توضیحات
عنوان: مکانیسم رادیولوژی دیجیتال DR
- اسلاید 3
- اسلاید 4 و 5
- قسمت های اصلی یک سیستم رادیوگرافی عبارتند از
- اسلاید 6
- اجزای تشکیل دهنده ی مولد اشعه X
- تیوپ شیشه ای
- محفظة تیوپ
- لامپ
- کاتد
- آند
- محفظه شیشه ای
- حفاظ لامپ و کابلهای فشار قوی
- اسلاید 7
- اسلاید 8
- اساس طراحی سنسور
- اسلاید 9
- اسلاید 10
- صفحه فیبر نوری (FOP) سه عملکرد مهم دارد
- اسلاید 11
- عبور اشعه از داخل سنسور
- اسلاید 12
- اسلاید 13
- اسلاید 14 تا 18
- اسلاید 19
- اسلاید 20
- اسلاید 21
- اسلاید 22
- در نهایت کدام روش DR بهتر است
- اسلاید 23
- نتیجه گیری
اسلاید 3
مفهوم رادیولوژی دیجیتال به وسیله دکتر Paul Capp در اوایل دهه 1970معرفی شد. اما فقدان تکنولوژی لازم مانع توسعه رادیولوژی دیجیتال تا اوایل دهه 1980 شد.اولین دستگاه های رادیولوژی بسیار بزرگ و تنها در یک سایز و اندازه بودند، تصاویر آنها بر روی تلویزیون نمایان می شد و هیچ راهی برای ذخیره کردن یا دستکاری کردن تصاویر به صورت الکترونیکی وجود نداشت، این دستگاه ها بسیار گران بوده و در آن زمان دستگاه هایی با یک سنسور مبلغی معادل 70 هزار دلار داشت.
در اواسط دهه 1990، تغییراتی در رادیوگرافی دیجیتال ایجاد شد و نسل جدیدی از این دستگاه ها وارد بازار شد، سیستم های جدید سنسور هایی با اندازه های مختلف داشتند مانند فیلم، قیمت کامپیوترهای شخصی بسیار مقرون به صرفه شد و به طور کلی قیمت سنسورها تا 8000 دلار کاهش پیدا کرد.
در سالهای اخیر رادیولوژی دیجیتال ( رادیوگرافی دیجیتال ) در اکثر کشورهای جهان به تدریج جای تصویربرداری های سنتی با پرتوی ایکس ( رادیولوژی با تیوب های low و فیلم ) را گرفته است، و سیستم های مختلف بسیار زیادی وارد بازار شد به طوری که بر اساس آمار رسمی از ۱۳۰۰ مرکز رادیولوژی در کشور ٬ کمتر از ۳۰ مرکز ٬ از رادیولوژی دیجیتال استفاده می نمایند که در این میان تنها مراکز معدودی دارای سیستم های رادیولوژی با فلت پنل و سایر دتکتور های تصویر برداری با اشعه ایکس هستند و بقیه دارای سیستم های ارتقا یافته و نیمه دیجیتال سی ار ( CR ) هستند که به دلیل امکان استفاده از اکثر قسمتهای سیستم های رادیولوژی سنتی ٬ در این سیستم ( تنها کاست مورد استفاده در رادیولوژی سنتی جای خود را به کاست های CR داده که در کارتخوان دستگاه تصویر دیجیتال ایجاد می شود و امروزه در اکثر کشور های پیشرفته استفاده از آنها نیز منسوخ شده است ) تغییر چشمگیری در کاهش دز اشعه و تنظیمات اتوماتیک دیافراگم و … که در سایر روش های رادیولوژی دیجیتال وجود دارند مشاهده نمی شود .اما به هرحال زمان خرید این تکنولوژی امروزه است و لازم است تا برای درک چگونگی انتخاب دستگاهیی که مناسب عملکرد ما می باشد با ساختار این دستگاه آشنا شویم.
اسلاید 4 و 5
قسمت های اصلی یک سیستم رادیوگرافی عبارتند از:
- مولد اشعه X : این مولد هنوز هم مورد نیاز است،اشعه X توسط یک لامپ دیودی اشعه X با خلا زیاد تولید می شود که در آن الکترون ها با سرعت های بالا شتاب داده می شوند. که در ادامه به صورت مفصل ساختار آن توضیح داده می شود.
- سنسور: مهمترین عامل تعیین کیفیت تصویر. شایان ذکر است که نرم افزار نمی تواند برای داده های تصویری خام ضعیف، عمل جبران کننده ای انجام دهد.
