آن نیروهای ثقلی و نیروهای جانبی ناشی از اثرات زلزله و باد از ورق فلزی کف ستون (Base Plate) و میل مهارها (Anchor Bolts) به شالوده ی بتنی انتقال می یابند به طوریکه تنش در محل اتکا از حد معینی تجاوز ننماید.
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.