- رابط کاربری: اغلب سیستم ها به یک جعبه رابط جداگانه نیازمند هستند. این جعبه ها به طور گسترده ای در اندازه و شکل متفاوت هستند. بعضی از آنها نیازمند قدرت خروجی و بعضیاز آنها به طور دائم به سنسور متصل هستند نسخه های قدیمی تر این رابط ها در داخل کامپیوترها نصب شده اند. و آنواع جدید تر آن به یک پورت USB استاندارد وصل شده اند. این جز برای انعطاف پذیری در نصب و راه اندازی اصلی و مرکزی است. و قبل از خرید از شکل و اندازه رابط و اینکه در کجا و چگونه قرار بگیرد مطمئن شوید.
- کامپیوتر: قبل از خرید کامپیوتر مطمئن شوید که حداقل های مورد نیاز سیستم دیجیتال را دارد که این اطلاعات در دسترس تولید کننده ها می باشد.
- نرم افزار: هر سیستم دیجیتال نرم افزار خود را دارد که با زنگ ها و سوت های خاص خود تکمیل شده است. برخی از ویژگی های این نرم افزارها بی اهیمت و برخی مهم هستند که در ادامه بررسی می شود.
- جز اخر مانیتور است که جدا از کامپوتر در نظر گرفته شده است و این تنها به دلیل رابط کلیدی می باشد.
در آخر توجه به این نکته ضروری است که سنسور تنها مولفه ی مهم در رابطه با کیفیت تصویر است و مانیتور در رتبه ی دوم از این اهمیت برخوردار است.
اسلاید 6
اجزای تشکیل دهنده ی مولد اشعه X
تیوپ شیشه ای:
حباب خلاء شیشه ای است که از شیشة مخصوص و محکم ساخته شده است و شامل: 1- فیلامنت سیمی (از جنس تنگستن)، 2- متمرکزکننده از جنس مولیبدنیوم یا فولاد، 3- آند مسی که روی آن هدفی از جنس تنگستن است، میباشد.
محفظة تیوپ:
از جنس فولاد بوده که مملو از روغن است و حباب شیشه ای را دربرمی گیرد. این محفظه محلی برای اتصال کابلهای فشار قوی داشته و دارای پایه ای است که تیوپ را نگه می دارد. تمام پرتوهایی که از هدف منتشر می شوند به جز پرتوی که از طریق پنجره رادیولوسنت خارج می شود، توسط لایه سربی که به صورت آستری محفظة تیوپ را پوشانیده، به شدت جذب می شوند. روغن داخل محفظه گرم و منبسط می شود. داخل محفظه وسیله ای بادکنکی است که فضای اضافی بوجود میآورد تا در زمان انبساط فضای لازم را ایجاد کند. وظیفة روغن ایجاد عایق الکتریکی و نیز انتقال گرما از آند به محفظه است. برای انتقال جریان از ترانسفورماتور فشار قوی به تیوپ اشعه ایکس از کابل های فشار قوی استفاده می شود. در این دستگاه تیوپ اشعه ایکس ضمن تولید اشعه ایکس به عنوان یکسوکننده نیز عمل می کند. مزیت این دستگاه نسبت به دستگاه های مجهز به یکسو کننده تمام موج عبارت است از سادگی، کوچکی، قابلیت مانور، ارزان بودن و… و عیب آن محدودیت در درجة حرارت است.
لامپ
این لامپ از جنس شیشه پیرکس است که درون آن خلاء بوده و حاوی دو الکترود است. لامپ به گونه ای طراحی شده که الکترونهای تولید شده در قطب منفی (کاتد یا فیلامنت) تحت تاثیر اختلاف پتانسیل زیاد به سمت قطب مثبت (آند) شتاب می گیرند. برخورد این الکترونها به آند منجر به تولید پرتو ایکس می شود.
کاتد:
قطب منفی لامپ اشعه X است که حاوی فیلامان یا منبع تولید الکترون و سرپوش کانونی است. فیلامان خود دارای ولتاژ (متوسط10 ولت) و جریان (متوسط 3 تا 5 آمپر) است و بوسیله آنها گرم میشود.
تعداد فوتونهای اشعه X تولیدی به تعداد الکترون هایی که از کاتد به سمت آند حرکت می کنند بستگی دارد. فیلامان سیمی است از جنس تنگستن که در اثر عبور جریان از آن گرم می شود و در اثر این دما تعدادی از الکترون های آن تا مسافت کمی از سطح فلز جدا می شوند. این فرایند تابش ترمویونیک نام دارد.
توجه:
- برای دانلود فایل پاورپوینت لطفا اقدام به خرید فرمایید.
- پس از خرید بلافاصله لینک دانلود فایل برای شما ایمیل خواهد شد.
سفارش پاورپوینت دلخواه
به منظور سفارش پاورپوینت با جزئیات دلخواه خود بر روی کلید زیر کلیک نمایید.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.